MS Schippers bundelt activiteiten op KBP: Nieuw kennis- en innovatiecentrum voor de veehouderij

geplaatst op woensdag 31 augustus 2016

Kempisch Bedrijvenpark verkoopt ruim 40.000 m² bedrijventerrein aan MS Schippers uit Bladel. Op het bedrijvenpark wordt een nieuw kenniscentrum, het hoofdkantoor en een fabriek met distributiecentrum gebouwd. 

MS Schippers (250 medewerkers) ondersteunt al 50 jaar de veehouder.  De afgelopen jaren profileert MS Schippers zich steeds sterker als partner in het terugdringen van antibiotica in de veehouderij. De omzet van het bedrijf bedraagt jaarlijks ruim 80 miljoen euro, waarvan het merendeel buiten Nederland wordt gerealiseerd. In Bladel is het hoofdkantoor en een fabriek voor de productie van oormerken gevestigd.

Het nieuw te bouwen innovatie- en kenniscentrum voor de veehouderij biedt straks de mogelijkheid om 350 gasten te ontvangen. Voor medewerkers en bezoekers wordt een parkeergarage gebouwd naast het naastgelegen motorcross-terrein. De wand van de parkeergarage wordt zo gebouwd, dat het geluid en stof van de crossbaan maximaal worden geabsorbeerd. Met de motorcrossvereniging worden afspraken gemaakt over het medegebruik van de parkeergarage bij crosswedstrijden in het weekend. De start van de bouw is voorzien in het tweede kwartaal van 2017.

www.schippers.nl Archief