OBGB Nieuwsbrief Oktober 2012
 
Ondernemerscafé Gemeente Bladel op woensdag 21 november 2012

Op woensdag 21 november as. vindt de 8e editie plaats van het Ondernemerscafé gemeente Bladel. Alle ondernemers (inclusief OBGB-lidbedrijven) uit de gemeente Bladel zijn van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst die plaatsvindt in het auditorium van Rabobank De Kempen West te Bladel. Tijdens deze bijeenkomst (die start om 20:00 uur) zullen Joep Bartels en amazone Imke Schellekens-Bartels (beiden van Academy Bartels) een presentatie geven en na afloop vindt een netwerkmoment plaats bij Restaurant Nagoya aan de Markt te Bladel. Een schriftelijke uitnodiging zal z.s.m. volgen.
 
Eindejaarsbijeenkomst OBGB 'Onderweg naar huis' op vrijdag 7 december 2012

Op vrijdag 7 december as. (vanaf 17:00 uur) vindt wederom een Eindejaarsbijeenkomst 'Onderweg naar huis' van OBGB plaats. Wij hopen het succes van vorig jaar te kunnen evenaren en vragen u vriendelijk om deze datum en tijdstip alvast in uw agenda te noteren! De locatie zal bij een van onze lidbedrijven zijn en er zal kort aandacht besteed worden aan camerabeveiliging, een project waar wij al geruime tijd mee bezig zijn. Maar er is ook tijd voor Brabantse humor: tonproater Andy Marcelissen, die een behoorlijke naamsbekendheid heeft opgebouwd in Brabant zal een optreden verzorgen tijdens deze bijeenkomst (kijk op www.andymarcelissen.nl). Een persoonlijke uitnodiging zal volgen, maar aanmelden is alvast mogelijk via het secretariaat (info@obgb.nl, maximaal 2 personen per lidbedrijf).
 
Project gladheidbestrijding

In het voorjaar van 2012 heeft G.M.R. (Gladheidbestrijding Mainport Rotterdam) een inventarisatie verricht  in samenwerking met Parkmanagement Bedrijventerreinen Gemeente Bladel door middel van het houden van vervolggesprekken bij de lidbedrijven die interesse getoond hebben in deelname aan een project Gladheidbestrijding. De Gemeente Bladel draagt zorg voor adequate bestrijding van gladheid binnen het openbaar gebied van de bedrijventerreinen en veel ondernemers hebben afspraken met diverse partijen om hun privaat terrein vrij van sneeuw en ijs te houden. Helaas bleek uit de gespreksverslagen en de geoffreerde prijsstellingen dat het project momenteel (nog) geen kans tot slagen heeft. Uiteraard bedanken wij G.M.R. voor de verrichtte inspanningen voor dit project.
Op onze website (via Projecten) hebben wij voor u een aantal (lid)bedrijven, gevestigd in de gemeente Bladel vermeld zodat u over de juiste contactgegevens beschikt als u op zoek bent naar een lokale dienstverlener op het gebied van gladheidbestrijding. Voor alle duidelijkheid: wij hebben geen prijsafspraken gemaakt met deze dienstverleners!
 
Nieuw lidbedrijf: Emstar Nederland B.V.

Emstar Nederland B.V. levert toner- en inktcartridges voor alle gangbare printers. Met Emstar cartridges kunt u tot wel 60% besparen op uw huidige printkosten. Daarnaast wordt door het unieke recycle traject het milieu enorm ontzien, iets wat vandaag de dag ook in het bedrijfsleven een steeds grotere rol speelt. Op al onze producten geldt een garantietermijn van 2 jaar. Ook uw lege cartridges kunt u bij ons kwijt. Wij zorgen er dan voor dat deze op de juiste wijze afgevoerd en gerecycled worden. Vanuit onze productie in Oostenrijk wordt geleverd in meer dan 60 landen. Emstar Nederland B.V. is verantwoordelijk voor de verkoop en ondersteuning binnen de Benelux. Wilt u meer informatie of weten wat u kunt besparen op uw printkosten? Neemt u dan contact op via telefoonnummer 0497-642504. Ook kunt u een mail sturen aan info@emstar.nl of kijk op onze website www.emstarnederland.nl.
 
Nepfacturen

Zowel OBGB-lidbedrijf René Schönefeld BV als OBGB-lidbedrijf Comcorde Grafimedia meldden ons de ontvangst van een factuur van DATAservice uit Hoogezand. Omschrijving: Eenmalige zoekmachine optimalisatie (zoektermverwerking - HTML-check - contentanalayse - controle op indextie door Google). DATAservice is onbekend voor beide lidbedrijven en de omschreven diensten zijn dan ook niet afgenomen! 
OBGB-lidbedrijf BP Bleyenhoek meldde ons de ontvangst van een betalingsherinnering van AZ-Websolutions v.w.b. de vermelding van bedrijfsgegevens in een online telefoonboek. Ook hiervoor geldt hetzelfde: onbekende afzender en niet afgenomen diensten. Ook werd melding gemaakt door een lidbedrijf van een nepfactuur van Zoek Bedrijven 2012-2013.
Op www.fraudemeldpunt.nl, onderwerp Spooknota's vindt u overzichten van bedrijven die nepfacturen versturen. Ook kunt u hier meldingen doen.
 
ISK Nieuws

Lidbedrijven van harte welkom op de jaarlijkse ledenvergadering van ISK
Het ISK bestuur organiseert op donderdag 1 november 2012 een Algemene Leden Vergadering bij Herberg De Gouden Leeuw in Vessem. De ontvangst vindt plaats vanaf 19:30 uur, de vergadering zal om 20:00 uur aanvangen, waarbij na het officiele gedeelte een netwerkborrel aangeboden wordt. Aanmelden is noodzakelijk voor dinsdag 30 oktober as. via de website van ISK, waar ook de agenda van de ledenvergadering inzichtelijk is. Zie http://www.iskempen.nl/index.php?id=aanmelden

BHV-Opleiding in het najaar
ISK is een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met BHV-opleider FAST. FAST is gevestigd in Riethoven, heeft jarenlange ervaring in het geven van BHV-opleidingen en verzorgt in samenwerking met Industrie Groep Eersel reeds geruime tijd BHV-opleidingen voor haar leden. In het najaar is het mogelijk een BHV-herhalingscursus te volgen die gegeven wordt op dinsdag 13 november 2012 (overdag). Uiteraard wordt de cursus voor een bijzonder interessant tarief gegeven, is sprake van een NIBHV-certificaat, een lotusslachtoffer en lesmateriaal. De locatie van de opleiding ligt nog niet vast, maar dat zal naar alle waarschijnlijkheid bij een van de lidbedrijven zijn. Wilt u meer weten of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met:
- Toos van Doorn van FAST, tel. 06-53301201, mail info@fast-kempen.nl
- Hetty Maas van ISK, tel. 06-41559548, mail hetty@iskempen.nl

Papierveiling i.s.m. Lyreco: bespaar op de inkoop van papier!
In samenwerking met kantoorartikelenpartner Lyreco is wederom besloten om met het collectief papier in te kopen. De opzet is dit keer anders dan we eerder dit jaar gedaan hebben:
- Bij bestelling van 10 dozen krijgt de ISK-deelnemer 1 doos gratis.
- Bij bestelling van 20 dozen krijgt de ISK-deelnemer 3 dozen gratis.
- Bij bestelling van 40 dozen (pallet) krijgt de ISK-deelnemer 6 dozen gratis.
- Bij bestelling van 80 dozen (2 pallets) krijgt de ISK-deelnemer 12 dozen gratis.
- 1 doos bevat 5 pakken papier; een pallet bevat 40 dozen.
- Dit geldt voor de kwaliteiten Lyreco Budget, Lyreco Standaard en Navigator Universal. Minimum afname is dus 10 dozen per klant. De actie is geldig t/m 30 november 2012.
- Uitlevering zal plaatsvinden in de eerste week van december 2012.
- Indien er sprake is van een totaalafname van ISK-deelnemers van minimaal 15 pallets papier, zal de prijs per pak nog eens met € 0,05 dalen (per doos dus met € 0,25).
- De prijs is niet geldig voor reguliere bestellingen.
- Bestellingen kunnen geplaatst worden via deze link.  
- Ook lidbedrijven die hun kantoorartikelen momenteel niet inkopen via Lyreco kunnen meedoen aan de actie. Ook zij volstaan met het volgen van de stappen via de link; een klantnummer is dan niet van toepassing.
Vragen? Neem dan contact op met Rigt Perez van Lyreco (tel. 06-45638494) of Hetty Maas van ISK (tel. 06-41559548).

www.iskempen.nl  - ISK, de organisatie voor inkoopsamenwerking in de westelijke kempen!
 
Arbeidsmarktinformatie gemeente Bladel

Van lidbedrijf UWV ontvingen wij een korte impressie van de arbeidsmarkt binnen de gemeente Bladel. Deze informatie zou voor u als ondernemers in de gemeente Bladel wel eens interessant kunnen zijn. Klik hier voor de factsheet.
 
Nacht van de Nacht - Gemeente Bladel

Op zaterdag 27 oktober as. wordt in Nederland voor de achtste keer de Nacht van de Nacht gehouden. Dit is een initiatief van de gezamenlijke milieuverenigingen, waarmee aandacht wordt gevraagd voor de schoonheid en het belang van de duisternis. De gemeente Bladel ondersteunt dit initiatief en organiseert een nachtwandeling door de bossen bij de Pals (ten westen van de Cartierheide).  Voor meer informatie kijkt u op de website van de gemeente, www.bladel.nl . Verder vraagt de gemeente aan inwoners, bedrijven en instellingen in die nacht de lichten van sier-, reclame- en aanstralingsverlichting uit te schakelen of te dimmen. Voor meer informatie hierover klikt u hier.
De Nacht van de Nacht wordt sinds 2005 georganiseerd in het laatste weekend van oktober. Door het terugdraaien van de zomertijd duurt de nacht dan extra lang. Door verlichting helemaal uit te doen of te verminderen, wordt lichtvervuiling tegengegaan en wordt tegelijkertijd energie bespaard.
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel