OBGB Nieuwsbrief December 2019
 
Verlichting van bedrijfspanden

Twee keer per jaar worden de gemeentelijke bedrijventerreinen door de werkgroep KVO-B en het bedrijvenpreventieteam geschouwd. Op maandagmiddag 9 december werd deze activiteit door betrokkenen gemeente Bladel, brandweer, politie en OBGB opgepakt. Een aantal ondernemers had zich aangemeld om voortaan deel te nemen aan het bedrijvenpreventieteam en dat zorgde er voor dat we in totaal met 15 personen zowel openbaar als privaat gebied geschouwd hebben. 

Een constatering die vaak genoteerd werd was het feit dat het erg donker is rondom de bedrijfspanden. Gelet op inbraakpreventie is het goed om hier aandacht aan te besteden en meer verlichting te plaatsen. Zaken die ook gemeld werden waren o.a. parkeeroverlast, verkeersdrukte (op N284, Raambrug) en opslag van pallets (brandgevaarlijk). Ook van zaken als defecte straatverlichting wordt melding gemaakt, zodat daar actie op ondernomen wordt. 

Heeft u een belangrijke melding? Dat is mogelijk op het 'klacht- en meldpunt' op www.bladel.nl
 
Bedrijfsbezoek aan Van Ham Tenten & Podia - Donderdag 30 januari 2020

Op donderdag 30 januari 2020 organiseert OBGB  een bedrijfsbezoek op de nieuwe locatie van lidbedrijf Van Ham Tenten & Podia B.V., Hallenstraat 20 te Bladel.  De ontvangst vindt plaats om 16:00 uur met een kop koffie/thee. Wij starten om 16:15 uur met het volgende programma (zorg dat u op tijd aanwezig bent!):

- Presentatie over Van Ham Tenten & Podia B.V. door Martijn van den Broek, directeur/eigenaar. .
- Presentatie over Glasvezel op de Sleutel door Tommy Huijbregts van Brofiber.
- Paneldiscussie over duurzaamheid met o.a. wethouder gemeente Bladel Fons d’Haens, Martijn van den Broek en deskundigen op dit gebied.

Vervolgens wordt u de mogelijkheid geboden om een rondleiding te volgen op de nieuwe locatie van Van Ham Tenten & Podia. Wij sluiten in stijl af met een foodtruck festival. Kortom, een mooi verhaal van een lokale ondernemer, een fraaie locatie, de mogelijkheid tot netwerken en stof tot nadenken op het gebied van duurzaamheid! Graag ontvangen wij uw aanmelding per mail voor donderdag 23 januari 2020 aan info@obgb.nl met vermelding van bedrijfsnaam, contactgegevens en persoonsnaam. Een uitnodiging per post volgt begin 2020. 
 
OBGB Werkgeversbokaal naar VDL Groep

Tijdens de Eindejaarsbijeenkomst op 27 november 2019 bij Stoeterij Duyselshof in Hoogeloon is door OBGB voor de tweede keer de OBGB Werkgeversbokaal uitgereikt. Een onafhankelijke jury beoordeelde een aantal kandidaten die door de industriële OBGB-lidbedrijven uit de gemeente Bladel zelf voorgedragen werden.

Deze ondernemers uit de gemeente Bladel werden beoordeeld op goed werkgeverschap en toegevoegde waarde voor de gemeenschap. OBGB reikt de Werkgeversbokaal jaarlijks uit. Het verbaasde niemand dat Wim van der Leegte de bokaal in ontvangst mocht nemen. Een passende winnaar vanwege zijn innemende persoonlijkheid en betrokken werkgeverschap! 

Klik hier voor de foto's en een verslag van de bijeenkomst. 
 
Hercertificering KVO-B

Op 12 december 2019 zijn gemeente Bladel, brandweer, politie, OBGB en KBP 'met vlag en wimpel' geslaagd voor het KVO-B-certificaat. Dat betekent, dat onze bedrijventerreinen de komende drie jaren weer voorzien zijn van een KVO-certificaat. Het KVO is een samenwerkingsovereenkomst tussen ondernemers, gemeente, politie en brandweer waarin de werkwijze (plan van aanpak) is vastgelegd om te komen tot een structureel veilig bedrijventerrein.

Wij informeren u in de loop van 2020 nader over het vernieuwde plan van aanpak t.b.v. de komende jaren. De belangrijkste actiepunten zijn de verkeersveiligheid op de bedrijventerreinen en het voorkomen van cybercriminaliteit, ondermijning en drugscriminaliteit. 
 
AED apparaat bij nieuwe pand Van Ham Tenten & Podia

OBGB heeft geinvesteerd in een derde AED-apparaat dat voor voorbijgangers toegankelijk is (24/7). Dit apparaat is onlangs geplaatst bij de entree van het nieuwe bedrijfspand van Van Ham Tenten & Podia aan Hallenstraat 20 te Bladel. 

Als men 112 belt voor een reanimatie dan wordt er door 112 een melding uitgezet naar de burgerhulpverleners (die zich aangemeld hebben bij hartslag.nu). Deze mensen bevinden zich in de omgeving van het slachtoffer; zij ontvangen de code waarmee de kast van het AED-apparaat geopend kan worden. De andere twee AED-apparaten (Bleijenberg Autoschade en Tristar) zijn in een kast geplaatst die toegankelijk is met een sleutel in een sleutelkastje. 

Het nieuwe AED-apparaat is nog niet vermeld op de kaart met vluchtroutes en AED-apparaten. Begin 2020 zal een update van de plattegrond toegestuurd worden. 
 
Nieuwjaarsontmoeting gemeente Bladel

Gemeente Bladel organiseert op donderdag 2 januari in het gemeentehuis van Bladel haar jaarlijkse Nieuwjaarsontmoeting. Deze vindt plaats in het gemeentehuis, Markt 21 te Bladel tussen 19:00 en 21:00 uur.

Een bijzonder goede gelegenheid, ook voor ondernemers, om in een informele sfeer nieuwjaarswensen uit te wisselen.
 
Fijne dagen en een goed 2020

Alle OBGB-bestuursleden, parkmanager Hetty van der Hamsvoort en secretaresse Ingrid Beerens wensen u prettige feestdagen en een voorspoedig 2020! We hopen elkaar ook in het nieuwe jaar weer met regelmaat en in goede stemming te ontmoeten!

Wij zijn afwezig in verband met de feestdagen van vrijdag 20 december 2019 tot en met vrijdag 3 januari 2020. Voor dringende zaken zijn wij bereikbaar via telefoonnummer 06-41559548. 
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel