OBGB Nieuwsbrief Juli 2019
 
KVO-Enquete

Het KVO-B Certificaat voor onze bedrijventerreinen wordt eind 2019 gehercertificeerd. Daarom vragen wij alle ondernemers en bewoners, gevestigd op de bedrijventerreinen van de gemeente Bladel een enquête in te vullen. De resultaten van deze  enquête (met onderwerpen als inbraak, diefstal, vernieling en overlast) vormen een beeld van de terreinen op het gebied van veiligheid.

Maak kans op een heerlijke KVO-slagroomtaart (mits contactgegevens ingevuld zijn)! Via de link (klik hier) of https://mkbnl.socratos.net/direct/obgb is het mogelijk de enquête digitaal in te vullen, bij voorkeur voor 1 september as. Uiteraard wordt de ingevoerde informatie door ons vertrouwelijk behandeld. Bedankt voor de medewerking - het kost slechts een paar minuten van uw tijd!
 
Zomer BBQ en Motortoertocht

Op 5 juli jl. genoten ruim 100 ondernemers van de Zomer BBQ, dit keer op locatie bij Restaurant Crijns. Onze complimenten en dank aan Imke Wind, Marc Crijns en Jeroen Hoeks voor de smakelijke en sfeervolle avond! 

Met zo'n 15 motorrijders werd de dag daarop (zaterdag 6 juli jl.) de motortoertocht OBGB 2019 verreden. Dank aan Jan Kerkhofs, die een mooie tocht uitgezet had door Limburg. Voor foto's van beide evenementen: kijk op https://www.obgb.nl/evenementen/ 
 
 
Meepraten en meedenken over N284

De N284 is aan groot onderhoud toe. Bovendien zijn er op deze weg diverse knelpunten, kijkend naar de doorstroming, bereikbaarheid, verkeersveiligheid en leefbaarheid. Provincie Noord-Brabant en gemeenten Bladel en Reusel-De Mierden gaan onderzoeken hoe deze knelpunten kunnen worden opgelost en willen komen tot een voorkeursalternatief voor een vernieuwde N284. 

OBGB was tijdens de haalsessie  op 10 juli 2019 als een van de belangengroepen vertegenwoordigd, maar het is bovendien mogelijk om (als ondernemer) input te geven in een online systeem op www.n284.nl. Ook is hier inzichtelijk welke meldingen er al gedaan zijn onder de diverse thema's. De bereikbaarheid en (verkeers)veiligheid van onze bedrijventerreinen is erg belangrijk! 

 
Energiebesparingsplicht en informatieplicht

Een aantal bedrijven heeft reeds een start gemaakt met het voldoen aan de informatieplicht, die per 1 juli 2019 van kracht is. Een grote groep bedrijven en instellingen heeft de plicht om te rapporteren welke energiebesparende maatregelen zij hebben genomen. Ook geldt de energiebesparingsplicht voor veel bedrijven, waarin deze verplicht gesteld worden om alle energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder te treffen. 

Op maandag 2 september 2018 (aanvang 16:00 uur) vindt een bijeenkomst plaats in samenwerking met de Kempengemeenten, Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (handhavende partij), KOP en ISK bij Totaal Events aan Postelweg 35 te Bladel. Klik hier voor de uitnodiging en de wijze van aanmelden. De bijeenkomst is voor alle Kempische ondernemers. 
 
Nieuw OBGB-lid: Realisatiekwartier

Bent u bekend met het Realisatiekwartier? Wij zijn een standbouw bedrijf, gevestigd op het bedrijventerrein De Sleutel in Bladel, en uniek in onze soort! Opgericht vanuit idealen van verschillende vakspecialisten uit de standbouw die de krachten hebben gebundeld. Door onze creatieve en doelgerichte benadering zorgen wij ervoor dat onze klanten zich onderscheidend presenteren op nationale en internationale beurzen en hierdoor meer rendement behalen uit het medium beursdeelname.

De uitgebreide mogelijkheden die wij onze klanten bieden en het vertrouwen in het Realisatiekwartier, zorgt ervoor dat we niet alleen in de standbouw actief zijn. Ook worden wij gevraagd voor interieurwerkzaamheden. Denk hierbij aan het aanpassen of vernieuwen van kantoorinrichting, showrooms en het ontwikkelen en uitrollen van displays voor de Retail. In alles wat we creëren en realiseren houden we de focus op het gestelde bedrijfsdoel. Bent u nieuwsgierig geworden en zou u wel eens willen sparren over mogelijkheden of bent u op zoek naar een enthousiaste en gedreven partner? Dan staan wij graag voor u klaar!

