OBGB Nieuwsbrief Oktober 2019 Extra
 
21e Editie Ondernemerscafé: ASML doet het niet alleen

Op woensdag 6 november 2019 (aanvang 20:00 uur) vindt de 21e editie van het Ondernemerscafé gemeente Bladel plaats. Alle ondernemers uit de gemeente Bladel zijn van harte welkom in gemeenschapshuis Den Tref in Hapert. Frits van Hout, lid raad van bestuur van ASML, neemt ondernemers mee in:

ASML doet het niet alleen

ASML is langzamerhand één van de grootste werkgevers in onze regio. Veel ondernemers uit onze regio werken samen met ASML wat aanzet tot innovatie en werkgelegenheid. Al deze partners hebben bijgedragen aan de groei en succes van ASML. Hoe kijkt ASML tegen onze regio aan, de samenwerking met de Kempische bedrijven en wat verwachten ze (nog meer) van de samenwerking? 

De organisatie is verheugd dat Frits van Hout – hij is vanaf het begin af aan bij de ontwikkeling en groei van ASML betrokken geweest – op haar uitnodiging is ingegaan om ons te vertellen hoe ASML erin is geslaagd en blijft slagen om zo’n sterke positie wereldwijd in te kunnen nemen. Frits van Hout is Executive Vice President and Chief Strategy Officer van ASML, de strateeg binnen de raad van bestuur van ASML. Tevens is hij bestuurslid van Stichting Brainport.

Aanmelden: via de website van gemeente Bladel: www.bladel.nl/ondernemerscafe. Klik hier voor de uitnodiging. 
 
 
10e editie Vrouwennetwerk OBGB: Spreek jij mijn taal?

Op dinsdag 19 november 2019 0m 19:30 uur vindt de tiende editie van het Vrouwennetwerk OBGB plaats bij Grand Café LLamar,  Markt 1A te Bladel. Thema is dit keer communicatie.

Ieder heeft zo zijn of haar voorkeur in communicatie op basis van woorden, toon, gebaren, gezichtsuitdrukkingen en lichaamshouding. Zijn jouw voorkeuren en die van de ander te herkennen? Laat je tijdens deze avond door Edwin van Riel meenemen in het Process Communication Model en krijg tips en tricks om ècht contact te maken met de ander!

Ontvangst is om 19:30 voor een kop koffie of thee, voorafgaand aan de training die Edwin van Riel ons biedt als geaccrediteerd trainer in het Process Communication Model. We sluiten af met een hapje en drankje. Vrouwelijke kempische ondernemers (en ook ondernemende vrouwen) zijn van harte welkom! Aanmelden uiterlijk 11 november 2019 via een e-mail naar info@obgb.nl met opgaaf naam en bedrijfsnaam. Aantal plaatsen is beperkt. OBGB-leden voorrang. Deelname is gratis.

Met dank aan Lampenlicht voor locatie fotografie; klik hier voor de uitnodiging. 
 
Ontbijtsessie op donderdag 21 november bij KempenPlus: Update arbeidsmarkt in de Kempen

Waar kijken medewerkers naar als ze een nieuwe baan zoeken? - Wat zijn de vooruitzichten voor de arbeidsmarkt in 2020? - Met welke wijzigingen in het arbeidsrecht krijgt u volgend jaar te maken?

Update arbeidsmarkt
Tijdens de ontbijtsessie krijgt u een update over de huidige arbeidsmarkt in de Kempen en Zuidoost-Brabant. Naast antwoorden op bovenstaande vragen, zult u horen wat de stand van zaken is in de diverse sectoren. Ook geven we aandacht aan het ‘onbenut arbeidspotentieel’ en hoe u als werkgever daarvan kunt profiteren.

Wijzigingen arbeidsrecht 2020
Na de pauze wordt u uitgebreid geïnformeerd over de wijzigingen in het arbeidsrecht die per 1 januari 2020 ingaan. Onderwerpen zijn o.a. Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) en de Compensatieregeling transitievergoeding (CTV). Diverse pittige onderwerpen die een grote impact op uw organisatie kunnen hebben. De presentatie wordt verzorgd door een arbeidsrechtspecialist van UWV. U krijgt de informatie dus rechtstreeks uit de eerste hand.

Niet alleen de geest wordt gevoed
Een ontbijtsessie kan uiteraard niet zonder ontbijt. Voorafgaand aan de presentaties bieden wij een gezond en energierijk ontbijt. U zult de dag goed beginnen! Uiteraard heeft u zowel tijdens het ontbijt als na afloop van de bijeenkomst de gelegenheid om te overleggen met collega werkgevers en HR-medewerkers.

Wanneer:  Donderdag 21 november 2019 8:00 tot 10:00 uur (inloop met ontbijt vanaf 7:45 uur)
Waar:  KempenPlus, Raambrug 8 in Bladel
Aanmelden: uiterlijk 11 november 2019 via een e-mail naar info@kempenplus.com ovv Ontbijtsessie. 
 
Willems Baling Equipment en Willems Automation per 23 september op nieuw adres in Hapert

Inmiddels zijn wij verhuisd naar ons nieuwe bedrijfspand in Hapert. Vanaf 23 september jl. is dat onze nieuwe bedrijfslocatie.

Ons nieuwe pand is noodzakelijk geworden door de groei van ons bedrijf en de verbeterde productie- en logistieke mogelijkheden die het nieuwe pand biedt. De afdeling staalproductie is reeds per 12 augustus jl. al overgebracht en van start gegaan in Hapert.

Sinds 2006 hebben wij met veel succes en plezier onze activiteiten uitgevoerd aan de Hallenstraat en Nijverheidsstraat op het bedrijven terrein in Bladel en zijn wij als lid betrokken geweest bij het OBGB. En daarmee hebben wij veel andere bedrijven en mensen leren kennen op het bedrijventerrein in Bladel. Uiteraard zullen deze contacten blijven ook al werken wij nu vanuit Hapert. 

Ons nieuwe adres is: Smaragdweg 20 5527 LB Hapert. 
 
De Vrijwilligersmarkt voor de Kempen

Op vrijdag 25 oktober aanstaande wordt Dé Vrijwilligersmarkt voor de Kempen georganiseerd. Een uniek evenement waar we u, uw leden en alle bij u werkende collega’s van harte voor uitnodigen.

Deze grote vrijwilligersmarkt vindt plaats in De Muzenval in Eersel en u bent allen tussen 16 uur en 19 uur welkom om (nader?) kennis te maken met vele uiteenlopende vrijwilligers- en welzijnsorganisaties die actief zijn in de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden. We zien een groeiende belangstelling van bedrijven en ondernemers om hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen en te versterken en deze markt biedt de gelegenheid om hier een stap in te maken en de mogelijkheden nader te verkennen. 
 
Deze vrijwilligersmarkt wordt georganiseerd door de 4 Kempengemeenten, KempenPlus, de vrijwilligerssteunpunten van Bergeijk, Eersel en Bladel, zorgorganisaties Oktober, Lunet zorg en Joris Zorg, welzijnsorganisatie Wél!zijn de Kempen en De Muzenval.

Voor meer informatie over de markt kunt u contact opnemen met Steunpunt Vrijwilligerswerk Eerselvoorelkaar of neem een kijkje op hun website: www.eerselvoorelkaar.nl/vrijwilligersmarkt.
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel