OBGB Nieuwsbrief Januari 2013
 
Bedrijfsbezoek aan Tristar Keukens

Het 10-jarig bestaan van OBGB kent op donderdag 21 februari 2013 een start door middel van een bedrijfsbezoek aan lidbedrijf Tristar Keukens, gevestigd op bedrijven­terrein de Sleutel (Rootven 1) te Bladel.

De ontvangst vindt plaats om 15:30 uur, waar bezoekers na een woord van welkom rondgeleid worden in de moderne fabriek, waar keukens met sterallures geproduceerd worden. Uiteraard wordt de bijeenkomst afgesloten met een informele borrel en gezellig samenzijn. Al meer dan 35 jaar fabriceert Tristar keukens van buitengewoon hoge kwaliteit. Alle onderdelen worden in de eigen fabriek gemaakt waardoor de beste kwaliteit gegarandeerd wordt: comfort gecombineerd met een fraaie uitstraling!

Wat kunt u verwachten ?
• Volledig nieuw ingerichte fabriek
• Volautomatische spuitrobot
• Operationele foliepers
• Operationeel machinepark met o.a. opdeelzaag,  kantverlijmer en korpuspers
• 4 keukenopstellingen met noviteiten
• Netwerkbijeeenkomst voor ondernemers

Ondernemers die lid zijn van OBGB en in verband met ons 10-jarig bestaan ook de leden van onze collega-ondernemersverenigingen IGE, OVBRM of BOC zijn van harte welkom op dit bedrijvenbezoek. Aanmelden is mogelijk voor vrijdag 15 februari a.s. aan het secretariaat (info@obgb.nl) met vermelding van bedrijfsnaam, contactgegevens en namen van de personen die aanwezig zijn. Klik hier voor meer informatie.

OBGB bestaat 10 jaar! Kijk op onze website voor meer informatie over onze activiteiten in 2013.
 
OBGB-website: vacatures, bedrijfsonroerend goed en banners

De OBGB-website wordt goed bezocht door onze lidbedrijven en geinteresseerden. Er zijn diverse manieren om als lidbedrijf gebruik te maken van deze website:
OBGB biedt lidbedrijven de mogelijkheid om (kosteloos) vacatures te plaatsen op de OBGB-website. Heeft u een vacature en wilt u deze geplaatst hebben op onze website, lever dan de volgende informatie aan (hetty@obgb.nl): bedrijfsnaam, korte omschrijving van de vacature (plm. 200 tot 300 woorden) en eventueel een bestand (pdf) waarin de vacature uitgebreider omschreven staat.

Ook is het mogelijk om (kosteloos) te koop en te huur staand bedrijfsonroerendgoed te plaatsen op onze website door middel van het toesturen van een foto en korte omschrijving van het betreffende pand.

Een aantal lidbedrijven heeft gekozen voor een banner op de homepage; als hiervoor interesse is, dan neemt u contact op met parkmanager Hetty Maas, zodat zij u kan informeren over de kosten daarvan. 
 
Bijeenkomst Stichting IPK en Stichting Techniekportaal de Kempen

Op maandag 18 februari 2013 van 15:00 tot 17:00 uur (auditorium Rabobank Bladel) organiseren Stichting InnovatieProject de Kempen en Stichting Techniekportaal de Kempen een gezamenlijke bijeenkomst voor alle ondernemers uit de Brabantse Kempen. Ook OBGB-lidbedrijven zijn van harte welkom. Klik hier voor de uitnodiging.

Beide stichtingen vertellen over hun successen en ideeën voor de toekomst van de Brabantse Kempen. De onderwerpen zijn:
- Hoe binnen we onze toekomstige werknemer voor de Kempische bedrijven?
- Een goed idee of product? Ondernemers met innoverende plannen kunnen rekenen op steun!

Aanmelden is mogelijk d.m.v. het sturen van een mail naar info@hetkop.nl met vermelding van bedrijfsnaam en aantal deelnemers.
 
Nieuw lidbedrijf: Fortune Hapert

Op 15 november 2012 is de 26e vestiging van Fortune hot drinks een feit. Antonie Hapert is op die datum van start gegaan met Fortune regio Hapert en heeft zich aangemeld als OBGB-lidbedrijf.
Fortune wil met haar koffie mensen met elkaar verbinden en organisaties helpen groeien. Dat doet zij door langdurige relaties op te bouwen met haar klanten, door betrouwbare automaten te leveren, lekkere koffie en goede service. Service staat bij Fortune hoog in het vaandel. Fortune behoort tot de top 6 servicebedrijven, die in juni 2012 finalist zijn geworden in de kwalificatie voor de Service Jaarprijs 2012. De uitreiking van de ‘Serviceprijs 2012’ heeft tot doel de kwaliteit van de service in Nederland te verbeteren. Het initiatief voor deze jaarlijks terugkerende prijs is genomen door DOOR Training & Coaching in samenwerking met het vakblad Service Magazine.

Nieuwsgierig geworden naar de heerlijke koffie en professionele koffieautomaten? Bel voor een gratis proefplaatsing naar Fortune regio Hapert, tel. (06) 279 79 526 of kijk op www.fortune.nl.
 
Nieuw lidbedrijf: STAS Picture Hanging Systems

Ook STAS picture hanging systems wordt verwelkomd als OBGB-lid. Het bedrijf is gevestigd in Eindhoven, maar de eigenaren, Rien en André Stas zijn geboren en getogen in Hapert. STAS levert sinds 1995 een breed assortiment ophangsystemen voor schilderijen, naar wens uitgevoerd met geïntegreerde schilderijverlichting. STAS is de meest innovatieve fabrikant en levert wereldwijd aan de meest prestigieuze musea, galerieën, universiteiten en overheidsinstellingen. Maar ook voor thuisgebruik heeft STAS voor iedere situatie een uitstekende maatoplossing. STAS heeft al vele internationale prijzen in de wacht gesleept. Daarnaast heeft STAS ook meer dan 20 gepatenteerde producten op haar naam staan. Voor de toekomst heeft het bedrijf diverse ontwikkelingen in gang gezet, om ook de komende jaren innovatief marktleider te blijven! Meer informatie en contactgegevens, zie www.stasgroup.com

De broers Rien en André Stas hebben naast STAS ook de bedrijven The Coffeeduck Company (zie www.coffeeduck.com), Bodeco Decor (zie www.bodeco-decor.com) en STASCAFE (zie www.stascafe.com ). STASCAFE is het nieuwste concept van Rien en André en wordt deze maand wereldwijd geïntroduceerd. De capsule van STASCAFE is een slimme cup die tot 100 keer kan worden hergebruikt en wordt gevuld met kant-en-klaar koffiezakjes die dezelfde vorm hebben als de capsule; een goed en vooral goedkoper alternatief voor de bekende Nespresso® of Espresso l’Or® koffiecups.
 
ISK Nieuws

Verzuimbegeleiding via CZ Bedrijf & Gezondheid (B&G)
CZ Bedrijf & Gezondheid (hierna B&G) is met Inkoop Samenwerking de Kempen een unieke raamovereenkomst aangegaan voor verzuimbegeleiding. CZ is vanaf 2013 als nieuwe verzuimpartner op het bedrijventerrein aanwezig met een casemanager en een bedrijfsarts.
Voor elk bedrijf verzuimbegeleiding op maat
CZ bespreekt met u wat uw wensen zijn in verzuimbegeleiding en adviseert hierin welk pakket het beste past bij uw bedrijf. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een pakket waarbij de volledige regie bij u ligt en B&G op uw verzoek adviseert en ondersteunt in het verzuimproces; een zgn. pakket op verrichtingenbasis. Ook is het mogelijk om de volledige regie uit te besteden aan B&G. We kijken samen naar wat het beste aansluit bij uw wensen en u ontvangt hiervoor een voorstel op maat.
Contract ArboVitale opgezegd
Indien u het advies van ISK heeft opgevolgd om het contract met ArboVitale te beeïndigen dan adviseren wij u direct met CZ contact op te nemen om de mogelijkheden te bespreken. Als er langdurig zieke medewerkers zijn, willen we u namelijk graag ondersteunen in de verplichtingen die u heeft richting UWV en Wet verbetering Poortwachter. Enkele leden van ISK hebben al contact met ons opgenomen hierover.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gabriëlle Couwenberg van CZ via telefoonnummer: 076 – 5243471 of per email: gabrielle.couwenberg@cz.nl.

BHV-herhalingsopleiding in maart 2013: Schrijf nu in!
ISK heeft een samenwerkingsovereenkomst met BHV-opleider FAST. FAST is gevestigd in Riethoven, heeft jarenlang ervaring in het geven van BHV-opleidingen en verzorgt in samenwerking met Industrie Groep Eersel reeds geruime tijd BHV-opleidingen voor haar leden.
In het voorjaar van 2013  is het mogelijk een BHV-herhalingscursus te volgen die gegeven wordt op dinsdag 12 maart  2013 (overdag). Uiteraard wordt de cursus voor een bijzonder interessant tarief gegeven, is sprake van een NIBHV-certificaat, een lotusslachtoffer en lesmateriaal. De locatie van de opleiding ligt nog niet vast en indien u gebruik wilt maken van CCV code 95, graag vermelding hiervan. Voor meer informatie klikt u hier.
Wilt u zich aanmelden? Neem dan voor 22 februari as. contact op met Toos van Doorn van FAST, tel. 06-53301201, mail info@fast-kempen.nl.

Raamovereenkomst Schoonloopmatten met Wasserij Steensel
ISK heeft per 1 januari 2013 een raamovereenkomst gesloten met lidbedrijf Wasserij Steensel ten behoeve van de verkoop, de verhuur en het wassen van schoonloopmatten. Na een uitgebreide vergelijking heeft ISK met Wasserij Steensel bijzonder interessante prijzen vast kunnen leggen voor koop-, was- en huur in de diverse uitvoeringen. Wasserij Steensel kan uiteraard ook in overleg matten leveren met uw eigen (bedrijfs)logo.
Alle bestaande klantrelaties die bij ISK aangesloten zijn, maken per 1 januari 2013 automatisch gebruik van de speciale tarieven. Mocht u daarover vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Wasserij Steensel, telefoonnummer 0497-512332.
www.iskempen.nl - ISK, de organisatie voor inkoopsamenwerking in de westelijke kempen!
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel