Kies Kempische Bedrijven zoekt Techniekcoaches

geplaatst op vrijdag 11 januari 2013

Enthousiaste Techniekcoach gezocht
Kies Kempische Bedrijven (KKB) is een onderwijsproject van het Kempisch Ondernemers Platform, het onderwijs en de Kempische gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden, gecoördineerd door Stichting Techniekportaal de Kempen.

Het project KKB wil kinderen van basis- en voortgezet onderwijs in de Kempen interesse bijbrengen voor technische vervolgstudies.Het project KKB wil door het kweken van die interesse de latere keuze om te gaan werken in Kempische bedrijven vergroten, waardoor die bedrijven op langere termijn over voldoende gekwalificeerd technisch geschoold personeel kunnen beschikken.

Enthousiaste (gepensioneerde) senioren kunnen als Techniekcoach hun kennis en ervaring inzetten om leerlingen van het basisonderwijs (groep 5 t/m 8) en voortgezet onderwijs (VMBO, HAVO en VWO) te laten zien en ervaren wat het anno 2013 wil zeggen om voor een baan in de techniek te kiezen.

Voor scholen die werk willen maken van techniek in hun onderwijsaanbod biedt KKB, middels de Techniekcoach ondersteuning aan, om samen met de techniekcoördinator van de school die kennismakingslessen techniek handen en voeten te geven. Bedrijfsbezoeken kunnen daar ook een onderdeel van zijn.
-  Een Techniekcoach is een vak deskundige uit de technische bedrijvensector.
-  De Techniekcoach heeft een goed werk- en denkniveau en heeft interesse in onderwijs- en arbeidsontwikkelingen met name in de technische industrie.
-  De Techniekcoach adopteert één of meerdere scholen ( naar gelang zijn/haar voorkeur) en biedt daar in goed overleg, kosteloos zijn/haar diensten aan.
-  Het project KKB biedt de Techniekcoach een opleiding, ondersteuning en begeleiding aan.

Voelt u zich aangesproken om te participeren in dit ambitieus project, neem dan contact op met het Kempisch Ondernemers Platform, tel. 06-55944250 of mail naar info@hetkop.nl 

Voor meer informatie kunt u bellen met of mailen naar:
Frank Verspaandonk   0497-514572      f.verspaandonk98@upcmail.nl   
Sjel Dikmans     0497-514794      sjeldikmans@gmail.com 
Wim van Lieshout   0497-382328      w.lieshout39@upcmail.nl Archief