Samen werken aan wateroverlast: Waterbestendige Bedrijventerreinen

geplaatst op woensdag 14 juni 2017

Het klimaat verandert en daardoor neemt de kans op wateroverlast, watertekort en hittestress verder toe. Gemeente Bladel, Waterschap de Dommel en OBGB zijn met ondersteuning van Provincie Noord-Brabant een project gestart waarvan op 6 juni jl. de start gemaakt werd tijdens een ontbijtbijeenkomst bij Willems Machinebouw aan het Rootven op bedrijventerrein de Sleutel. Eigenaar Marco van Geel was gastheer van een smakelijk ontbijt, waarbij eigenaren en huurders van panden aan het Rootven en een gedeelte van de Handelsweg bijgepraat werden over de voortgang van het project.

Bas Bierens gaf een presentatie namens de werkgroep waarin alle partijen vertegenwoordigd zijn. Gemeente en waterschap hebben inmiddels al acties ondernomen om de bedrijventerreinen op openbaar gebied waterproof te maken; de werkgroep ondersteunt ondernemers daarbij om door middel van een ‘Klimaatscan’ de riolering in beeld te brengen en daarmee te inventariseren of er risico’s zijn. Kleinschalige verbeteringsmaatregelen worden daarbij meteen uitgevoerd; voor grotere herstelmaatregelen wordt een ‘advies op maat’ uitgebracht.

Zeven ondernemers raakten enthousiast en zegden hun medewerking tijdens de ontbijtbijeenkomst toe; deze klimaatscans vormen een pilot voor de rest van bedrijventerrein de Sleutel. Meer informatie en/of interesse in deelname? Neem dan contact op met Leo Vennix, gemeente Bladel of Hetty van der Hamsvoort, OBGB. Klik hier voor de folder.  Archief