OBGB Nieuwsbrief Maart 2013
 
Bedrijfsbezoek aan Autoschade Theo Lauwers

Op vrijdag 5 april as. vindt een OBGB-bedrijfsbezoek plaats aan lidbedrijf Autoschade Theo Lauwers B.V., dat haar 35-jarig jubileum viert dit jaar.

De ontvangst vindt plaats om 15:30 uur, waar na een woord van welkom het certificaat 'Duurzaam Repareren' aan Autoschade Theo Lauwers B.V. zal worden uitgereikt. Vervolgens zal tonprater Rob Scheepers een korte uiteenzetting geven over de historie van het bedrijf. Na dit alles wordt gelegenheid geboden om inzicht te krijgen in de moderne technieken die gebruikt worden bij het vak van autoschade hersteller. Theo en zijn zonen Leon en Nick zullen aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en toelichting te geven. Voor een hapje en drankje wordt uiteraard gezorgd!

Een uitnodiging per post zal binnenkort volgen voor lidbedrijven; maar aanmelden voor dit bedrijfsbezoek is reeds mogelijk door middel van een bericht aan het secretariaat (info@obgb.nl) met vermelding van bedrijfsnaam, contactgegevens en namen van de personen die aanwezig zijn.

OBGB bestaat 10 jaar! Kijk op onze website voor meer informatie over onze activiteiten in 2013.
 
Nieuw lidbedrijf: Restaurant De Hofstee

Rob en Shameeza van der Veeken en het team van Restaurant De Hofstee zijn deze maand lid geworden van OBGB. Dit jaar bestaat het restaurant twee jaar en dit was dan ook de reden om lid te worden. Rob van der Veeken: 'Het is ons doel om meer samen te werken met de ondernemers in en rondom Bladel. Zelf hebben we al veel leden mogen ontvangen hier in het restaurant,  maar wij vinden het goed om ons te profileren bij de leden en willen dan ook meteen ons van een goede kant laten zien. Speciaal voor de leden serveren wij een vijf gangen ondernemers menu  voor € 39.50 p.p.'.

Kijk voor meer informatie op www.restaurantdehofstee.nl. Restaurant De Hofstee is gevestigd op Sniederslaan 121 te Bladel en is telefonisch bereikbaar onder 0497-381500. Wilt u gebruik maken van de welkomstactie, die geldig is van dinsdag 12 t/m vrijdag 29 maart 2013? Reserveren is gewenst, onder vermelding van 'OBGB'.
 
Nieuw lidbedrijf: Horeca Equipment Holland

Horeca Equipment Holland is opgericht in 2000 door Dirk Lathouwers en is een klein en flexibel bedrijf wat zich met name richt op het ontwerpen,  inrichten, servicen en onderhouden van bedrijfskeukens en spoelkeukens voor restaurants, cateringbedrijven, sport- en bedrijfskantines en (agrarische)recreatie voorzieningen. 

Het leveringspakket bestaat uit alle denkbare thermische apparatuur, standaard of maatwerk roestvaststaal inrichting,  bedrijfsvaatwasmachines- en systemen maar ook bedrijfskoelingen, koel/vriescellen en blastchillers. Tevens is men gespecialiseerd in waterbehandeling, van ontharding tot omgekeerde osmose-installaties, een onmisbare factor in de hedendaagse bedrijfskeuken. U kunt bij Horeca Equipment Holland terecht voor een complete bedrijfskeuken inrichting of een enkel stekkerklaar apparaat, van vaatwasmachine tot combisteamer. Naast het leveren van professionele apparatuur aan horeca gerelateerde bedrijven is men “achter de schermen” ook actief bij bakkerij- en slagerij winkels, denk hierbij aan de maatwerk RVS inrichting, speciale gereedschapwasmachines en bv. combiovens. Door de steeds strengere HACCP wetgeving op het gebied van hygiëne en veiligheid biedt het bedrijf  naast apparatuur ook PVC antislipvloeren, dit zijn losse PVC tegels die door een thermische lasverbinding een vloeistofdicht geheel vormen. Dit resulteert in een makkelijk te reinigen vloer zonder naden die ook onder vochtige omstandigheden zijn antislipvermogen behoudt.

