OBGB Nieuwsbrief Oktober 2019
 
Ondernemerscafé gemeente Bladel op 6 november 2019: ASML doet het niet alleen

Op woensdag 6 november 2019 vindt de 21e editie van het Ondernemerscafé gemeente Bladel plaats. Alle ondernemers uit de gemeente Bladel zijn van harte welkom in gemeenschapshuis Den Tref in Hapert. Frits van Hout, lid raad van bestuur van ASML, neemt ondernemers mee in:

ASML doet het niet alleen

ASML is langzamerhand één van de grootste werkgevers in onze regio. Veel ondernemers uit onze regio werken samen met ASML wat aanzet tot innovatie en werkgelegenheid. Al deze partners hebben bijgedragen aan de groei en succes van ASML. Hoe kijkt ASML tegen onze regio aan, de samenwerking met de Kempische bedrijven en wat verwachten ze (nog meer) van de samenwerking? 

De organisatie is verheugd dat Frits van Hout – hij is vanaf het begin af aan bij de ontwikkeling en groei van ASML betrokken geweest – op haar uitnodiging is ingegaan om ons te vertellen hoe ASML erin is geslaagd en blijft slagen om zo’n sterke positie wereldwijd in te kunnen nemen.  Klik hier voor de uitnodiging.

Wanneer: Woensdag 6 november 2019
Waar:  Gemeenschapshuis Den Tref in Hapert

Programma:
20.00  Ontvangst met koffie/thee
20.30  Opening
20.35  Presentatie Frits van Hout, ASML
21.45  Napraten tijdens de netwerkborrel

Aanmelden is mogelijk via een mail naar ondernemerscafe@bladel.nl  onder vermelding van naam (voor- en achternaam), bedrijfsnaam en aantal personen (per bedrijf maximaal 2 personen) en de ondernemersvereniging waar u lid van bent. Of direct via de site van de gemeente Bladel (www.bladel.nl/ondernemerscafe). Opgegeven personen dienen gerelateerd te zijn aan het bedrijf. Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk vrijdag 1 november a.s. 
 
Werkzaamheden aan Industrieweg op bedrijventerrein Hapert

Vanaf maandag 14 oktober 2019 vinden werkzaamheden plaats aan een gedeelte van de Industrieweg in Hapert (klik hier voor de schets). In opdracht van Brabant Water vervangt aannemer Hurkmans de oude asbestcement waterleidingen door nieuwe pvc leidingen. 

Werkzaamheden bevinden zich aan de noordzijde van de rijbaan, met name in parkeerstroken, groenstroken en inritten. De rijbaan blijft gehandhaafd. Er zal mogelijk wel sprake van verkeershinder zijn als er een halve wegafzetting wordt toegepast. Aanliggende ondernemers zullen door Brabant Water en Hurkmans te woord gestaan worden indien zij direc te maken hebben met de werkzaamheden.  
 
Open Bedrijven Dag Werken in de Kempen

Werken in de Kempen organiseert voor de tweede keer, in samenwerking met Rabobank de Kempen, op zaterdag 25 januari 2020 een Open Bedrijven Dag. Op deze dag zetten bedrijven hun deuren open voor publiek om te laten zien wat er gebeurt achter de grote roldeuren en kantoormuren. Vorig jaar brachten we samen met 52 deelnemende bedrijven zo'n 13.000 bezoekers op de been.

Het evenement dient uiteraard het belang van de regio en de arbeidsmarkt. Werken in de Kempen houdt ter voorbereiding van het evenement een informatiebijeenkomst op dinsdag 22 oktober om 16:00 uur (Oude Provincialeweg 68, Hapert). Aanmelden is hier mogelijk. Meer informatie over het evenement treft u hier; in geval van vragen of opmerkingen neemt u contact op met Werken in de Kempen.
 
Belangrijk: mening gevraagd van ondernemers over hun bedrijventerrein

De Kempen staat in de top 3 van snelst groeiende economische regio’s van Nederland. Bedrijventerreinen zijn de motor van deze groei. Een gezonde bedrijventerreinenmarkt met voldoende kwalitatief aanbod voor de juiste doelgroep is van belang. In de Kempen zijn er echter ook een aantal verouderde bedrijventerreinen en het aanbod van nieuwe bouwkavels neemt af. Daarom hebben de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden samen met het Kempisch Ondernemers Platform (KOP) besloten een visie op te stellen voor de Kempische bedrijventerreinen. 

Om te zorgen voor draagvlak voor de visie en werkagenda’s worden ondernemers van harte uitgenodigd om mee te denken. Zij weten het best wat er op terreinen speelt, waar de toekomstige behoefte ligt en welke inzet van alle betrokkenen nodig is. Er is een marktpeiling in de vorm van een enquête uitgezet bij Kempische bedrijven. Daarmee worden de marktontwikkelingen en meningen over de diverse bedrijventerreinen in de vier gemeenten gepeild. Ondernemers en vastgoedeigenaren worden gevraagd de enquête in te vullen op www.hetkop.nl/bedrijventerreinen

De komende periode gaan de vier gemeenten en het KOP, samen met Stec Groep, aan de slag met een vooranalyse op basis van data. Bovendien worden er per gemeente interactieve sessies georganiseerd met ondernemers, vastgoedeigenaren en andere belanghebbende. Meer info over het project treft u aan via bovenstaande link. 
 
Geslaagde, inspirerende bijeenkomst Young Entrepreneurs bij Luxlight

Wat kun je leren van Asterix en Obelix? Hoe kun je het beste samenwerken? En hoe realiseer je gelijkheid en gelijkwaardigheid in samenwerking met collega’s, leveranciers of partners? Op die vragen gaf Pieter Bax (van de Baluxe Groep, waar Luxlight één van de onderdelen van is) inspirerende antwoorden aan de jonge ondernemers van Young Entrepreneurs. 

Tijdens deze bijeenkomst op 26 september 2019, toegankelijk voor jonge ondernemers uit de Kempen werd ingegaan op de bijzondere visie op ondernemen van de Baluxe groep en het motto: “Succes door verbondenheid”. Uiteraard werd ook een rondleiding gegeven en de avond werd afgesloten met een borrel. Klik hier voor een verslag en foto's. 
 
Nieuw OBGB-lidbedrijf: Solar Crew

Een energieneutraal Nederland een stapje dichterbij. Wie praat er niet over? Energieneutraal, duurzaamheid, 0 op de meter, slimme energie. Wij bij Solar Crew praten er niet alleen over; we gaan er ook daadwerkelijk mee aan de slag. Waarom we dat doen? 

Nederland heeft de ambitie om in 2050 energieneutraal te zijn. Wij delen deze ambitie en spelen in het verwezenlijken graag een voorname rol. We doen dat voor onszelf én vooral voor onze toekomstige generaties. Veel bedrijven en overheidsinstellingen willen net als wij een rol spelen in de verduurzaming van ons land en hun specifieke (werk)omgeving. Daar waar wij beschikken over alle kennis en kunde, is het voor hen stukken lastiger. Waar begin je? Wat is er nodig? Wat zijn de specifieke mogelijkheden op het gebied van zonnepanelen? Gelukkig zijn wij er. Want wij, wij halen -voor jou- alles uit de zon.

Realisatie zonnepanelen. Advies – Engineering – Installatie – Service & onderhoud
Solar Crew Hoofdstraat 5E Hoogeloon - www.solarcrew.nl - 0497-769025 - d.roks@solarcrew.nl 
 
 
Vrouwennetwerk OBGB 10e edtie op dinsdag 19 november

Op dinsdag 19 november 2019 vindt vanaf 19:30 uur de 10e editie van het OBGB Vrouwennetwerk: 'Spreek jij mijn taal?' plaats bij Grand Café LLamar aan de Markt in Bladel: 

Ieder heeft zo zijn of haar voorkeur in communicatie op basis van woorden, toon, gebaren, gezichtsuitdrukkingen en lichaamshouding. Zijn jouw voorkeuren en die van de ander te herkennen? Laat je tijdens deze avond door Edwin van Riel meenemen in het Process Communication Model en krijg tips en tricks om ècht contact te maken met de ander! Uitnodigingen voor de bijeenkomst volgen z.s.m. per post. 

Ontvangst is om 19:30 voor een kop koffie of thee, voorafgaand aan de training die Edwin van Riel ons biedt als geaccrediteerd trainer in het Process Communication Model. We sluiten af met een hapje en drankje. Aanmelden uiterlijk 11 november 2019 via info@obgb.nl met opgaaf naam en bedrijfsnaam. Aantal plaatsen is beperkt. OBGB-leden voorrang. Deelname is gratis.
 
Programma Grootste VijMiBo van de Kempen bekend

Misschien heb je er al iets van gehoord, maar nu is ook het volledige programma van de Grootste VrijMiBo van de Kempen op vrijdag 15 november bekend! Niemand minder dan Rowwen Hèze zal de hoofdact worden. Daarnaast zal de beste Queen Tribute band van Europa (The Vipers) ervoor zorgen dat Queen zal herleven met de Freddie Mercury van Italië. Verder hebben we in de middag al REPOP op het podium staan, een 13-koppige coverband uit Brabant en tussen de bands door zal DJ Jerome zorgen voor een mooi sfeertje!

Kortom: Zoek je nog een leuke uitje voor collega's of met het hele bedrijf? Tot vrijdag 1 november zijn de bedrijfspakketten te koop met verschillende mogelijkheden om jullie bedrijfsnaam in de spotlights te zetten tijdens het evenement. Bekijk de tickets en bedrijfspakketten hier: https://www.grootstevrijmibo.nl/tickets
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel