OBGB lidbedrijven vergroenen

geplaatst op maandag 9 april 2018

Zowel Koster Keunen als Dechra zijn vorig jaar gestart om samen met hoveniers en groenadviseurs oprichtingsplannen op te stellen met het doel hun percelen om te vormen op basis van de biodiversiteitsgedachte. De financiering vanuit het 2B Connect project is mooi meegenomen, maar beide bedrijven gaan vooral voor een groene, duurzame en aantrekkelijke werkomgeving.
 

In het voorjaar van 2018 zal Koster Keunen haar spiksplinternieuwe bedrijfspand aan de Raambrug verfraaien met inheemse bomen, struiken en beplanting. Dechra heeft besloten om in het najaar van 2018 een groot gedeelte van het eigen terrein in te gaan richten als wandelpark waarbij een grote poel een centrale plaats inneemt. Ook hier wordt inheemse beplanting toegepast, een bloemenmengsel gebruikt dat vlinders, hommels en bijen aantrekt en zal ook bij dit bedrijf de tuin de biodiversiteit op het bedrijventerrein en haar omgeving stimuleren.
 

Omdat het bij beide bedrijven om relatief grote tuinen gaat wordt misschien de indruk gewekt dat dat een voorwaarde is om mee te doen met het project. Dat is niet zo; OBGB-lidbedrijven op de Sleutel kunnen meedoen aan het project ook al gaat alleen om het plaatsen van een insectenhotel, vleermuizenkast, het planten van een boom of het strooien van een bloemenmengsel. Wilt u meer weten of informeren wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijfsterrein? Mailt u met Hetty van der Hamsvoort: hetty@obgb.nl 

 Archief