Horeca Equipment Holland is van veel markten thuis:Thuis in uw bedrijfskeuken!
Kijk voor meer informatie op www.uwbedrijfskeuken.nl

 
 
OBGB 10 jaar! - Beursvloer gemeente Bladel en BBQ

Het 10-jarig bestaan van OBGB manifesteert zich met name rond het weekend van 14 en 15 juni as. Voorafgaand aan dit weekend zal op donderdag 13 juni as. de eerste editie van Beursvloer gemeente Bladel plaatsvinden, mede georganiseerd door OBGB. Meer informatie over dit unieke en dynamische evenement waar bedrijven, verenigingen, stichtingen en (zorg)instellingen uit de gemeente Bladel met ‘gesloten beurs’ in maatschappelijke behoeften handelen, zal binnenkort per post volgen. Over twee weken zal de website www.beursvloergemeentebladel.nl  online zijn. 

Vervolgens bieden wij onze OBGB-lidbedrijven de mogelijkheid zich op sportief vlak te begeven op de nieuwe 9-holes golfbaan bij Recreatiepark De Achterste Hoef (golfclinic c.q. flight) op vrijdagmiddag 14 juni vanaf plm. 16:00 uur. We sluiten deze bijeenkomst af met een informeel samenzijn onder het genot van een smakelijke BBQ.
 
 
Open Bedrijvendag OBGB en uitgave krant i.s.m. PC55

Op zaterdag 15 juni tussen 10:00 en 15:00 uur vindt de Open Bedrijvendag OBGB plaats, waarbij lidbedrijven gevestigd op de bedrijventerreinen van de gemeente Bladel hun bedrijf en werkzaamheden presenteren aan geïnteresseerde bezoekers en bewoners van de gemeente Bladel. De afsluiting van deze dag zal rond 15:00 uur bij WVK-Groep plaatsvinden, waar de winnaars van de wedstrijd voor basisschoolkinderen en de groots opgezette loterij bekend gemaakt zullen worden. Basisschoolkinderen uit groep 7 en 8 krijgen de gelegenheid mee te doen aan een wedstrijd en bezoekers aan de opengestelde bedrijven kunnen door middel van hun bezoek gratis meedoen aan de loterij met fraaie prijzen.

De Open Bedrijvendag OBGB zal in een huis-aan-huis verspreide full color krant (gemeente Bladel, oplage 8.500 stuks) gepresenteerd gaan worden. Deze krant zal interviews met ondernemers, bestuursleden OBGB en  gemeente Bladel bevatten, maar ook een plattegrond met daarop de bedrijven vermeld diedeelnemen aan de Open Bedrijvendag OBGB. Wij maken deze krant in samenwerking met PC55.

Aanmelden voor deelname
- aan de Open Bedrijvendag OBGB?
Wij hopen dat een groot aantal bedrijven deel gaat nemen aan de openstelling op zaterdag 15 juni as. Aanmelden is mogelijk bij Hetty Maas (hetty@obgb.nl) voor zaterdag 30 maart as. Heeft u behoudens openstelling andere ideeën zoals het organiseren van een rondleiding, vermaak voor kinderen en catering? Uiteraard zal hiervan in de krant melding gemaakt worden; maar het is ook mogelijk dat aan te geven in een te plaatsen advertentie in de krant.
- aan de krant als adverteerder?
Klik hier voor de advertentietarieven. Lidbedrijven die deelnemen aan de Open Bedrijvendag OBGB hebben recht op gratis plaatsing van een achtste advertentie in de krant. Zij kunnen ook kiezen voor een korting van € 75,00 op een groter formaat advertentie. Voor vragen of het doorsturen van een advertentie kunt u contact opnemen met Rob Luijten van PC55 of Hetty Maas, OBGB.
Wij hopen uiteraard dat de Open Bedrijvendag OBGB een groot succes wordt!
 
 
ISK-Nieuws

BHV opleiding in april 2013
ISK heeft een samenwerkingsovereenkomst met BHV-opleider FAST. FAST organiseert bij voldoende deelname een opleiding BHV in april 2013. De opleiding bestaat uit drie dagen, waarvan 2 dagen EH en 1 dag B&O. De kosten bedragen € 240,00 p.p. excl. 21% BTW. Dit is inclusief koffie/thee, lunch, lesmaterialen, lotus, examen, certificaten en pasje van NIBHV. Klik hier voor meer informatie.
Als u interesse heeft, dan kunt u zich opgeven voor 15 maart bij Toos van Doorn van FAST, tel. 06-53301201, mail info@fast-kempen.nl. Indien u gebruik wenst te maken van CCV code 95, graag vermelding hiervan!

Taxatie Bedrijfspanden
ISK heeft met de drie geregistreerde en gecertificeerde bedrijfsmakelaars & taxateurs o.z. in de Kempen een overeenkomst gesloten v.w.b. de taxatie van bedrijfspanden. Zij zijn ingeschreven bij VastgoedCert in de kamer Bedrijfsmatig Vastgoed (BV) te Rotterdam.
De markt van commercieel en zakelijk vastgoed is dagelijks in beweging. Een taxatie is een fundamentele onderbouwing van de waarde van een bedrijfsgebouw en kan verzorgd worden t.b.v. o.a. een aan- en verkoopbeslissing, (her)financiering, fiscale, woz- en verzekeringsdoeleinden. ISK heeft met deze bedrijfsmakelaars & taxateurs zeer scherpe taxatietarieven vast kunnen leggen.

WOZ-check
Daarnaast is het mogelijk om een WOZ-check van uw bedrijfspand uit te laten voeren voor een bedrag van slechts € 100,= exclusief BTW. Mocht uit deze check het advies komen om bezwaar te maken dan kunt u dat zelf doen of over laten aan het taxatiebureau. De afspraak is dat er aan de afhandeling van het bezwaar en/of het beroep door het taxatiebureau geen kosten zijn verbonden, tenzij anders met u wordt overeengekomen. Belangrijk is te melden dat onlangs de zes wekelijkse periode ingegaan is, waarin het nog mogelijk is bezwaar te maken. Als u bezwaar wilt maken tegen de onlangs vastgestelde WOZ-waarde, dient u in ieder geval voor vrijdag 22 maart as. te reageren naar één van deze erkende taxateurs, zodat zij tijdig de WOZ-check voor u uit kunnen voeren.

Neem contact op!
Heeft u interesse in de WOZ-check of in een bedrijfstaxatie voor een ISK-tarief? Kijk dan op de ISK website voor meer informatie of neem contact op met:

- Van Limpt Makelaardij, Jan van Limpt of Stephan Bleumer, telefoon 0497-361090, stephan@vanlimpt.nl

- Qualitas Bedrijfsmakelaardij, Rob Lommers, telefoon 0497-584710, welkom@q-bedrijfsmakelaar.nl

- Roijmans Makelaardij, Peter Roijmans, telefoon 0497-380103, info@roijmans.nl

www.iskempen.nl - ISK, de organisatie voor inkoopsamenwerking in de westelijke kempen!
 
 
Spookfactuur

Van lidbedrijf Van Ham Tenten & Podia kregen wij de melding van ontvangst van een spookfactuur. Ook dit betreft een rekening voor een dienst die niet geleverd is: vermelding in een provinciegids van DT Media & More (Eemnes) voor een bedrag van € 300.- excl. BTW. Bij deze bent u gewaarschuwd.....
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel