OBGB Nieuwsbrief Februari 2013
 
Succesvol bedrijvenbezoek aan Tristar Keukens

Met het bedrijvenbezoek aan OBGB-lidbedrijf Tristar Keukens op donderdag 21 februari jl. heeft OBGB de aftrap gedaan van het jubileumjaar 2013. Ondernemers konden een kijkje nemen in de vernieuwde productiehallen van Tristar Keukens, OBGB-voorzitter Frits Oomen onthulde de feestelijke agenda voor het jubileumjaar, waarna de gelegenheid geboden werd om te netwerken. Directeur Piet de Jong van Tristar Keukens bood de 120 aanwezigen een bijzonder interessante rondleiding en zorgde daarnaast ook nog voor een prima ontvangst in één van de tot feestzaal omgetoverde productiehallen, waar The Fax Catering Plus voor de inwendige mens zorgde. Een bijzonder goede start voor het decenniumfeest van OBGB!
 
Programma 10-jarig bestaan OBGB

Bedrijvenbezoek aan Autoschade Theo Lauwers
Op vrijdag 5 april as. vindt de volgende activiteit plaats en wordt een bezoek gebracht aan Autoschade Theo Lauwers, dat in april 2013 haar 35-jarig bestaan viert. Een uitnodiging volgt; aanmelden is reeds mogelijk via info@obgb.nl

Algemene Leden Vergadering en Ondernemerscafé Gemeente Bladel
Op woensdag 24 april as. vindt de feestelijke Algemene Leden Vergadering plaats, waarna vervolgens de 9e editie van het Ondernemerscafé Gemeente Bladel georganiseerd wordt.

Beursvloer, Feestavond en Open Bedrijvendagen op onze bedrijventerreinen
Op donderdag 13 juni tussen 16:30 en 18:30 uur vindt in het Pius X-College de Beursvloer Gemeente Bladel plaats. Een maatschappelijke beursvloer is een evenement waarbij bedrijven, scholen, maatschappelijke organisaties, vrijwilligersorganisaties en overheden elkaar ontmoeten. In een informele en dynamisch sfeer is het doel om tot een 'match' te komen. Wat de een biedt, is voor de ander zeer gewenst. De matches hebben betrekking op menskracht, kennis, toegang tot netwerken, materiaal, faciliteiten en creativiteit.  Er wordt gehandeld op de Maatschappelijke Beursvloer, maar met gesloten beurzen. Bijvoorbeeld een EHBO-vereniging die een trainingsruimte zoekt voor dinsdagavond; een bedrijf stelt zijn personeelskantine beschikbaar en krijgt in ruil daarvoor voor 2 medewerkers een training Bedrijfshulpverlening.

Op donderdagavond 13 juni zal vervolgens een feestavond georganiseerd worden voor OBGB-lidbedrijven, waarna wij hopen dat op zaterdag 15 juni veel OBGB-lidbedrijven hun medewerking verlenen aan de 'Open Bedrijvendagen Bedrijventerreinen Gemeente Bladel' en hun bedrijf openstellen voor bewoners en geïnteresseerden. In samenwerking met PC55 zal een jubileumkrant gemaakt worden die, huis-aan-huis verspreid, de open dagen zal aankondigen en de bedrijven de mogelijkheid biedt zich te presenteren.

BBQ
Om de zomervakantie in te luiden organiseren wij net als vorig jaar in samenwerking met een aantal OBGB-lidbedrijven een BBQ, die dit jaar plaats zal vinden op vrijdag 5 juli as.

Meer informatie zal tijdig volgen. Heeft u reeds interesse in deelname aan bijvoorbeeld de Beursvloer of de Open Bedrijvendagen? Neem dan contact op met Hetty Maas (hetty@obgb.nl).
 
Onderzoek naar social media Gemeente Bladel

Op dit moment loopt er binnen de gemeente Bladel een onderzoek naar social media. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door Dennis Laureijs,student HBO Communicatie Management aan de Fontys te Eindhoven. Uit het onderzoek komt een advies waaruit zal blijken hoe, waar, waarom en op welke manier onze gemeente op een strategische manier de inwoner en de ondernemer kan bereiken m.b.v. social media. Via de link 

https://docs.google.com/forms/d/1SwCND-IFwbNKYlG0Dpk-h4Qeheh_NlKiQ5Ru-IcrQhk/viewform

wordt u naar de vragenlijst doorgestuurd, die voor woensdag 27 februari ingevuld dient te worden. Het zal u ongeveer 5 tot 10 minuten kosten om de vragen te beantwoorden. Mede namens de gemeente Bladel bedanken wij u voor uw medewerking!
 
VICK P&O-Bijeenkomst op 5 maart 2013

Op dinsdag 5 maart as. van 15:00 tot 17:30 uur vindt wederom een P&O Bijeenkomst van het VICK plaats bij Libra Automatisering B.V., Postelweg 41-43 te Bladel. Het onderwerp is dit keer: Life-events, heftige belangrijke levensgebeurtenissen. Life-events zijn belangrijke levensgebeurtenissen, zoals de geboorte van je eerste kind, emigreren, je baan verliezen, een zelfmoord in de familie, een echtscheiding, een bedrijf starten of failliet gaan......... Er overkomt je een life-event. En dan? Op een concrete manier wordt samen met Marjan Tresfon gekeken naar verlies in de brede zin van het woord.  Er worden praktische handvatten aangereikt voor mensen die zelf met een life-event zijn geconfronteerd, maar ook voor (HR of P&O) managers die wel eens te maken hebben gehad met een rouwende medewerker. Aanmelden is mogelijk via Johan de Kort, jdk@hrsupport.pro.

Het VICK organiseert met regelmaat bijeenkomsten en evenementen, ook op het gebied van Finance en ICT. Klik hier voor de agenda van dit jaar.
 
Dementie en ondernemers uit de gemeente Bladel

Dementie is meer dan vergeten alleen. Mensen met dementie verliezen de grip op de werkelijkheid. Ook lijden zij vaak onder aanvallen van agressie, lusteloosheid, onrust, dwaalgedrag, angst en hallucinaties. In onze gemeente hebben inmiddels een aantal organisaties en individuen de koppen bij elkaar gestoken om zich in te zetten voor een dementievriendelijke gemeenschap.

Wat kunt u als lokale ondernemer betekenen voor iemand met dementie? Het netwerk is op zoek naar lokale ondernemers met passie! Ondernemers die in ons netwerk mee willen denken en praten over eenvoudige initiatieven die ontplooid kunnen worden in onze gemeente. Op 18 april ontvangen wij in Bladel alle andere koplopergemeenten uit Brabant, Limburg en België. Het thema is ‘onverwachte ontmoetingen’. Het zou prachtig zijn als we daar alvast kunnen laten zien hoe wij samen met onze ondernemers optrekken om mensen met dementie een volwaardige plek te geven in hun omgeving. Bent u die ondernemer die het aandurft? Mail dan voor maandag 4 maart as. naar j.veldhuizen@bladel.nl of bel (overdag) 361622 (H.Antonise). Voor meer info over onze dementievriendelijke gemeente: www.bladel.nl/dementie.
 
ISK Nieuws

Heeft u de overstap naar onze afvalinzamelaar al gemaakt?
Container- en Afvaloverslagbedrijf P. van Erp & Zn. B.V. is een zeer gespecialiseerde en uiterst betrouwbare partner van ISK, voor het inzamelen en bewerken van alle vrijkomende afvalstromen binnen uw bedrijf. Al meer dan een halve eeuw heeft Van Erp ervaring als veelzijdig container- en afvaloverslagbedrijf. Zeg maar gerust: “een professionele afvalinzamelaar met een no-nonsense mentaliteit”. Het uitgangspunt van Van Erp is, “we staan graag paraat voor een flexibele samenwerking met u”. Zeer veel bedrijven hebben inmiddels de overstap gemaakt. Laat dit voordeel dus niet liggen en neem contact op met Toon van Lith, Account Manager P. van Erp & Zn. (toon@vanerpcontainers.nl of tel 06-50998241) zodat hij voor u kan berekenen wat uw voordeel bij deelname is. Dit project is namelijk gebaseerd op prijsstellingen, die uiterst concurrerend zijn en bewaakt worden door ISK.

Glazen wassen i.s.m. Purschel Cleanings en Schoonmaakbedrijf Roefs
Bijna 100 leden maakt gebruik van de aantrekkelijke voorwaarden binnen de raamovereenkomst glazen wassen.  Beide bedrijven kunnen een zeer interessante offerte maken voor de glasbewassing van uw pand! Bent u reeds klant bij Purschel Cleanings uit Best of Schoonmaakbedrijf Roefs uit Bladel, ook dan maakt u gebruik van de speciale afspraken die gemaakt zijn.  Aanmelden is mogelijk via www.iskempen.nl  (Inkoopvoordelen - Glazen wassen).

www.iskempen.nl  - ISK, dé organisatie voor inkoopsamenwerking in de Westelijke Kempen!
 
 
Bijeenkomst TNO: 'Technologie zoekt ondernemer'

Innovatie versterkt de concurrentiekracht van bedrijven. TNO draagt daar graag aan bij door technologie en ondernemers aan elkaar te verbinden. Het afgelopen jaar hebben verschillende TNO-ers gewerkt aan innovatieve productideeën. TNO daagt u uit om deze ideeën te benutten door ze verder te ontwikkelen en naar de markt te brengen. TNO biedt ondersteuning daarbij; zowel technologisch als financieel. 

TNO organiseert op 26 maart as. een bijeenkomst in Bussum waarin u kennis kunt maken met de productideeën van TNO die u met uw expertise en ondernemerschap verder kunt brengen tot concrete producten en diensten. Dolf Jansen is dagvoorzitter en inspirator. Onder zijn leiding pitchen 20 TNO-specialisten hun productidee.

Aanmelden is mogelijk via www.tno.nl/technologiezoektondernemer. Op deze website vindt u ook meer informatie over de verschillende productideeën en over het TNO SBIR-programma ‘Technologie zoekt ondernemer’.
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel