OBGB Nieuwsbrief April 2019
 
Ontbijtbijeenkomst OBGB op woensdag 15 mei 2019: ISDN en glasvezel

Op woensdagochtend 15 mei 2019 organiseert OBGB in samenwerking met OBGB-lidbedrijf Libra ICT en ISK-partners Brofiber en Panas een ontbijtibijeenkomst. Omdat KPN per 1 september 2019 (Het uur U nadert!) stopt met ISDN, dient u er voor te zorgen dat uw telefonische bereikbaarheid niet in gevaar komt. Tijdens deze bijeenkomst wordt u geinformeerd door deskundigen. Ook Brofiber praat u bij over glasvezel op de Kempische bedrijventerreinen, in het bijzonder die binnen de gemeente Bladel. 

Noteer alvast woensdag 15 mei 2019 7:45 uur in uw agenda! Een uitnodiging met vermelding van locatie volgt op korte termijn. 
 
Vrouwennetwerk OBGB: Komt een paard bij de dokter

Op dinsdagavond 14 mei vindt de 9e editie van het Vrouwennetwerk OBGB plaats. Onder de titel 'Komt een paard bij de dokter' bezoekt de netwerkwerkclub van ondernemende vrouwen uit de Kempen Paardenartsen Brabant, gevestigd aan de Hulselsedijk te Reusel. 

Bij Paardenartsen Brabant werken zes paardendierenartsen zeven dagen  per week, 24 uur per dag aan het welzijn van paarden van professionals en particulieren. Het vak zelf is inspirerend, maar de dierenartsen van nu staan voor de uitdaging zich ook als ondernemer te profileren. Hoe ga je daarmee om?  De helft van de dierenartsen van deze praktijk zijn vrouwen. Hoe gaan zij om met hun vak en hoe combineren zij dit met ondernemerschap en privé leven? Uitnodigingen volgen per post; noteer alvast de datum! 
 
CoTrans BV winnaar KVO/OBGB Trofee 2019

Tijdens de algemene ledenvergadering van OBGB op 27 maart jl. in het auditorium van Rabobank De Kempen heeft burgemeester Remco Bosma van de gemeente Bladel de KVO/OBGB-Trofee 2019 uitgereikt aan CoTrans. Ruim 40 lidbedrijven waren getuige van de toekenning van de KVO/OBGB-Trofee die dit jaar voor de tiende keer werd uitgereikt.

CoTrans, voorheen gevestigd in Reusel-De Mierden, is sinds januari 2017 verhuisd naar het Kempisch Bedrijvenpark en ontzorgt bedrijven door middel van 24-uur pallet/lengte distributie Benelux, spoed transporten en warehousing. Eigenaar/directeur Patrick Coppens nam de prijs in ontvangst, nadat Renier Saris, lid van het KVO bedrijvenpreventie team, uitgebreid toelichtte waarom juist CoTrans de prijs verdiende.  CoTrans was in 2018 ook al genomineerd maar nam deze keer de prijs mee naar huis.
 
Goed bezocht Ondernemerscafe gemeente Bladel

In een bomvol auditorium van de Rabobank vond na de ledenvergadering van OBGB op woensdag 27 maart de 20e editie van het Ondernemerscafé Bladel plaats. Op initiatief van wijlen burgemeester Swachten in het leven geroepen om ondernemers met elkaar in contact te brengen en zo de economie van Bladel een boost te kunnen geven. In het Rabohuis werd ademloos geluisterd naar het verhaal van Marcel van Dijk, eigenaar van Oogenlust. Klik hier voor een kort verslag en enkele foto's van de bijeenkomst. 
 
Bedrijfsbezoek OBGB bij FittinQ

Op 10 april nam een grote groep OBGB-ers een kijkje achter de schermen van FittinQ op het KBP in Hapert. OBGB-lidbedrijf FittinQ is het fulfilment center van Lampenlicht. Eigenaar Erik Jansen vertelde over zijn passie voor lampen en licht en gaf een interessante rondleiding door het bedrijf. De opkomst was groot want het blijft een succes: ondernemers die bij elkaar binnen kijken. Om te leren van elkaar en geïnspireerd te worden. Klik hier voor de foto's en een verslag. 
 
25 jaar versID

Wat hebben reclame, technische documentatie, bedrijfsfotografie en illustraties met elkaar gemeen? Ze vallen alle vier onder één dak, namelijk als kernactiviteiten van versID. Het zijn dé vier pijlers waar eigenaren Hans en Marjon van der Mark nu al 25 jaar vele bedrijven mee vooruit helpen.

Door techniek met creativiteit te verbinden, had Hans in 1994 een unieke combinatie te pakken. Samen met Marjon bouwde hij dit uit tot het versID van nu, waarmee ze altijd met een frisse blik zoeken naar de beste ideeën en oplossingen voor hun opdrachtgevers. “Wij kruipen in de huid van het bedrijf, om zo te komen ‘van ID tot identiteit’. En in onze gebruikershandleidingen vertalen we techniek naar de gedachtegang van de gebruiker.”

OBGB feliciteert versID met haar 25-jarig jubileum! Wilt u meer weten over versID? Check www.versid.nl of bel 0497-360325. 
 
 
OBGB-lidbedrijven in top restaurantverkiezing FRITS

OBGB-lidbedrijf Divino Restaurant & Wijnbar is tot eerste verkozen door lezers van FRITS magazine en OBGB-lidbedrijf Restaurant Crijns heeft een mooie derde plaats in dezelfde TOP 50 van beste restaurants. FRITS magazine organiseert deze uitverkiezing jaarlijks en dit jaar is de Kempen heel goed vertegenwoordigd. Wij feliciteren beide restaurants en nodigen libedrijven dan ook van harte uit om binnen de gemeentegrenzen een hapje te gaan eten! Klik hier voor een artikel over de verkiezing. 
 
Open dag Jonnie Michelbrink op zaterdag 20 april

Hoveniersbedrijf Jonnie Michelbrink heeft t.b.v. het 2B-Connect project bij Dechra een prachtige tuin ontworpen en aangelegd. Dit hovenieresbedrijf heeft een ruime ervaring opgebouwd in aanleg en onderhoud van zowel particuliere tuinen als bedrijfstuinen. Wilt u een kijkje nemen bij deze hovenier? Kom dan op de open dag op (paas) zaterdag 20 april 2019. Het bedrijf bestaat inmiddels 30 jaar en dit wordt gevierd! 

Hoveniersbedrijf Jonnie Michelbrink - Willibrordlaan 56, Hulsel - www.jonniemichelbrink.nl 
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel