OBGB Nieuwsbrief December 2011
 
Succesvolle Eindejaarsbijeenkomst OBGB

OBGB kijkt terug op een succesvolle Eindejaarsbijeenkomst die op 1 december j.l. werd georganiseerd in samenwerking met TrenTs, een initiatief van Smaakmaker Jack Heijkoop en Sfeermaker Jeroen Hoeks. Op de fantastisch ingerichte locatie van Hoeks Verhuur werden zo'n 125 ondernemers ontvangen en onder het genot van een hapje en een drankje werd het jaar afgesloten en vooruitgekeken naar  2012. Rob Bierens van IMusketeers hield een inspirerende lezing over 'de zin en onzin van social media', het 250ste lidbedrijf werd bekend gemaakt en tevens vond de officiele start plaats van het parkmanagementtraject, dat tezamen met de gemeente Bladel is opgepakt.

Een uitgebreid verslag vindt u op de vernieuwde website van OBGB (www.obgb.nl) onder review, vergezeld van een aantal foto's.
 
Diffutherm 250ste lid van OBGB

Tijdens de Eindejaarsbijeenkomst werd het 250ste lid van OBGB door voorzitter Frits Oomen bekend gemaakt: Diffutherm B.V., momenteel gevestigd in Bergeijk. Directeur Frank Werst nam de felicitaties en een jaar gratis OBGB-lidmaatschap in ontvangst en gaf aan binnen enkele jaren gevestigd te willen zijn op het Kempisch Bedrijvenpark. Diffutherm is opgericht in 1965 en is producent van anticorrosie, steenslag en geluiddempende coatings, lijmen en afdichtingen. De producten worden toegepast in auto's, bussen, treinen, trucks en caravans.  Vanaf 1973 is het bedrijf gevestigd op industrieterrein 't Stoom te Bergeijk en is bezig met de voorbereidingen om zich medio 2013 te vestigen op het KBP.
 
Social Media Bootcamps voor OBGB-leden

IMusketeers organiseert in samenwerking met OBGB in 2012 een aantal Social Media Bootcamps voor aangesloten leden. Deze avonden vinden plaats bij Libra Service Automatisering, Postelweg 41 in Bladel op:
- Maandag 16 januari 2012
- Maandag 23 januari 2012
- Dinsdag 07 februari 2012.

De avonden starten om 19:15 uur en er vinden behoudens een korte introductie twee sessies per avond plaats. Deze sessies hebben de onderwerpen: Facebook, Linkedln, Twitter, Youtube en Strategie Social Media en personeel. Om 22:00 uur wordt afgesloten met een nabeschouwing en een borreltje. Er zijn geen kosten verbonden aan deze avonden; kijk voor meer informatie op www.imusketeers.nl.

Aanmelden is mogelijk d.m.v. het retourneren van dit formulier naar info@obgb.nl.
 
Parkmanagement: Carterkiller Berschotten - Verkeer op Loonseweg/Langrijt

Carterkiller Berschotten
Wij berichtten u eerder over de stand van zaken m.b.t. de carterkiller op bedrijventerrein de Sleutel. Inmiddels heeft de bezwaarschriftencommissie advies uitgebracht naar aanleiding van de bezwaarschriften die zijn ingediend. Deze bezwaarschriften zijn ongegrond verklaard, waarmee het college zich houdt aan het oorspronkelijke besluit: de uitneembare paal in de berm wordt vervangen door een niet uitneembare paal. Op vrijdag 9 december 2011 zal een start gemaakt worden met deze werkzaamheden.

Verkeer op Loonseweg/Langrijt
Vanwege het feit dat veel vracht- en personenverkeer nog steeds de route over de Loonseweg/Langrijt neemt om van Hapert naar Eersel/Hoogeloon (en vice versa) te geraken, komt de verkeersveiligheid (voor verkeer en bewoners) op deze wegen in het gedrang. Deze wegen zijn niet ingericht voor het intensieve vrachtverkeer, dat nu dagelijks passeert. Wij verzoeken een ieder dan ook om via de nieuwe afslag A67 naar Eersel te reizen. Voor verkeer richting Hoogeloon geldt nog steeds de adviesroute: Loonseweg – Lemel – Burg. Van Woenseldreef.
Wij rekenen op ieders medewerking !
 
 
Nieuwe leden: Ratio Accountants B.V.

Ratio Accountants B.V. is een allround accountantskantoor gevestigd in Hapert. Persoonlijke aandacht, klantgerichtheid, snelle service en actieve advisering zijn bij Ratio Accountants dé kernbegrippen. Ratio Accountants is voor bedrijven een vertrouwenspersoon die administratieve zorgen uit handen neemt en de ondernemer begeleidt in het maken van de juiste keuzes. Dankzij een hoge graad van automatisering en een deskundig team is Ratio Accountants een professioneel en kwalitatief hoogwaardig accountantskantoor waarbij niet alleen naar het verleden wordt gekeken maar ook naar de toekomst.
Dankzij een overeenkomst met de Belastingdienst zijn de cliënten van Ratio Accountants verzekerd van een snelle definitieve afwikkeling van de fiscale aangiften. Boekenonderzoeken horen hierbij tot het verleden. Voor meer informatie en contactgegevens: www.ratio-accountants.nl
 
 
Kies Kempische Bedrijven: Twee projectcoordinatoren gezocht

Kies Kempische Bedrijven (KKB) is een samenwerking van het Kempisch Ondernemers Platform, het onderwijs, en bedrijven in de Kempen en de Kempische gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden. Doel van het project is vergroting van de belangstelling voor technische studies bij leerlingen van basis- en voortgezet onderwijs in de Kempen. In nauwe samenwerking met het Kempische bedrijfsleven moet KKB leiden tot verbetering van toekomstige (technische) arbeidsmarkt. Het project is in november 2008 gestart en men is op zoek naar projectcoordinatoren.
Lees hier verder voor meer informatie
 
Leerportaal De Kempen: Praktijkonderwijs voor een nieuwe generatie arbeidskrachten

Afgelopen jaar onderzocht een werkgroep binnen het Kempisch Ondernemers Platform (KOP) verschillende
mogelijkheden om een nieuwe generatie arbeidskrachten praktijkgericht op te leiden. Door vergrijzing en het
uitblijven van nieuwe instromers komt immers ook de Kempische arbeidsmarkt steeds meer onder druk te staan.
Op vrijdag 2 december werd het eindrapport met aanbevelingen gepresenteerd aan het algemeen bestuur van het KOP.
Lees hier  verder voor meer informatie
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel