OBGB Nieuwsbrief Juni 2020
 
Brand Van der Heijden Transport & Logistiek

Afgelopen vrijdag vond een drama plaats voor één van onze OBGB-bedrijven. Nogmaals wensen we Van der Heijden Transport & Logistiek veel sterkte en kracht toe om deze brand te verwerken. 

Vanaf dinsdag 2 juni heeft Van der Heijden de transport dienstverlening weer opgepakt, mede ook namens de hulp die zij gekregen heeft van o.a. collega-ondernemers, leveranciers, klanten, vrienden en inzet van uiteraard het eigen personeel. Wij wensen directie en medewerkers veel succes met de wederopbouw van het bedrijf. 
 
Livestream OBGB: Ondernemen op 1,5 meter

OBGB organiseerde op 14 mei 2020 een livestream. Deze opname met veel positiviteit, inspirerende verhalen en mooie ideeën van OBGB ondernemers is terug te kijken op youtube

Ondernemers Anton van Limpt van Bestronics BV Veldhoven (en vice-voorzitter OBGB), Roel Van Heugten van van Metaal Flex Nederland B.V., Martijn van den Broek van Van Ham Tenten & Podia B.V. en Guus Schippers van MS Schippers | Passion for Farming kwamen aan het woord. Zij zijn vooral bezig met nieuwe ontwikkelingen, stellen zich flexibel op en richten zich op de kansen die er zijn. 

Ook kwam een betrokken burgemeester Gemeente Bladel Remco Bosma aan het woord die voorstander is van extra steun aan start ups, samenwerking met Brainport (ecosysteemgedachte) en vanuit het crisisteam bezig is met aandacht voor korte en lange termijn problemen in de regio. Hij voelt zich zowel burgemeester als burgervader en heeft brieven geschreven naar bijvoorbeeld ondernemers, inwoners en kinderen in zijn gemeente. Zijn advies: maak er wat van! 
 
Noodpakket voor Banen en Economie 2.0

Het Kabinet heeft op 20 mei 2020 een nieuw noodpakket voor behoud van Banen en de Economie gepresenteerd. Dit pakket is per 1 juni beschikbaar. Het pakket is deels een voortzetting van het huidige noodpakket, maar er zijn ook gewijzigde voorwaarden en aanvullende regelingen zoals de tegemoetkoming in vaste lasten voor MKB Bedrijven.

Om eenvoudig te kunnen beoordelen of u of uw bedrijf gebruik kunt maken van een financiële regeling kunt u de Corona Calculator gebruiken. Deze vindt u op www.kempenplus.com/ondersteuning-ondernemers-corona  en op www.coronacalculator.nl
 
Arbeidsmarkt De Kempen Update 25 mei 2020

De arbeidsmarkt is voortdurend in beweging. KempenPlus en UWV bekijken deze ontwikkelingen en brengen de gevolgen voor de arbeidsmarkt in beeld. Met dank aan KempenPlus en UWV is hierbij lokale informatie in te zien van mei 2020, inclusief de meest recente cijfers voor de aanvragen voor NOW en de ontwikkeling van het aantal ww-uitkeringen:

https://www.kempenplus.com/mgd/files/update_arbeidsmarkt_de_kempen_25_mei_2020_2.pdf

Deze cijfers bieden veel informatie over de Kempische arbeidsmarkt. UWV plaatst deze informatie voortaan elke laatste week van de maand. Als u als ondernemer nog vragen heeft, neem dan contact op met een van de adviseurs van het Werkgeversservicepunt De Kempen.
 
Bedrijfsgebouwen gezocht voor collectieve zonnedaken

Niet iedereen heeft een huis dat geschikt is voor zonnepanelen. De oriëntatie is ongunstig, te veel dakkapellen, te veel schaduw of het is een monument of karakteristiek pand. Voor hen is er een regeling die het mogelijk maakt om panelen op een ander dak te hebben. Dit is de Regeling van het Verlaagd Tarief oftewel de Postcoderoosregeling. De vereniging KempenEnergie maakt van deze regeling gebruik om collectieve zonnedaken te realiseren. Het gaat daarbij om ongeveer 250 zonnepanelen voor plm. 20 deelnemers.

Inmiddels zijn drie van zulke daken gerealiseerd (2 in Eersel en 1 in Westerhoven). Op www.kempenenergie.nl is hierover informatie te vinden. Elke locatie ligt in een postcode gebied. De regeling bepaalt dat inwoners uit dat postcodegebied en alle aangrenzende gebieden deel kunnen nemen. Om alle inwoners in de Kempen mee te laten doen, streeft KempenEnergie naar een spreiding van zonnedaken over de Kempen. Daarom zijn we nu op zoek naar daken in de omgeving van Bladel en Reusel. Om 250 panelen te kunnen plaatsen is een hellend dakvlak van ongeveer 500 m2 nodig. Een plat dak moet dan een omvang hebben van ongeveer 900 m2. KempenEnergie huurt het dak van de eigenaar en er wordt een recht van opstal gevestigd. De businesscase wordt zo ingericht dat ook de gebouweigenaar er vruchten van plukt. Maar het belangrijkste is dat deze ook een bijdrage wil leveren aan de energietransitie en een duurzame samenleving. Bedrijven of ondernemers die interesse hebben kunnen contact opnemen met KempenEnergie via info@kempenenergie.nl of 06 51924471 (Ad van de Ven).
 
Nieuw OBGB-lid: VerAutomation

Al meer dan 20 jaar is VerAutomation een partner in het proactief leveren van projecten in de industriële automatisering, paneelbouw en installatietechniek. Een hecht team van werknemers draagt zorg voor de klanten met een ruime schat aan ervaring en vakmanschap. Of het om een deelproject gaat of een project waar VerAutomation alle expertises in kwijt kan, de klant krijgt altijd de onverdeelde aandacht. 

Er wordt gezorgd voor heldere communicatie en een correcte implementatie in industriële automatisering en productieproces. M&R-techniek, voeding- verdeler- besturing-panelen en elektrotechnische installatiewerkzaamheden maken het leveringspakket compleet. Bovendien is er een beheer en onderhoud service inclusief een 24/7 storingsdienst. 

VerAutomation is o.a. gevestigd in Middelbeers. Kijk voor meer informatie op www.verautomation.com.
 
Creatief tijdens Corona: een bericht van het Realisatiekwartier

De standbouw branche ligt volledig stil door het Corona virus! Hierdoor wordt het Realisatiekwartier hard getroffen, net als vele andere bedrijven. De verwachting is dat dit tot het najaar zo blijft. Juist nu moeten we creatief zijn en andere wegen vinden om door de crisis te komen. Gelukkig zijn we flexibel, creatief en hebben we een enorme drive. Al onze ervaringen op mensenstroom, beleving en creativiteit hebben wij gebruikt in de ontwikkeling van een  “Handreinigingsdisplay”. Mooie samenwerkingsverbanden met andere ondernemers uit “De Kempen” maakt dat we snel kunnen schakelen en doorpakken. 

Het doel van het display is dat bezoekers of collega’s de handen reinigen alvorens de locatie of ruimtes te betreden, zo komt men met schone handen binnen. Dit zonder gebruik van papier omdat dit een negatieve werking heeft op desinfecterende hand gel of vloeistof. Lucht drogend heeft de beste werking.

We verwachten geen gouden bergen maar willen middels de handreinigingsdisplay en mogelijke interieuropdrachten door deze crisis komen. Heb je interesse in de handreinigingsdisplay check dan onze website www.handreinigingsdisplay.nl of mail ons verkoop@handreinigingsdisplay.nl
 
Afsluiting A67 tijdens nachten vanaf 2 juni 2020

In opdracht van Rijkswaterstaat gaat Via Optimum in week 23 en week 24 asfaltwerkzaamheden uitvoeren op de A67 tussen Eersel en knooppunt de Hogt. Hiervoor is het noodzakelijk dat de A67 7 nachten wordt afgesloten in de richting van België naar Eindhoven tussen de toerit Eersel en knooppunt De Hogt bij Eindhoven.

Week 23
Di 2 juni 2020 20:00 uur Wo 3 juni 2020 06:00 uur
Wo 3 juni 2020 20:00 uur Do 4 juni 2020 06:00 uur
Do 4 juni 2020 20:00 uur Vr 5 juni 2020 06:00 uur

Week 24
Ma 8 juni 2020 20:00 uur Di 9 juni 2020 06:00 uur
Di 9 juni 2020 20:00 uur Wo 10 juni 2020 06:00 uur
Wo 10 juni 2020 20:00 uur Do 11 juni 2020 06:00 uur
Do 11 juni 2020 20:00 uur  Vr 12 juni 2020 06:00 uur

Klik hier voor meer informatie. 
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel