OBGB Nieuwsbrief Extra corona
 
Van Werktijdverkorting naar Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid

Vanwege de veranderingen in regelingen hierbij een update met betrekking tot de vervallen WTV regeling en de hiervoor in plaats gekomen NOW regeling: 

Op dit moment (18/3/2020) is het nog niet mogelijk om aanvragen in te dienen bij het UWV. Het advies is om onderstaande link te raadplegen voor de meest actuele informatie voor deze regeling.

Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid NOW

Als er behoefte is aan persoonlijk contact dan kunnen ondernemers contact opnemen met Frank Brackel, UWV Adviseur Werkgeversdiensten in de Kempen. Hij is bereikbaar via telefoon 06-11349439 of e-mail frank.brackel@uwv.nl

Voor een compleet overzicht van alle regelingen voor ondernemers zie www.kempenplus.com/ondersteuning-ondernemers
 
Tijdelijke huisartsenpost op zoek naar mondmaskers en schorten

Er wordt een tijdelijke huisartsenpost ingericht in den Tref in Hapert voor de Kempen. Deze post is bedoeld om inwoners met Coronaverschijnselen op een centrale plek te kunnen testen, de lokale huisartsenpraktijken te ontzien en ook besmettingsgevaar te beperken. De post is alleen beschikbaar voor inwoners met een doorverwijzing van de eigen huisarts.

Deze tijdelijke huisartsenpost is DRINGEND op zoek naar mondmaskers en/of schorten om het werk zo goed mogelijk te doen. Zijn er Kempische bedrijven die deze materialen ter beschikking willen en kunnen stellen? 

De specificaties zijn als volgt:
- Schorten tot over de knie met lange mouwen
- Mondmaskers met minimale beschermingskwaliteit FFP2

De gemeente verzorgt de logistiek en haalt de producten bij de bedrijven op. Fiona Kremers van gemeente Bladel is coördinator. Bedrijven kunnen met haar contact leggen via 06-51403078. Bedankt voor uw medewerking!
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel