Webinars Brabant Mobiliteitsnetwerk

geplaatst op dinsdag 28 april 2020

Het Brabant Mobiliteitsnetwerk biedt de komende tijd een aantal webinars over diverse onderwerpen. Meer informatie is te vinden op www.brabantmobiliteitsnetwerk.nl/webinars

Donderdag 30 april – 11:30 – 12:15 uur
Webinar Mobiliteitsbeleid in de 1,5-meter-economie
We werken nu massaal thuis, maar er komt een tijd dat we weer naar het werk gaan reizen. Hoe ziet dit eruit? En hoe kun je hier als werkgever mee omgaan? (Tijdelijke) herijking van je mobiliteitsbeleid lijkt nodig. Vaste reiskostenvergoedingen zijn kostbaar, reizen per OV niet meer mogelijk of een stuk minder aantrekkelijk en wellicht zet je juist nu extra in op fiets of zelfs short lease en taxi. Tijdens dit webinar gaat mobiliteitsexpert Jos Hollestelle in op de mogelijkheden die je als werkgever hebt.

Donderdag 7 mei - 10:00 – 10:45 uur
Webinar SJEES: nu aan de slag met fietsstimulering voor straks
Onderzoek wijst uit dat mensen de fiets nu vaker gebruiken om even een frisse neus te halen. Eerste berekeningen tonen aan dat als de 1,5 meter blijft gelden, de capaciteit van bussen, treinen en stations te klein is om alle reizigers te vervoeren. Alternatieve vervoersoplossingen zoals de fiets komen in beeld. Wat kun jij als werkgever nú doen om te zorgen dat jouw medewerkers straks (vaker) op de fiets stappen? In deze inspiratiesessie, die we in samenwerking met Ons Brabant Fietst geven, zetten we je aan het denken en bieden we concrete vervolgacties op gebied van beleid, voorzieningen, regels en stimuleringsacties.

Donderdag 14 mei - 10:00 – 10:45 uur
Webinar Thuiswerken
Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen werken we zoveel mogelijk thuis. Werkgevers staan voor een reeks nieuwe uitdagingen. We gaan in op de uitkomsten van een grootschalig panelonderzoek onder werknemers in Zuid-Nederland. Worstel je als werkgever ook met deze nieuwe werksituatie en ben je benieuwd welke kansen er liggen voor de lange termijn? Schuif aan voor praktische tips en interessante gedragsinzichten.

Donderdag 28 mei - 10:00 – 10:45 uur
Webinar SJEES: vervolg
De inhoud van dit webinar vullen we definitief in aan de hand van de eerste SJEES webinar op 7 mei. Onderwerpen die we in potlood al hebben opgeschreven zijn fiscaliteiten rondom de (lease) fiets en het uitproberen van ebikes en speed pedelecs. Archief