OBGB Nieuwsbrief Maart 2020
 
Insluipers op bedrijventerreinen

Op donderdag 5 februari jl. omstreeks 19.00 uur werden bij OBGB-lidbedrijf Igma BV op bedrijventerren de Sleutel (De Kloet 10) twee insluipers betrapt. Dit bleef gelukkig bij een poging tot diefstal. Ben en blijf alert! Deze twee daders, afkomstig uit Rotterdam waren met een grijze Peugeot 307 voorzien van het kenteken 01-RK-TS. Recentelijk zijn beide heren met dezelfde auto gesignaleerd op bedrijventerrein Hapert. 
 
Afgelasting Bedrijfsbezoek aan Interfood

Vanwege het coronavirus is besloten om het bedrijfsbezoek aan Interfood op dinsdag 10 maart 2020 (16:30 uur) niet plaats te laten vinden. Wij gaan deze bijeenkomst – in overleg met Interfood – op een later moment inplannen.

Wij hopen een ieder hiermee geïnformeerd te hebben en rekenen op ieders begrip. Gisteravond hebben alle ondernemers die zich aangemeld hadden voor deze bijeenkomst een persoonlijk bericht ontvangen.
 
Inloopbijeenkomst N284 op 31 maart 2020

De plannen voor de N284 krijgen steeds verder gestalte.  Het projectteam is inmiddels dermate verder dat zij de uitkomsten met u willen delen. Daarom nodigen zij u graag uit voor een inloopbijeenkomst op dinsdagavond 31 maart van 20.00-22.00 uur op het gemeentehuis in Bladel. (Markt 21). Het voorkeursalternatief wordt dan toegelicht. Ook is er de gelegenheid om vragen te stellen aan de experts van het project N284. 

Aanmelden is mogelijk door een e-mail te sturen naar N284@bladel.nl. Heeft u naar aanleiding van deze mail nog opmerkingen of vragen? Stuur dan een e-mail naar N284@bladel.nl. Klik hier voor de uitnodiging. 
 
 
Mobiliteit in de Kempen

We blikken terug op een inspirerende OBGB-bijeenkomst met het thema mobiliteit op donderdag 5 maart jl.. Deze informatieve bijeenkomst voor ondernemers vond plaats in het sfeervolle 'café' bij Habufa te Hapert. Tijdens deze middag lichtte Martin Wouters van het project N284 de bereikbaarheids- en mobiliteitsstrategie De Kempen toe, waarbij hij aangaf dat er hard gewerkt wordt aan het uitwerken van de inmiddels gekozen voorkeurstraject (op 31 maart as. wordt dit toegelicht). Het project maakt onderdeel uit van het maatregelenpakket mobiliteit voor de Kempen. 

Peter van Overdijk van het Huis van de Brabantse Kempen adviseerde medewerkers te stimuleren de vragenlijst over mobiliteit in te vullen: https://nl.surveymonkey.com/r/brabantsekempen. Voor bedrijven met meer dan 20 respondenten wordt een mobiliteitsverslag uitgewerkt. Daarbij krijgt u als ondernemer adviezen over subsidie en diverse tips. Bernd Niessen van Habufa vertelde de aanwezigen dat zijn bedrijf enkele jaren geleden al gestart is met o.a. fietsstimulering, een goede fietsenstalling, de aanschaf van poolauto's en het splitsen van werktijden om daarmee de drukte op de wegen te voorkomen. Het bedrijf onderzoekt op dit moment de mogelijkheid van een intern afhaalpunt voor boodschapppen en pakketten. 

Ook binnen de gemeente Bladel kunnen ondernemers de krachten bundelen! Dat gaf Joost Blatter van Toogethr aan. Ridesharing met collega’s is de duurzame, gemakkelijke en sociale manier om samen naar werk te rijden. Door samen rijden te stimuleren zorgt Toogethr ervoor dat de parkeerdruk vermindert, de bereikbaarheid verbetert en het woon-werkverkeer verduurzaam. OBGB informeert haar leden op korte termijn over de mogelijkheden die er zijn. Heeft u interesse in deelname of vragen? Neem dan contact op met pvoverdijk@brabantsekempen.eu of hetty@obgb.nl 
 
KempenTech 2.0

Het techniekevent KempenTech tijdens de Dutch Technology Week 2020 krijgt, na zes geslaagde edities, een nieuwe opzet. KempenTech 2.0 wordt eigenzinniger, toekomstbestendiger en de wisselwerking tussen onderwijs en ondernemers komt nog meer centraal te staan.

KOP realiseert dit door aan te sluiten bij de beweging Sterk Techniek Onderwijs (STO), KempenTech meer in huis bij bedrijven en scholen te organiseren en het vrijgekomen budget in te zetten voor de ontwikkeling van duurzame workshops voor alle niveaus. Lees hier meer over de inzet, en heeft u interesse in deelname, neem dan contact op met Lonneke Evers, lonneke@hetkop.nl
 
Blaal2beatcancer

Blaal2BeatCancer is een groep vrijwilligers die zich al jaren inzet voor het KWF (Alpe d'HuZes) en KiKa. Al jaren bedwingen zij meerdere malen op één dag de Alpe d'Huez. En haalt men geld op voor onderzoek tegen kanker. Al ruim 150.000 euro heeft de groep de laatste jaren opgehaald.  Elke euro gaat rechtstreeks naar het KWF en KiKa. Klik hier voor meer informatie. 

Heeft u interesse om ook te sponsoren? Meer informatie over de sponsorpakketten is te vinden op onze site: https://www.blaal2beatcancer.nl/sponsorpakketten/ of neem contact op met Teun Jansen, 06- 46076807 of teun.jansen83@gmail.com 
 
Start nieuwbouw MS Schippers op het Kempisch Bedrijvenpark

Op een kavel van ruim 4 hectare op het Kempisch Bedrijvenpark te Hapert gaat binnenkort de bouw van de nieuwe bedrijfslocatie van MS Schippers van start. De nieuwbouw bestaat uit het hoofdkantoor, een kennis- en innovatiecentrum, bedrijfshallen, een magazijn en een parkeergarage. MS Schippers levert een totaalpakket aan middelen en diensten om een agrarisch bedrijf goed te kunnen managen. MS Schippers concentreert haar activiteiten op het KBP en verwacht in de zomer van 2021 te kunnen verhuizen naar haar nieuwe locatie.  

In de bedrijfshallen en het magazijn vindt de opslag en distributie van inkomende en uitgaande goederen plaats. Het magazijn wordt onder andere uitgerust met een geavanceerd en geautomatiseerd orderpickingsysteem. Op de kavel wordt ook een tweelaagse bovengrondse parkeergarage gebouwd voor de medewerkers en bezoekers van MS Schippers. De parkeergarage biedt ruimte aan 480 auto’s en wordt ook gebruikt door de nabij gelegen motorcrossclub op wedstrijddagen in het weekend.
 
KBP verkoopt kavel aan Van Dingenen Transport voor uitbreiding

Burgemeester Remco Bosma, voorzitter van Kempisch Bedrijvenpark en Jan van Dingenen, directeur/ eigenaar van Van Dingenen Transport hebben een koopovereenkomst gesloten t.b.v. de uitbreiding van het bedrijf op het Kempisch Bedrijvenpark. Van Dingenen Transport breidt haar terrein voor de derde keer uit.

Sinds de verhuizing naar het KBP is het transportbedrijf sterk gegroeid. In totaal heeft Van Dingenen Transport met deze uitbreiding 4,1 hectare in eigendom. De koop is bedoeld voor uitbreiding van het parkeerterrein voor vrachtwagens. Ook liggen er plannen om de huidige opslaghallen uit te breiden. Het moderne transportbedrijf met circa 140 medewerkers en 100 vrachtwagens levert logistieke diensten en opslagfaciliteiten op maat. 
 
T.O.M bv kans op Shopping Awards

Enkele dagen geleden is bekend geworden dat T.O.M. bv uit Bladel dit jaar kans maakt op maar liefst drie prestigieuze Shopping Awards! Op 26 maart 2020 worden de Awards uitgereikt en OBGB-lidbedrijf TOM maakt kans om in drie categorieën op de eerste plaats te eindigen, namelijk bij de Ecommerce50, Marketplace Seller en de publiekscategorie ‘Warenhuizen’. 

De ‘Shopping Awards’ is een jaarlijks terugkerend evenement waar verschillende prijzen uitgereikt worden aan de beste e-commerce winkels van Nederland. De stichting wil hiermee een positieve bijdrage leveren aan e-commerce. Wij wensen TOM veel succes en hopelijk neemt het bedrijf die avond één, twee of maar liefst drie Shopping Awards mee naar huis. 

 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel