OBGB Nieuwsbrief September 2012
 
Succesvol bedrijfsbezoek aan WVK-groep

Op donderdag 20 september 2012 bezochten ruim 60 OBGB-lidbedrijven de nieuwe vestiging van WVK-groep aan de Hallenstraat 10 op bedrijventerrein de Sleutel. Onder het motto 'leer je buren kennen' organiseert OBGB elk halfjaar een bedrijfsbezoek ('kijkje in de keuken') bij een van de aangesloten lidbedrijven.

Klik hier voor het verslag (PC55) en foto's van deze bijeenkomst.
 
Vacatures op OBGB-website

OBGB biedt lidbedrijven de mogelijkheid om vacatures te plaatsen op de OBGB-website. Heeft u een vacature en wilt u deze geplaatst hebben op onze website, lever dan de volgende informatie aan (hetty@obgb.nl):
- Bedrijfsnaam
- Korte omschrijving van de vacature (plm. 200 tot 300 woorden)
- Eventueel een bestand (pdf) waarin de vacature uitgebreider omschreven staat.
Wij gaan er vanuit, dat u zelf een seintje geeft als desbetreffende vacature vervuld is.
 
Uitnodiging gratis bezoek Dutch Design Week

Namens het Streekplatform Brabantse Kempen wordt u van harte uitgenodigd om een (gratis) bezoek te brengen aan de Dutch Design Week in Eindhoven op vrijdag 26 oktober as. (van 10:00 tot 18:00 uur). Zie daarvoor toegevoegde uitnodiging.

De DDW-tour is een ideaal middel om zowel inspiratie op te doen als te netwerken, alsook om te kijken hoe de werelden van de ontwerpers stad en de Brabantse Kempen zich verhouden tot elkaar. Zoals u kunt lezen in toegevoegde uitnodiging vinden twee excursies plaats: een voor de industriële ondernemers (via IGE, OBGB, OVBRM en BOC aangesloten bij het KOP) en een voor de toeristische ondernemers, aangesloten bij Kempen Goed. Uiteraard is elke excursie gericht op de doelgroep, maar komen beide groepen aan het einde van de dag te zamen op een unieke lokatie om onder het genot van een borrel en een hapje na te praten en te netwerken.

Heeft u interesse?
Meld u dan aan bij het Streekplatform Brabantse Kempen vòòr 1 oktober met daarbij aangegeven:
- Bedrijfsnaam, persoonsnaam
- voor welke excursie u aanmeldt: KOP of Kempen Goed
aan info@streekhuis.nl  o.v.v. DDW Tour 2012. Er is plaats voor 50 industriële ondernemers; bij te veel aanmeldingen geldt de volgorde van aanmelding.
 
Business Point in Bladel - Haal- en brengservice WVK-groep

Lidbedrijf Drukkerij Kluytenaar (Leemskuilen 13 te Bladel) heeft vanaf 7 augustus jl. een PostNL Business Point geopend. De meeste lidbedrijven zullen dit inmiddels gemerkt hebben, maar voor de volledigheid melden wij dat u op dit Business Point:
- Post- en pakketzegels kunt kopen
- Brieven en pakketten naar binnen- en buitenland kunt versturen
- Grote hoeveelheden post (brieven en pakketten) kunt versturen
- Postpakken, cadeaubonnen en beltegoed kunt kopen
- Kentekens kunt registreren
- Een postbus kunt openen, zodat uw post en pakketten vroeg in de ochtend in uw eigen postbus voor u klaar liggen.
De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 18:30 uur en op zaterdag van 8:00 tot 9:00 uur.

In relatie hiermee melden wij ook nog even de samenwerking die ISK/OBGB heeft met WVK-groep v.w.b. de haal- en brengservice van de post. Een goed en betrouwbaar alternatief voor de dienst die Postnl aanbiedt, uiteraard tegen een aantrekkelijkere prijs. Een aantal lidbedrijven maakt reeds jarenlang gebruik van dit project. Meer informatie kunt u krijgen bij parkmanager Hetty Maas (hetty@obgb.nl).
 
Nepfactuur

Lidbedrijf Berlingr meldt ons een nepfactuur: een inschrijvingsverzoek dat betrekking heeft op basisgegevens i.z. Publicatie van Ondernemingen en BTW-identificatienummer. Als u het antwoordformulier retourneert (let op de kleine lettertjes!) zit u vast aan een jaarlijkse betaling van 975 euro!
 
 
Nieuw lidbedrijf: DIT Werkplekken

DIT is… nieuw in de Kempen!

DIT werkplekken verhuurt vaste en flex-werkplekken aan kleine zelfstandigen die graag willen werken in een professionele en gezellige werkomgeving. Uit eigen ervaring weet onderneemster Saskia Toonen dat thuiswerken lang niet zo ideaal is als het lijkt. Werk en privé lopen erg in elkaar over, concentreren is lastig als de boodschappen en de was nog gedaan moeten worden, thuis klanten ontvangen is niet erg representatief en bovenal miste ze het contact met mensen en het sparren met collega’s. Op het moment dat haar vriend Michiel een showroom zocht voor zijn bedrijf RUW meubelen, viel DIT op zijn plek… Een kantoorpand stijlvol ingericht als levende showroom van RUW, waarbij Saskia de meubels als werkplekken verhuurt aan collega-ondernemers in een levendige werkomgeving. Dat is het idee!

DIT is een inspirerende werkruimte, waar zelfstandige en enthousiaste ondernemers van verschillende disciplines bij elkaar komen, omdat zij het alleen werken niet motiverend vinden, professionele werkruimte nodig hebben of de kosten voor een eigen ruimte liever delen. Het merendeel huurt een vast bureau en een kleine groep werkt flexibel. Samen creëren zij een levendige werkplek waar collegialiteit, informaliteit, openheid, eerlijkheid en kennisuitwisseling centraal staan.
Kortom, DIT is een plek om te werken, om klanten te ontvangen, te vergaderen, te overleggen en te netwerken. DIT is de oplossing.
Ben je nieuwsgierig geworden naar DIT? Op zaterdag 20 oktober opent DIT haar deuren met een open dag van 12.00 tot 16.00 u. Je bent van harte welkom die dag om een kop koffie te komen drinken en DIT te leren kennen!
 
 
Nieuw lidbedrijf: ISL Installatiebedrijf

Of u nu een cv-ketel koopt, belt voor onderhoud of een nieuwe badkamer wilt: als u een installateur nodig heeft, wilt u vooral snel en goed geholpen worden. ISL installatiebedrijf uit Bladel combineert ruime ervaring als erkend gas- en waterinstallateur met een flexibele service. Persoonlijk contact staat hierbij voorop. Voor alles wat te maken heeft met gas, water, riolering, sanitair, dak- en zinkwerken, airconditioning, verwarming en zonne-energie kunt u dan ook bij ISL terecht.

Onderhoud is onmisbaar om uw cv in optimale conditie te houden. Met een serviceabonnement bent u het hele jaar door verzekerd van een cv-ketel met maximaal rendement en een minimale kans op problemen. Wij bieden verschillende mogelijkheden, van een aantrekkelijk onderhoudsabonnement tot en met een all-in servicepakket.

Met innovatieve producten en slimme oplossingen die goed zijn voor uw portemonnee èn het milieu kan ISL Installatietechniek u als Bespaarinstallateur helpen flink te bezuinigen op uw energierekening, die helaas elk jaar hoger wordt. En dit alles kan zonder comfort in te leveren!!! We beschikken over ruime kennis van duurzame energiebronnen die voor steeds meer woningen en bedrijven beschikbaar zijn, zoals de zon en de aardbodem. Met zonnepanelen op het dak van uw huis kunt u zelf gemakkelijk stroom opwekken. Het zonlicht wordt omgezet in elektriciteit die u vervolgens gewoon via het stopcontact kunt gebruiken. Zo wekt u zelf groene stroom op en spaart u zowel het milieu als energiekosten!

Kijk voor meer informatie op: www.islbladel.nl 
 
 
Werk in uitvoering gemeld op Leemskuilen

Van de gemeente Bladel ontvingen wij de melding dat in week 40 gestart zal gaan worden met verbreding en asfaltering van het gedeelte van de ventweg, dat parallel loopt aan de provinciale weg N284 bij bedrijventerrein Leemskuilen (ter hoogte van lidbedrijf Van der Heijden Transport & Logistiek). Wij hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.
 
Kwaliteitsslag Kies Kempische Bedrijven

Het Kempisch Ondernemers Platform (KOP) heeft op dinsdag 18 september jl. haar plannen gepresenteerd voor een kwaliteitsslag in het project Kies Kempische Bedrijven. Tijdens een bijeenkomst voor techniekcoördinatoren en leerkrachten van zowel het basis- als het voortgezet onderwijs, alsmede vertegenwoordigers van het openbaar bestuur van de vier Kempengemeenten, werd op de Venco Campus nader ingegaan op de vraag hoe meer leerlingen gemotiveerd kunnen worden te kiezen voor technische beroepen. In 2008 zijn door het KOP de eerste stappen gezet om leerlingen van het basisonderwijs alsmede het voortgezet onderwijs te interesseren voor technische vakken. Dit omdat er geconstateerd is dat er een terugloop is in het technisch personeel in de Kempen. Teneinde de Kempen vitaal te kunnen houden is het van belang voldoende en goed opgeleid technisch personeel te krijgen en te houden.De projectgroep Kies Kempische Bedrijven coördineert bedrijfsbezoeken van leerlingen aan technische bedrijven. Na vruchtbaar overleg met de techniekcoördinatoren is een plan geschreven om de bedrijfsbezoeken te verbeteren. Het belangrijkste verbeterpunt wordt dat de bedrijfsbezoeken een langere voorbereiding krijgen in de klas en dat er meer vakken betrokken worden. Daarnaast wordt gekeken op welke wijze het van nature nieuwsgierige kind gestimuleerd en uitgedaagd kan worden te kiezen voor een technische opleiding. In de afgelopen jaren is een waardevolle samenwerking ontstaan tussen bedrijven, onder wijsinstellingen en gemeente. Volgens Tonnie Smulders van het KOP moet deze samenwerking ‘het nieuwe normaal’ worden waar vele andere regio’s een voorbeeld aan kunnen nemen.
 
ISK Nieuws

BHV-Opleiding in het najaar
ISK is een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met BHV-opleider FAST. FAST is gevestigd in Riethoven, heeft jarenlange ervaring in het geven van BHV-opleidingen en verzorgt in samenwerking met Industrie Groep Eersel reeds geruime tijd BHV-opleidingen voor haar leden. In het najaar is het mogelijk een BHV-herhalingscursus te volgen die gegeven wordt op dinsdag 13 november 2012 (overdag). Uiteraard wordt de cursus voor een bijzonder interessant tarief gegeven, is sprake van een NIBHV-certificaat, een lotusslachtoffer en lesmateriaal. De locatie van de opleiding ligt nog niet vast, maar dat zal naar alle waarschijnlijkheid bij een van de lidbedrijven zijn. Wilt u meer weten of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met:
- Toos van Doorn van FAST, tel. 06-53301201, mail info@fast-kempen.nl
- Hetty Maas van ISK, tel. 06-41559548, mail hetty@iskempen.nl

Herinnering advies: opzeggen van arboverlenerscontract voor 1 oktober 2012
ISK orienteert zich momenteel op de huidige samenwerkingsovereenkomst met Achmea Vitale en onderzoekt de alternatieven. Wij adviseren u nogmaals om uw arbocontract proforma op te zeggen voor 1 oktober 2012 bij uw huidige arbodienstverlener, zodat het contract niet voor een jaar stilzwijgend verlengd wordt. Vervolgens heeft u tot het einde van het jaar de mogelijkheid om zonder verplichtingen e.e.a. te bekijken en desgewenst over te stappen naar een andere arbodienstverlener. ISK zal u middels deze nieuwsbrief tijdig informeren over de voortgang van het collectieve arboproject in de Kempen, waarbij vele ondernemers aangesloten zijn. Heeft u behoefte aan een voorbeeld van een proforma opzegbrief, dan kunt u deze via het ISK-secretariaat opvragen (info@iskempen.nl),

Lidbedrijven van harte welkom op de jaarlijkse ledenvergadering van ISK
Het ISK bestuur organiseert op donderdag 1 november 2012 een Algemene Leden Vergadering bij Herberg De Gouden Leeuw in Vessem, De vergadering zal om 19:30 uur aanvangen. Aanmelden is noodzakelijk voor woensdag 24 oktober as. via Ingrid Beerens van het ISK-secretariaat (info@iskempen.nl).

Heeft u de overstap naar onze afvalinzamelaar al gemaakt?
Container- en Afvaloverslagbedrijf P. van Erp & Zn. B.V. is een zeer gespecialiseerde en uiterst betrouwbare partner van ISK, voor het inzamelen en bewerken van alle vrijkomende afvalstromen binnen uw bedrijf. Al meer dan een halve eeuw heeft Van Erp ervaring als veelzijdig container- en afvaloverslagbedrijf. Zeg maar gerust: “een professionele afvalinzamelaar met een no-nonsense mentaliteit”. Het uitgangspunt van Van Erp is, “we staan graag paraat voor een flexibele samenwerking met u”. Zeer veel bedrijven hebben inmiddels de overstap gemaakt. Laat dit voordeel dus niet liggen en neem contact op met Toon van Lith, Account Manager P. van Erp & Zn. (toon@vanerpcontainers.nl of tel 06-50998241) zodat hij voor u kan berekenen wat uw voordeel bij deelname is. Dit project is namelijk gebaseerd op prijsstellingen, die uiterst concurrerend zijn en bewaakt worden door ISK.

Kantoorautomatisering
Partner VDP Office heeft veel ervaring op het gebied van kantoorautomatisering en geeft alle lidbedrijven een deskundig en vrijblijvend advies op dit gebied. Een andere manier van werken werkt verfrissend en vaak ook besparend! ISK heeft met VDP Office uit Valkenswaard afspraken gemaakt voor de aankoop en huur van Canon kantoormachines. Een aantal ondernemers uit de regio is u al voorgegaan: er is sprake van bijzonder interessante kortingspercentages, Heeft u interesse? Neem dan contact op met VDP Office, Pieter Verberne, telefoonnummer 040-2013309 of kijk op www.vdpoffice.nl.

Een interessant aanbod voor de benodigdheden voor uw bedrijfskantine…
...dat is wat Leijtens Horecagrootverbruik uit Reusel voor u kan doen. ISK heeft een samenwerkingsovereenkomst met Leijtens gesloten, waarbij lidbedrijven profiteren van een eindejaarsbonus van maar liefst 4% op uw omzet. Uiteraard is ook sprake van scherp onderhandelde nettoprijzen voor diverse goederen. Neem vandaag nog contact op met Harm Leijtens (0497-641756 of 06-53918999)!

www.iskempen.nl  - ISK, de organisatie voor inkoopsamenwerking in de westelijke kempen!
 
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel