OBGB Nieuwsbrief April 2020
 
Brainport Connect: meld je aan!

In Brainport bestaan duizenden bedrijven in de high-tech en maakindustrie. Maar wie zijn dat precies? En nog belangrijker, wat doen ze en in welke sector? Het is lastig om daar snel een overzicht van te krijgen, hoe vind je namelijk het juiste bedrijf als je ergens naar op zoek bent? Of welk bedrijf kan jouw kennis, ervaring of product gebruiken? Daarom is Connect ontwikkeld.

Connect is een online platform waar jij je bedrijf op de kaart van Brainport kunt zetten. Via Connect kan je als ondernemer gemakkelijk in contact komen met mensen die jou kunnen helpen bij jouw uitdagingen én met mensen die jouw bedrijf nodig hebben bij die van hen. Een gratis en onafhankelijke online plek waar je in een paar stappen je profiel inricht. Vervolgens brengt Connect jou doelgericht en automatisch in contact met andere ondernemers.

De voorbereidingen lopen al enkele maanden. Vanwege het coronavirus is het zichtbaar zijn op zo’n platform erg nuttig, maar Connect is vooral bedoeld om op lange termijn bedrijven verder te helpen. Van Brainport Development, de economische ontwikkelingsmaatschappij van de Brainport-regio, ontvang je suggesties voor interessante matches, informatie en uitnodigingen die relevant zijn voor jou.

Elke ondernemer uit de high-tech en maakindustrie in de Brainport regio kan een profiel aanmaken op Connect. Als je Connect opent zie je een grote kaart met prikkertjes waar je eenvoudig inzoomt op jouw regio. Daar zie je direct welke bedrijven er in je omgeving zitten en wat zij doen. Je kunt ook selecteren op sector en vervolgens kijken waar mensen uit jouw branche gevestigd zijn. Of selecteren op een bepaald aanbod. Het platform is al in de lucht en heeft al een aardig aantal ingevulde profielen. Meld je aan en ontdek de kracht van het Brainport ecosysteem: https://connect.brainporteindhoven.com/
 
Voorkeursalternatief N284

Aan de provinciale weg N284 die dwars door de Kempen loopt, vindt vanaf 2023/2024 groot onderhoud plaats. De weg en omgeving worden aangepakt. In het door de provincie Noord-Brabant en de gemeenten Bladel en Reusel-De Mierden gekozen voorkeursalternatief zijn doorstroming,  verkeersveiligheid en bereikbaarheid sleutelwoorden.

Diverse kruispunten worden verbeterd, er komen twee extra fietstunnels, fietsroutes worden aangelegd, ov-haltes worden aangelegd of verplaatst en er komen maatregelen op het gebied van smart mobility. Voor het verbeteren van de N284 tussen Reusel - A67 wordt in totaal 40 miljoen euro gereserveerd. Het aanpakken van de N284 is hard nodig. Dagelijks staan er files tijdens de spitsuren, dorpen hebben last van sluipverkeer en er is sprake van gevaarlijke situaties voor fietsers en
voetgangers om over te steken. Dat moet in 2026 verleden tijd zijn.

Gedeputeerde Staten en de gemeenteraden van Bladel en Reusel-De Mierden moeten nog instemmen met het voorkeursalternatief. Om aan alle geïnteresseerden o.a. het voorkeursalternatief toe te lichten, was een inloopbijeenkomst in het gemeentehuis van Bladel ingepland. Deze bijeenkomst is uitgesteld; een nieuwe datum wordt kenbaar gemaakt via www.n284.nl en via de diverse media. Klik hier voor meer informatie. 
 
Klaar voor de toekomst?

Het weer verandert en wordt steeds extremer. We moeten met hittegolven evenals hevige neerslag om leren gaan. Er is een kans om schade te vermijden met ruimtelijke adaptatie, maar wat vindt het bedrijfsleven daarvan? Emma Castaños, stagiair bij Arcadis Nederland doet een onderzoek om inzicht te krijgen in de perspektieven van bedrijven om schade door extreem weer te vermijden.

Op basis van interviews die zij doet (skype of telefonisch) maakt zij een analyse van deze perspectieven en zal zij beleidsadvies geven. Voor het geval een interview niet mogelijk is, is er een enquête-versie van het interview die op zichzelf staand kan worden ingevuld. Door deel te nemen dragen ondernemers bij aan het in kaart brengen van de belangen van bedrijven met betrekking tot toekomstbestendigheid. Dit is een gelegenheid om meer inzicht te creëren voor uw bedrijf en invloed op beleidsvoering te hebben.

Het onderzoek wordt (landelijk) breed uitgezet, naar bedrijfseigenaren maar ook beheerders van terreinen. Meer informatie treft u hier. Wilt u meedoen, dan kunt u hier aanmelden. Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met Emma via emma.castanos@arcadis.com 
 
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel