OBGB Nieuwsbrief Juni 2019
 
Save the date!

De traditionele zomer BBQ van OBGB vindt dit jaar plaats op vrijdag 5 juli as. in de sfeervolle tuin van Restaurant Crijns. Wij ontvangen u graag vanaf plm. 16:30 uur waarna we gezamenlijk en op traditionele, informele OBGB-wijze de zomer inluiden. 

Lidbedrijven ontvangen op korte termijn een uitnodiging. Mocht u zich alvast aan willen melden, dan is dat mogelijk via een e-mail naar info@obgb.nl. Wij hopen u te mogen ontmoeten! 
 
Bijeenkomst Young Entrepreneurs op 26 september 2019 16:00 uur bij Luxlight

Wat kun je leren van Asterix en Obelix? Hoe kun je het beste samenwerken? En hoe realiseer je gelijkheid en gelijkwaardigheid in samenwerking met collega’s, leveranciers of partners? Op die vragen zal Pieter Bax (van de Baluxe Groep, waar Luxlight één van de onderdelen van is) ons een inspirerend antwoord gaan geven met een mooie, niet-alledaagse visie op ondernemen en ondernemerschap. 

Tijdens deze bijeenkomst, toegankelijk voor jonge ondernemers uit de Kempen wordt ingegaan op de bijzondere visie op ondernemen van de Baluxe groep en het motto: “Succes door verbondenheid”. Pieter gaat in op de kracht van samenwerking en gelijkwaardigheid. Bij Pieter staat het welzijn van mensen voorop, zowel binnen als buiten zijn bedrijf. Uiteraard wordt ook een rondleiding gegeven en wordt de avond afgesloten met een borrel. 

Klik hier voor de uitnodiging; meld je via info@obgb.nl met opgaaf van naam en bedrijfsnaam (35 plaatsen beschikbaar). Deelname is gratis. 
 
 
Open dag bij Van de Brande Metaal op zaterdag 22 juni

OBGB-lidbedrijf Van de Brande Metaal en Techniek bestaat 15 jaar is daar is men trots op! Op zaterdag 22 juni 2019 tussen 10:00 en 16:00 uur wordt een open dag georganiseerd waar iedereen van harte welkom is. 

Na de verbouwing en de uitbreiding is het mogelijk een kijkje te nemen in het bedrijf: klik hier voor de uitnodiging. 
Van de Brande Metaal en Techniek is gevestigd op bedrijventerrein de Sleutel aan Nijverheidsstraat 1. 

www.vandebrandemetaal.nl 
 
Onderzoek voor medewerkers naar mobiliteit in de Kempen

In de Kempen start binnenkort een aantal projecten ter verbetering van de bereikbaarheid en mobiliteit in de regio: de herinrichting van de N284, een onderzoek naar de sluipverkeerroutes, een onderzoek naar een snelle fietsverbinding en diverse pilotprojecten om de mobiliteit van (niet)autobezitters te verbeteren.

Het projectteam Mobiliteitsprojecten de Kempen van het Huis van de Brabantse Kempen heeft een werknemersscan ontwikkeld. Werkgevers uit de Kempen wordt gevraagd om uw medewerking te verlenen aan het verspreiden van deze link: www.mobiliteitindekempen.nl. 

Het is van belang dat zo veel mogelijk werknemers deze scan invullen om een optimaal beeld te krijgen van de mobiliteit in onze regio. Onder de deelnemers van de werknemersscan wordt een ballonvaart verloot. 
 
Duurzame inzetbaarheid Brainport Regio Nederland: Techniek, Logistiek en Zorg

In de Brainport regio is veel werkgelegenheid en werkgevers hebben moeite om voldoende geschoold personeel te vinden. Als u dit herkent is dit uw kans! Want tegelijkertijd is er een potentieel aanbod. Dit betreft echter wel mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt, zoals statushouders, mensen met een arbeidsbeperking en mensen zonder startkwalificatie. Hierbij is sprake van een mismatch tussen vraag en aanbod die gezamenlijk wordt aangepakt.

Het KOP heeft daarvoor in samenwerking met haar partners Summa College, 04werkt, VNO-NCW en MKB Eindhoven het programma Duurzame inzetbaarheid Brainport Regio Eindhoven ontwikkeld. Om kandidaten en werkgelegenheid aan elkaar te koppelen. Samen met werkgevers zoeken wij nu de juiste match. Werkgevers in de sectoren Techniek, Logistiek en Zorg zijn van harte uitgenodigd voor een ontbijt meetup op 25, 26 juni en 2 juli van 7:30 - 9:30 uur. 

https://www.summacollege.nl/landingspagina/duurzame-inzetbaarheid 
 
Nieuw OBGB-lid: Wouters Klantwaarde

Ook Ton Wouters Klantwaarde heeft zich aangemeld als OBGB-lid. Ton Wouters is trainer en coach op gebied van Klantbeleving, Leiderschap, Teamontwikkeling en LEAN. Daarnaast is Ton organisatieadviseur voor het MKB: van SCAN tot FAN, JIJ maakt het verschil. Kijk voor meer informatie op www.tonwoutersklantwaarde.nl 

De MKB Ondernemers Experience is een samenwerking tussen Ton Wouters Klantwaarde en HBK. Met als doel MKB-ondernemers te inspireren en gezamenlijk te laten groeien en leren: een ontwikkelingstraject voor jou als ondernemer. De MKB Ondernemers Experience biedt 8 intensieve bijeenkomsten, 3 persoonlijke coachingsgesprekken, letterlijk en figuurlijk 'bij elkaar in de keuken kijken.', maatwerk maar ook samen werken aan jouw bedrijf (looptijd 12 maanden). 

Op woensdagavond 12 juni vindt een informatiebijeenkomst hierover plaats. Aanmelden: https://www.hkb-advies.nl/mkb-ondernemers-experience/. Ook is het mogelijk contact op te nemen met HKB  040-4021112 of Ton Wouters 06-22914980. 
 
VDL Groep breidt uit op Kempisch Bedrijvenpark

Directeur Pieter van der Leegte van VDL Groep en voorzitter Remco Bosma van het Kempisch Bedrijvenpark (KBP) hebben tijdens KempenTech op het KBP een overeenkomst getekend voor de uitbreiding van VDL Groep op het Kempisch Bedrijvenpark. Het betreft een zichtkavel van 3,7 ha aan de Provincialeweg in Hapert. De koop is bedoeld voor de nieuwbouw en uitbreiding van de Hapertse VDL-bedrijven.

VDL Groep is een internationaal industrieel familiebedrijf met 104 bedrijven, verspreid over 20 landen en met ongeveer 17.000 medewerkers. De VDL-bedrijven zijn onderverdeeld in de vier divisies: Toeleveringen, Autoassemblage, Bussen en Eindproducten. In 1962 kwam VDL Groep naar Hapert en daar werken nu ongeveer 800 medewerkers bij 8 verschillen-de bedrijven. Het Kempisch Bedrijvenpark is een regionaal bedrijventerrein van 69 ha groot en inmiddels is ruim 60% van het bedrijvenpark verkocht en 7% is gereserveerd.

www.kempischbedrijvenpark.com
 
Doe mee aan Sustainable Development Goals in onze regio!

In Brainport werken bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en overheid samen aan een sterke regio die welvarend is en zorgdraagt voor het welzijn van de inwoners. Daarom hebben partijen uit Brainport op 17 april jl. gezamenlijk – als eerste triple helix regio – het Sustainable Development Goals Charter ondertekend in het bijzijn van minister Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Alle bedrijven en organisaties in de regio die een bijdrage leveren aan deze duurzame ontwikkelingsdoelen kunnen mee ondertekenen. Doet u ook mee? https://www.brainport.nl/sdg. Op uw eigen manier draagt u vast bij aan één of meerdere duurzame ontwikkelingsdoelen (SDGs). Klik hier voor inspiratie. 
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel