OBGB Nieuwsbrief Maart 2019
 
Algemene Leden Vergadering OBGB en 20e editie Ondernemerscafe gemeente Bladel 27 maart 2019

Op woensdag 27 maart 2019 (aanvang 20:00 uur) vindt de 20e editie van het Ondernemerscafé gemeente Bladel plaats. Alle ondernemers uit de gemeente Bladel zijn van harte welkom in het auditorium van Rabobank De Kempen aan de Markt in Bladel. Marcel van Dijk, eigenaar en floral designer van Oogenlust uit Eersel neemt u mee in 'Passioneel Ondernemen met een Missie'. Oogenlust creëert sfeer. Onderwerpen als passie, creativiteit, internationale evenementen, maar ook samenwerking met overheden en ondernemen in de Kempen komen aan de orde in zijn verhaal. Klik hier voor de uitnodiging. 

Voorafgaand aan het Ondernemerscafe vindt op dezelfde locatie de Algemene Leden Vergadering van OBGB plaats. Alle bij OBGB aangesloten bedrijven hebben per post een persoonlijke uitnodiging plus de agenda voor beide bijeenkomsten ontvangen. De aanvang van de avond zal om 18:30 uur zijn; aanmelden is mogelijk via een e-mail naar info@obgb.nl

Aanmelden voor beide bijeenkomsten is nog mogelijk voor maandag 25 maart 2019
 
Genomineerden KVO/OBGB-Trofee 2019

Mede op basis van de bevindingen van de schouw op 4 februari jl. heeft de KVO-werkgroep in samenwerking met het Bedrijvenpreventieteam besloten dat onderstaande bedrijven genomineerd zijn voor de KVO/OBGB-trofee 2019: Pantex Holland B.V. -  ATD Machinery B.V. - CoTrans - FittinQ - Moeskops Grafisch Afwerkingsbedrijf - Transportbedrijf Van Dingenen - Libra Service ICT - TOM B.V. - Van de Brande Metaal B.V. - Vissers Mechanisatie B.V.

De uitreiking van de KVO/OBGB-trofee zal plaatsvinden tijdens de Algemene Leden Vergadering aan dat bedrijf, dat het best voldoet aan de vastgestelde KVO-criteria  op het gebied van veiligheid, verlichting, deelname aan het collectief beveiligingsproject, diefstalgevoeligheid en b.v. belemmering van vluchtwegen. Samen met de gemeente reikt de OBGB deze prijs jaarlijks uit. 
 
Bedrijfsbezoek aan Fittinq/Lampenlicht 10 april 2019

OBGB-lidbedrijven zijn op woensdag 10 april 2019 van harte welkom voor een bedrijfsbezoek aan lidbedrijf FittinQ/Lampenlicht, Smaragdweg 52 te Hapert. De ontvangst vindt plaats om 15:30 uur met een kop koffie of thee. Na een presentatie door founder en directeur-eigenaar Erik Jansen wordt leden de mogelijkheid geboden om een rondleiding te volgen in het distributiecentrum en door de hippe kantoren, overlegruimtes en het lunchcafé.

QLF Brands (de afkorting staat voor QAZQA Lampenlicht FittinQ) ging elf jaar geleden van start toen Erik Jansen begon met Lampenlicht.nl en maakte een start met de online verkoop van lampen. Ook ontstond het merk QAZQA, een internationale merknaam met een uitgebreide productportfolio. Erik Jansen neemt u mee in de flinke groei die de bedrijven doormaakten en in de uitdaging om te werken vanuit kernwaarden en het geloof van samen: medewerkers in de spotlight die groei, ontwikkeling en uitdaging niet uit de weg gaan. Een boeiend verhaal in een inspirerende omgeving! Leden melden zich voor woensdag 3 april aan via een e-mail aan info@obgb.nl
 
 
Ook Arifal vergroent

In het najaar van 2018 is Arifal Verpakkingen te Bladel gestart om samen met hoveniers en groenadviseurs inrichtingsplannen op te stellen met het doel het bedrijfsperceel om te vormen op basis van de biodiversiteitsgedachte. Arifal heeft haar adviseurs gevraagd om een plan te ontwerpen dat een bijdrage levert aan een groene, duurzame en aantrekkelijke werkomgeving.

Inmiddels is het plan definitief en zal op korte termijn de schop in de grond gaan. Na het verwijderen van de bestaande verharding zal een natuurvriendelijke, half-open verharding toegepast gaan worden waarop nog steeds gereden kan worden. Waterafvoer is daarmee goed geregeld en er kunnen bovendien grassen en planten groeien. Een gedeelte van het plan zal ingericht worden als een bloemrijke weide, maar ook bomen als fruitbomen, lindes en mispels zullen geplant worden. Het plan wordt mede gefinancierd uit de Europese subsidie van het project 2B Connect.
 
Biodiverse randzone Bedrijventerrein de Sleutel

In 2018 is met behulp van 2B connect de biodiversiteit in de groenzone ten zuiden van Bedrijventerrein de Sleutel verbeterd. Er zijn diverse werkzaamheden uitgevoerd waardoor de bestaande groenzone is verbeterd, interessanter is geworden voor diverse dier- en plantensoorten en de zone toegankelijk is gemaakt voor een ommetje.

Begin 2018 is gestart met het kappen van het oude bosplantsoen en het aanbrengen van verjongingsgaten, het onderhoudspad is verlaagd en er zijn hoogteverschillen in de zone aangebracht. Het kaphout is hergebruikt en met de takken en stobbe zijn wallen gemaakt voor nestelgelegenheden. Er is bosplantsoen aangeplant, een bloemenmengsel gezaaid, er zijn fruitbomen geplaatst en diverse nest- en vleermuiskasten opgehangen. Door een deel van de groenzone is een onverharde wandelroute aangelegd (bereikbaar vanaf de Handelsweg en loopt van de Ambachtsweg tot de Nijverheidsstraat). 
 
JAM #8 van Nederland en #159 van Europa

De Financial Times heeft OBGB-lidbedrijf JAMwerkt uitgeroepen tot 8e snelst groeiende bedrijf in Nederland en 159e snelst groeiende bedrijf in Europa! De FT 1000 is een lijst, samengesteld met Statista, met daarin de 1000 Europese bedrijven die tussen 2014 en 2017 de hoogste jaarlijkse omzetgroei behaalden.

Met een omzetgroei van maar liefst 802% is JAMwerkt.nl trots om in dit lijstje te mogen staan! Op 1 maart 2019 is het precies 7 jaar geleden dat JAMwerkt.nl werd opgericht door Miranda, Martijn en Ruud Schippers. De lijst wordt ook dit jaar weer gedomineerd door de tech sector, aangezien maar liefst 149 van de 1000 bedrijven in deze sector actief zijn. 
 
Bedrijvenavond Hotel46 in Wintelre

Hotel 46 in Wintelre is een nieuw hotel dat in mei 2019 haar deuren zal openen. Op donderdag 18 april 2019 van 16:00 tot 20:00 uur vindt een Open Bedrijvenavond plaats waarbij lokale ondernemers van harte welkom zijn. Zij zijn uitgenodigd om onder het genot van een hapje en een drankje kennis te maken met het hotel. 

Aanmelden is zeer wenselijk en is mogelijk via e-mail: miranda@hotel46.nl  Kijk voor meer informatie op www.hotel46.nl 
 
 
Lidbedrijf Prontophot-Holland genomineerd voor Petrol Concept Award 2019

Prontophot-Holland B.V. uit Hapert, een 100% dochter van de Photo-Me Group, is met haar Revolution textielwasserette genomineerd voor de Petrol Concept Award 2019. Deze Award wordt toegekend aan een bedrijf dat met het meest succesvolle, rendabele en innovatieve (shop)concept op de markt gekomen is. 

De Revolution is een 24-uur toegankelijke buiten-textielwasserette bestaande uit een 18 en 8 kg. wasmachine en een 18 kg. droger voor o.a. de grotere wasstukken als dekbedden en gordijnen. Het concept is in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd en in Europa vind je deze oplossing al op ca. 3.000 locaties. De meeste machines zijn geplaatst bij tankstations; in de toekomst ligt de focus ook op parkeerterreinen van winkelcentra, bouwmarkten en supermarkten.

Prontophot-Holland B.V. – 0497381377 – info@prontophot.nlwww.prontophot.nl

 
 
Tom Omnichannel Management bv genomineerd voor de Shopping Award Ecommerce50

Tom Omnichannel Management bv is genomineerd voor de Shopping Award Ecommerce50. Daarmee behoort het tot de tien snelst groeiende e-commercebedrijven van Nederland. Dat blijkt na een onafhankelijk onderzoek door consultancybureau EY dat alle inzendingen heeft beoordeeld op basis van groeicijfers.

Jaarlijks deelt Stichting Shopping Awards diverse awards uit aan de beste offline en online winkels van Nederland. T.O.M. bv neemt tijdens de 18e editie voor het eerst deel en sleept direct een belangrijke nominatie in de wacht voor de Shopping Award Ecommerce50. Met die focus bouwt T.O.M. bv het bedrijf steeds verder uit. Het unieke longtail-assortiment bestaat ondertussen uit ruim 121.500 unieke producten en blijft de komende jaren groeien. 
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel