Samenwerking partners in het Huis van de Brabantse Kempen wordt voortgezet

geplaatst op woensdag 20 juli 2016

Het Huis van de Brabantse Kempen is het uitvoeringsorgaan van overheden, bedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties. De Brabantse Kempen is een regio met meer dan honderdduizend inwoners en is uniek in haar samenwerking bij de aanpak van economische-, maatschappelijke- en gebiedsopgaven. Uniek in de zin dat de afgelopen vier jaren het Streekplatform de Brabantse Kempen en het uitvoeringsorgaan het Huis van de Brabantse Kempen samen met alle partijen in de regio hebben gewerkt aan het verhogen van de vitaliteit van deze prachtige regio.
 

De ambitie van de samenwerkende partijen wordt verder geconcretiseerd en krijgt de komende jaren een duidelijke focus. De Brabantse Kempen laat zien dat een samenwerking van overheden, bedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties, meerwaarde oplevert voor de vitaliteit van de Brabantse Kempen. Alle samenwerkende partijen in het Streekplatform hebben donderdag 14 juli besloten hun succesvolle samenwerking in het Huis van de Brabantse Kempen de komende jaren voort te zetten.
 

Economische Vitaliteit, Landbouw en Landschap en een Vitale Vrijetijdseconomie zijn de programma’s die centraal staan in de projectorganisatie van het Huis van de Brabantse Kempen. Het Huis richt zich op het verbinden, initiëren en uitvoeren van projecten in de Brabantse Kempen vanuit een multi-helix structuur. Projecten per programmalijn worden geïnitieerd en uitgevoerd met een deelverantwoordelijkheid en deeleigenaarschap van de samenwerkende partners in de programmagroepen.Archief