OBGB Nieuwsbrief September 2019
 
Informatiebijeenkomst over Cybercrime - Dinsdag 8 oktober 2019

Cybercrime is helaas voor veel mkb-ondernemers een toenemend probleem. Op dinsdagmiddag 8 oktober wordt een gratis cybercrime training ‘Digitaal Veilig’ gegeven en leert u wat u en uw medewerkers kunnen doen om het risico op cybercrime te verkleinen.

De meest voorkomende vormen van cybercrime zijn ransomware, phishing, identiteitsfraude en oplichting. De schade bij een cyberincident kan groot zijn.In deze workshop leert u meer over cybercrime en hoe u zich hiertegen kunt wapenen. U krijgt inzicht in wat er op dit moment speelt bij mkb-bedrijven en hoort van collega-ondernemers wat hen is overkomen en wat daarvan de gevolgen zijn geweest. Klik hier voor de uitnodiging van de bijeenkomst, die plaatsvindt op dinsdag 8 oktober as. vanaf 16:00 uur bij KempenPlus aan Raambrug 8 te Bladel.

Aanmelden is mogelijk d.m.v. een e-mail naar info@obgb.nl met vermelding van bedrijfsnaam, persoonsnaam en contactgegevens. 
 
KVO Enquete

Het KVO-B Certificaat voor onze bedrijventerreinen wordt eind 2019 gehercertificeerd. Daarom vragen wij alle ondernemers en bewoners, gevestigd op de bedrijventerreinen van de gemeente Bladel een enquête in te vullen. De resultaten van deze enquête (met onderwerpen als inbraak, diefstal, vernieling en overlast) vormen een beeld van de terreinen op het gebied van veiligheid.

Maak kans op een heerlijke KVO-slagroomtaart! Via https://mkbnl.socratos.net/direct/obgb is het mogelijk de enquête digitaal in te vullen. Uiteraard wordt de ingevoerde informatie door ons vertrouwelijk behandeld. Bedankt voor de medewerking - het kost slechts een paar minuten van uw tijd!
 
Nationale Koffiedag bij Fortune op dinsdag 24 september 2019

Op dinsdag 24 september 2019, op Nationale Koffiedag, nodigt Fortune Coffee Hapert bedrijven uit om samen te ontbijten, te netwerken en koffie te drinken op de toekomst. 'Eerst koffie' met een heerlijk ontbijt verzorgd door HK Drank & Partyservice uit Bladel. 

Tijdens de bijeenkomst zal Martijn van den Broek, eigenaar van Van Ham Tenten & Podia meer vertellen over de 'race naar de toekomst' met zijn bedrijf en zijn rally hobby. Daarna is er voldoende gelegenheid om te netwerken. 
Dinsdag 24 september 8:00 - 10:00 uur - Raambrug 12, Bladel - Aanmelden: https://www.fortune.nl/koffiedag-hapert/
 
Bijeenkomst Young Entrepreneurs op 26 september 2019 bij Luxlight

Wat kun je leren van Asterix en Obelix? Hoe kun je het beste samenwerken? En hoe realiseer je gelijkheid en gelijkwaardigheid in samenwerking met collega’s, leveranciers of partners? Op die vragen zal Pieter Bax (van de Baluxe Groep en Luxlight) ons een inspirerend antwoord gaan geven met een mooie, niet-alledaagse visie op ondernemen en ondernemerschap.

Tijdens deze bijeenkomst, toegankelijk voor jonge ondernemers uit de Kempen wordt ingegaan op de bijzondere visie op ondernemen van de Baluxe groep en het motto: “Succes door verbondenheid”. Pieter gaat in op de kracht van samenwerking en gelijkwaardigheid. Bij Pieter staat het welzijn van mensen voorop. Uiteraard wordt ook een rondleiding gegeven en wordt de avond afgesloten met een borrel. Klik hier voor de uitnodiging. Deelname is gratis. 
 
OBGB Werkgeversbokaal 2019

Tijdens de Eindejaarsbijeenkomst dit jaar wordt voor de tweede keer de OBGB Werkgeversbokaal uitgereikt. Om ondernemers die gekenschetst worden door ‘goed werkgeverschap, grote toegevoegde waarde voor de gemeenschap, maatschappelijk betrokken’ in het zonnetje te zetten heeft het OBGB-bestuur besloten om jaarlijks een OBGB Werkgeversbokaal uit te reiken.

Een onafhankelijke jury beoordeelt de nominaties die door OBGB-lidbedrijven gedaan worden (uiterlijk 30 september as.). Voorwaarden voor nominatie zijn:
- Vestiging op de gemeentelijke bedrijventerreinen.
- Goed werkgeverschap, grote toegevoegde waarde voor de gemeenschap, stabiele werkgever, langdurige arbeidscontracten en maatschappelijk betrokken.
- OBGB-lidmaatschap (minstens 5 jaar).

Wij vragen OBGB-lidbedrijven (vrijblijvend) om een bedrijf met daaraan gekoppeld een persoon (eigenaar, oprichter, directeur) te nomineren. Uiteraard vragen wij ook om een korte motivatie (plm. 100 woorden) waarom juist dit OBGB-lidbedrijf de Werkgeversbokaal verdient (via een mail naar hetty@obgb.nl). De jury, bestaande uit notaris Hans van Voskuijlen, oud OBGB voorzitter Frits Oomen en oud directeur WVK-Groep Lambert van Erp, beoordeelt de nominaties en maakt tijdens de feestelijke Eindejaarsbijeenkomst de winnaar bekend.
 
Wegafsluiting A67 Grens - Eindhoven tijdens 4, 5 en 6 oktober 2019

In het weekend van vrijdag 4 oktober 2019 21:00 uur tot maandag 7 oktober 2019 05:00 uur zal de A67 richting Eindhoven (vanaf de grens tot knooppunt de Hogt) afgesloten zijn. 

Op het infoblad is nadere informatie en zijn omleidingsroutes te vinden; vriendelijk verzoek deze te verspreiden onder personeel, klanten en mogelijk andere belanghebbenden. In geval van vragen neemt u contact op met Marit Laane, omgevingsmanager Via Optimum: tel 06 393 212 85, mail m.laane@duravermeer.nl, of het informatienummer van RWS 0800-8002. 
 
 
Benefietdiner voor Team King met topkoks

Op zaterdag 2 november om 18.00 uur organiseert Ladies Sociëteit de Kempen een vier gangen benefietdiner met een aansluitende feestavond ten behoeve van Team King bij Oogenlust in Eersel. Vier topkoks uit de regio koken om geld in te zamelen voor het goede doel. Daarnaast is er een veiling met veilingmeester Leon van der Zanden. Ook is er een spreker van Máxima Medisch Centrum en muziek van Reminder en DJ Entertainment Specialist met saxofonist. 

De opbrengst van de hele avond komt ten goede aan Team King. Stichting Team KING (Kanker IN Gezinnen) zet zich sinds 2009 in om van kanker een ziekte te maken die te genezen is. De dresscode is black tie. Tafels zijn te reserveren vanaf 8 personen à 200 euro per persoon. Kaarten reserveren kan via LSdekempen@gmail.com. Ook sponsoring voor veilingitems is welkom. Klik hier voor de uitnodiging. 
 
Jeroen Spooren nieuwe vennoot Accombis Accountants & Adviseurs

Per 1 september is Jeroen Spooren toegetreden als vennoot van Accombis Accountants & Adviseurs. Hij voegt zich daarmee bij Elly Dekkers (fiscaal jurist) en Ed Daniëls (AA-accountant). Jeroen (38), woonachtig in Netersel, is sinds het najaar van 2017 werkzaam als registeraccountant bij Accombis. “We willen graag verjongen zonder aan continuïteit te verliezen. Zeker nu Huub van de Weegh een stapje terug zal gaan doen.”, licht Ed Daniëls toe.

“Jeroen sloot perfect bij die wens aan. Hij is een Kempenaar die zijn vak verstaat. We geloven dat we met Jeroen in de gelederen onze ondernemende klanten nog meer van dienst kunnen zijn.” Ook Elly Dekkers ziet de toegevoegde waarde van Jeroen: “Hij motiveert iedereen om te zorgen dat we onze klanten optimaal bedienen. Daarnaast heeft hij veel vakinhoudelijke kennis en heeft hij veel ervaring in het midden- en kleinbedrijf."

Lees hier verder: https://www.accombis.nl/blog/jeroen-spooren-nieuwe-vennoot-accombis-accountants-adviseurs 
 
De GROOTSTE VRIJMIBO van de Kempen: het leukste avondje uit met collega s

Een avondje bowlen, een potje kaarten, een borreltje in de kantine. Waarschijnlijk heb je wel eens zoiets gehad van: "Wat zullen we nu eens gaan doen met de collega's?"

Daar is de Grootste VrijMiBo (VrijdagMiddagBorrel) van de Kempen het antwoord op! In samenwerking met Elsom Winterfestival organiseert JAMwerkt.nl op vrijdag 15 november vanaf 16:00u een middag en avond vol live muziek, smaakvolle hapjes en Brabantse gezelligheid om samen met je collega’s te proosten op het eind van de werkweek. Kortom, een heel leuk personeelsuitje waar je niets voor hoeft te regelen! De kaarten en bedrijfspakketten zijn verkrijgbaar via www.grootstevrijmibo.nl. Ook vind je daar binnenkort het volledige programma!
 
Deelname aan Ondernemersbezoeken in 2019/2020

Sinds 2008 is voor ondernemers van IGE de zeer succesvolle activiteit 'Ondernemersbezoeken' georganiseerd. Vanaf 2015 zijn deze bijeenkomsten ook toegankelijk voor OBGB, OVBRM, POB - BOC / OIC - lidbedrijven. In 2018 hebben 52 enthousiaste ondernemers deelgenomen.

Er worden groepen samengesteld uit zo'n 6 of 7 leden, die elkaars bedrijven bezoeken (frequentie 1 x per 6-8 weken, tijdstip van 17.00u tot 19.00u, in principe op maandagavond, maar per groep uiteindelijk zelf te bepalen). De doelstelling is om elkaar te leren kennen en als collega ondernemers op collegiale (waar gewenst vertrouwelijke) wijze informatie uit te wisselen en/of thema’s te bespreken.

In september 2019 wordt gestart met een nieuwe ronden en IGE neemt  de algemene coördinatie van deze activiteit voor haar rekening. Interesse in deelname? Stuur dan een mail naar secretariaat@industriegroepeersel.nl (met een cc naar info@obgb.nl) voorr 1 september a.s.. Klik hier voor meer informatie.
 
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel