Veiligheid: drukbezochte ontbijtsessie OBGB geeft stof tot nadenken

geplaatst op vrijdag 13 oktober 2017

René Smulders van OBGB-lidbedrijf KSE Process Technology was gastheer voor een drukbezochte ontbijtsessie met het thema veiligheid. Vroeg in de ochtend opende hij met een korte presentatie over hightech fabrieksautomatisering; alles in relatie tot het doseren, wegen en transporteren van materialen. KSE is een familiebedrijf dat in ruim 40 jaar gestaag uitgegroeid is tot een wereldwijd concern. 

Vanuit de Veiligheidsregio hield Inge Mikkers een betoog over brandveiligheid. Inge ging vooral in op de inhoud van het bouwbesluit dat in 2012 van kracht werd en dat normen stelt voor onder andere opslag en materiaalgebruik. De filmpjes en voorbeelden die getoond werden, gaven de aanwezige ondernemers stof tot nadenken. 

René van Etten van ThreadStone Cyber Security vroeg de aanwezigen of hun digitale buur wel te vertrouwen is. De gedachte daarachter is dat in deze digitale wereld íedereen je buur is. Van de 10 miljard euro die jaarlijks aan schade ontstaat door cybercrime, komt 1 miljard bij het MKB vandaan. Ook hier geldt: voorkomen is beter dan genezen! Archief