OBGB Nieuwsbrief Juli 2020
 
Zomervakantie

Bestuursleden en medewerkers van OBGB wensen u een goede, zonnige en vooral gezonde zomer toe! Wij zijn vanaf maandag 20 juli as. een aantal weken afwezig en minder goed bereikbaar. Op onze website (onder nieuws) treft u telkens de laatst actuele informatie aan.

Op 9 maart jl. – precies vier maanden geleden -  meldden wij u dat het bedrijfsbezoek aan collega lidbedrijf Interfood niet plaats kon vinden in verband met de risico’s op overdracht van het coronavirus. Dit virus beheerst inmiddels het leven van ons allen en van uw bedrijven. Elk bedrijf wordt in enigerlei vorm hierdoor geraakt. En ook wij, als bestuursleden en medewerkers van OBGB, hebben moeten constateren dat de wijze waarop wij aan u ondersteuning en netwerk bieden ingrijpend veranderd is. 

Wat in ieder geval nodig is, is een positieve instelling, vertrouwen, creativiteit en bereidheid tot samenwerking. Wij zitten niet stil en brainstormen over de mogelijkheden om elkaar na de zomer weer ‘live’ te ontmoeten. Als u daar als lidbedrijf ideeën voor heeft dan zijn deze uiteraard altijd van harte welkom. Wij vertrouwen op uw begrip en hopen op een snelle herstart van de economie! 
 
OBGB Whatsapp groep en NL Alert

Een groot deel van de aangesloten OBGB-lidbedrijven en bewoners op de bedrijventerreinen nemen deel aan twee Whatsapp-groepen. Bedoeling is om inbraken, diefstal, vernielingen en overlast te voorkomen. In geval van ernstige calamiteiten, zoals een brand, wordt de groep als communicatiemiddel gebruikt.Elke bedrijfslocatie levert contactgegevens (bedrijfsnaam, persoonsnaam en mobiel nummer) van maximaal twee personen aan via whatsapp@obgb.nl. Het is nog steeds mogelijk om toegevoegd te worden aan deze groepen.  

Ook adviseren wij u om aan te melden bij NL-Alert. NL-Alert is te ontvangen op een mobiele telefoon en is eenvoudig in te stellen. Bij een ramp is dit een belangrijk communicatiemiddel vanuit de overheid. De gemeente verwijst daarnaast naar www.bladel.nl voor de laatst actuele informatie in geval van een calamiteit. Uiteraard spant OBGB zich ook in om u te informeren! 
 
 
KempenPlus ontzorgt de post

Wist u dat ISK een samenwerkingsovereenkomst heeft afgesloten met KempenPlus voor de postservice? Elke werkdag bezorgt een medewerker van KempenPlus de post vanaf het postkantoor aan de deelnemende bedrijven. ’s Middags wordt de uitgaande briefpost opgehaald en naar het postkantoor gebracht. KempenPlus werkt met een vast bezorgingsteam en vaste tijdzones voor het halen en brengen.

Diverse bedrijven uit Bladel en Hapert ervaren dagelijks het gemak van deze service. Zo ook Apex International in Hapert:
‘Al zo’n 13 jaar maken we gebruik van de postservice van KempenPlus. Voor ons is het ideaal. We hoeven ons niet druk te maken over het afwikkelen van de post. Deze wordt nu netjes en op tijd afgeleverd door heel vriendelijke KempenPlus medewerkers.”

Deelnemende bedrijven hebben de keuze uit de brengservice en/of de haalservice vanaf € 90 per maand. Wilt u graag deelnemen of zijn er vragen? Neem dan contact op met Riny Busio via 06-50123803 of r.busio@kempenplus.com.
 
 
Update glasvezelproject Brofiber bedrijventerrein de Sleutel

Brofiber heeft inmiddels de aanleg van het glasvezelnetwerk op bedrijventerreinen de Sleutel en Meerheide gerealiseerd. 
Brofiber biedt ondernemers aldaar om alle kabels kosteloos met uw goedkeuring bij bedrijfspanden op deze bedrijventerreinen naar binnen te brengen. Op het moment dat u gebruik gaat maken van de glasvezel worden de aansluitkosten pas  in rekening gebracht.

Als u besluit om nu deel te nemen en dit aan Brofiber doorgeeft dan zorgt Brofiber ervoor dat u met uw bedrijf voor de bouwvak vakantie aangesloten bent. (uiteraard gebeurt dit met inachtneming van de richtlijnen RIVM). Heeft u vragen of wenst u deel te nemen? Stuur dan een e-mail naar info@brofiber.nl of bel met 06-53451030 (Dennis & Tommy Huijbregts). 
 

www.brofiber.nl 
 
 
OBGB Motortoertocht op zaterdag 18 juli 2020

Voor alle OBGB-leden, relaties, vrienden en bekenden organiseert een OBGB werkgroep (bestaande uit Wim van Eijk, Walter Sleegers en Jan Kerkhofs) op zaterdag 18 juli as. een OBGB Motortoertocht. De tocht wordt uitgezet op GPS en kan bij vertrek voor de Garmin bezitters gedownload worden. Deelnemers doen mee op eigen risico, er wordt uiteraard rekening gehouden met de RIVM-richtlijnen en er wordt in groepjes (rustig) gereden. 

Op dit moment wordt gewerkt aan het uitzetten van een tocht. Ontvangst vindt plaats bij Poort van Brabant in Hapert vanaf 9:00 uur (koffie en gebak op kosten van OBGB). Lunch en eventuele stops zijn op eigen kosten. Aan het einde van de middag eindigt de tocht bij Poort van Brabant (met een hapje en drankje op kosten van OBGB).

Deelname op eigen riscio - Aanmelden is noodzakelijk via een mail naar info@obgb.nl - uiterlijk woensdag 15 juli as. 
 
C.O.T.A. Veiligheid en brand: De juiste weg naar Veiligheid

C.O.T.A. Veiligheid en Brand heeft zich aangemeld als OBGB-lid en is uw veiligheidspartner en opleidingsinstituut op het gebied van Arbeids- en Brandveiligheid. U kunt bij ons terecht voor preventie en veiligheid gerelateerde opleidingen zoals o.a. BedrijfsHulpVerlening (BHV), EHBO, Eerste Hulp Aan Kinderen, Reanimatie , BLS, AED, MFFA, en VCA-(VOL).

Sinds 1998 staan we voor een doelgerichte en uitgebreide expertise en kunnen we door heel Nederland, op maat gerichte, realistische trainingen verzorgen. Onze eigen trainingscentra zijn gevestigd in Bladel (vanaf 6 augustus as.) en Westerhoven. Het zijn modern ingerichte trainingslocaties met diverse oefenscenario’s. Bij uw op locatie kunnen we gebruik maken van oefencontainers en lotussen dit om de realiteit veilig te laten ervaren. Wij willen u helpen te ontzorgen tegen zo laag mogelijke kosten. Over veiligheid valt niet te twisten, neem snel contact op met C.O.T.A. via 040-2027689 en maak uw bedrijf, instelling of organisatie een stuk veiliger.

C.O.T.A. Veiligheid en Brand - Raambrug 48 Bladel (v.a. 6 augustus 2020) - www.ehbo.nu 
 
 
Kantoorruimte te huur

Op een A-locatie op industrieterrein De Sleutel is kantoorruimte te huur. Het is mogelijk het gehele kantoor te huren, maar er zijn ook mogelijkheden om (gemeubileerde) ruimtes te huren voor kleine bedrijven.

Het gaat om kantoren en (vaste) werkplekken voor creatieve ZZP-ers en kleine ondernemingen (2-4 personen). We zoeken expliciet naar een diversiteit in dienstverlenende bedrijven om samenwerking, ontwikkeling en groei te stimuleren. Ben jij een ZZP-er of kleine MKB-er met enkele personeelsleden en verleen jij diensten aan het bedrijfsleven, of herken je je op een andere manier in de omschrijving? Kom dan eens koffie drinken om de mogelijkheden te bespreken.

Bel Richard Theuws op 06 144 95 130 of mail naar richard@theuws.com om een afspraak te maken. De ruimtes zijn beschikbaar vanaf 1 juli 2020, eerder in overleg. Huurtermijnen zijn bespreekbaar, maar in principe geldt voor de kantoren een minimale termijn van 1 jaar. Kijk op https://theuws.com/kantoorruimte-te-huur-bladel/ voor meer informatie. 
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel