Koster Keunen getroffen door grote brand - Nablussen duurt hele dag

geplaatst op vrijdag 28 oktober 2016

Op donderdagavond 27 oktober is een zeer grote brand uitgebroken bij OBGB lidbedrijf Koster Keunen aan de Raambrug 3 in Bladel. Dit is een waxfabrikant. Er zijn bij de brand geen gewonden gevallen.

De brand is nog niet onder controle (update 7:45 uur). De brandweer laat het gebouw gecontroleerd uitbranden. Gedurende de nacht zijn er 200 brandweerlieden ingezet. Zij hebben weten te voorkomen dat de brand is overgeslagen naar omliggende gebouwen. Het blussen en nablussen duurt naar verwachting nog de hele dag


Bij de brand komt veel rook vrij. Er wordt continue gemeten door meetploegen van de brandweer. Tot nu toe zijn er geen afwijkende waarden schadelijke stoffen gemeten. Er is bij de brand geen asbest vrijgekomen. Rook is nooit gezond. Daarom geldt tot nader order het advies om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten. In de omgeving van de brand zijn stoffen terecht gekomen. De gemeente heeft het RIVM om advies gevraagd. Het RIVM bekijkt of er verder onderzoek nodig is.

De brandweer zet vooral in om uitbreiding van de brand te voorkomen. Er vliegt een politiehelikopter door de lucht die warmtebeelden maakt van de brand. Deze beelden worden door de brandweer gebruikt.

Bij bewoners in de omgeving kan er bruin water uit de kraan komen. Dit wordt niet veroorzaakt door de brand, maar doordat de brandweer een grote hoeveelheid water onttrekt aan de waterleiding. Als dit bij u het geval is, kunt u de kraan het beste even laten lopen tot het water weer een normale kleur heeft.


In verband met de bestrijding van de brand en de rookontwikkeling is in de omgeving van de brand een gebied afgesloten. De volgende adressen zijn tot nader order niet toegankelijk:
Hallenstraat 4a, 4b en 6
Raambrug 1a, 1b, 1c, 3, 9 en 9a
Fabrieksweg 2, 3 t/m 3 p (verzamelgebouw), 4, 6 en 8
Hallenstraat 1, 3 en 5

De laatst actuele informatie vindt u op www.bladel.nl
Archief