Bedrijfsweg 2 Bladel T +31 497785931 
info@realisatiekwartier.nl www.realisatiekwartier.nl
 
Bijeenkomst Young Entrepreneurs op 26 september 2019 16:00 uur bij Luxlight

Wat kun je leren van Asterix en Obelix? Hoe kun je het beste samenwerken? En hoe realiseer je gelijkheid en gelijkwaardigheid in samenwerking met collega’s, leveranciers of partners? Op die vragen zal Pieter Bax (van de Baluxe Groep, waar Luxlight één van de onderdelen van is) ons een inspirerend antwoord gaan geven met een mooie, niet-alledaagse visie op ondernemen en ondernemerschap.

Tijdens deze bijeenkomst, toegankelijk voor jonge ondernemers uit de Kempen wordt ingegaan op de bijzondere visie op ondernemen van de Baluxe groep en het motto: “Succes door verbondenheid”. Pieter gaat in op de kracht van samenwerking en gelijkwaardigheid. Bij Pieter staat het welzijn van mensen voorop, zowel binnen als buiten zijn bedrijf. Uiteraard wordt ook een rondleiding gegeven en wordt de avond afgesloten met een borrel. Klik hier voor de uitnodiging. Deelname is gratis. 
 
Nieuw OBGB-lid: VerzuimSupport Brabant

VerzuimSupport Brabant is een verzuimbegeleidingsdienst van Sharon Theuws en Johan de Kort in het hart van de Brabantse Kempen. De benaming Arbodienst dekt de lading van wat we doen niet echt, we zijn veel meer dan alleen dat. Daarom gebruiken we liever "verzuimbegeleidingsdienst" .

VerzuimSupport Brabant laat zien dat verzuimbegeleiding ook anders kan. Praktischer en efficiënter. Het idee is om bij ziekte geijkte procedures los te laten. Dat bespaart kosten én kopzorgen. Met persoonlijke aandacht kijken wij naar wat er nog wél kan. Daar wordt iedereen beter van!  Check onze verzuimpakketten en maak gebruik van onze introductie-actie: Voor leden van OBGB die zich vóór 1 september aanmelden, worden géén aansluitkosten gerekend (van € 295,- tot € 495,-). Voor deze vroege instappers ontwikkelen wij een gratis verzuimreglement op maat. 

VerzuimSupport Brabant BV -  www.verzuimsupport.nl - info@verzuimsupport.nl 
Sharon:  06-460 777 67 - Johan: 06-3000 3111 
 
Nieuw OBGB-lid: Novanorm certification Hapert

Novanorm certification is een bedrijf dat zicht richt op het aanbieden van o.a. online opleidingen. Een medewerker of eigenaar van een bedrijf kan zichzelf via e-learning voorbereiden en vervolgens digitaal het examen maken. De diploma’s die men na behalen ontvangt zijn erkend en gecertificeerd. Het voordeel is dat elke cursist elk moment van de dag een opleiding kan volgen en het examen kan maken. Du ook thuis op op een andere plek waar men het lesmateriaal kan inzien. Certificaten staan oline en kunnen altijd ingezien worden. 

Novanorm biedt online opleidingen op het gebied van bedrijfshulpverlening, opleidingen met veilig werken met een heftruck, hoogwerker, verreiker en grondverzetmachine, veilig hijsen en aanslaan van lasten (opleiding voor de hijskraan, bovenloopkraan, halkraan en loopkatten) en veilig werken en langs de weg en veilig werken in riolen. Naast de online opleidingen worden ook de diverse VCA opleidingen georganiseerd. Deze opleiding is wel met een praktijkexamen. Er zijn mogelijkheden voor zowel een inloopcursus als een incompany cursus.

Novanorm - Stef Roijmans 0497-535836 / 06-38299432 -  stef@novanorm.nl.
 
Hoe reis jij in de Kempenregio? - Een werknemersscan

In de Kempen start binnenkort een aantal onderzoeken ter verbetering van de bereikbaarheid en mobiliteit in de regio. Tevens worden er proefprojecten opgezet om de mobiliteit van (niet)autobezitters te verbeteren in de Kempen. Om goed inzicht te krijgen in het gebruik van vervoer- en vervoersmiddelen in de Kempen is door het Huis van de Brabantse Kempen een werknemersscan ontwikkeld.

Met de resultaten van dit onderzoek snappen we beter hoe de werknemer reist, hoe de werknemer denkt over mobiliteit en welke oplossingen er in de Kempen nodig zijn. Met de gecombineerde informatie van alle deelnemers aan dit onderzoek kan er gericht worden gewerkt aan de mobiliteit van de toekomst in de regio. De link naar de vragenlijst is: https://nl.surveymonkey.com/r/brabantsekempen. Werkgevers worden gevraagd de link zoveel mogelijk te delen met werknemers.
 
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel