JAM - Online werkplatform voor jongeren winnaar Brabantse Kempentrofee 2014

geplaatst op maandag 10 november 2014

OBGB-lidbedrijf JAM is zaterdag 8 november uitgeroepen tot de winnaar van de Brabantse Kempentrofee 2014. De uitreiking vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in De Ploeg in Bergeijk. JAM ontving de trofee uit handen van gedeputeerde Yves de Boer. De andere genomineerden voor de Brabantse Kempentrofee 2014 waren Content Magazine, winkeliersvereniging De Heerlyckheit, Natuurpoort de Reuselhoeve en Promotie Bergeijk. De Brabantse Kempentrofee werd dit jaar voor de achtste keer uitgereikt. Het is een prijs voor bedrijven, personen of organisaties die zich onderscheiden door hun vernieuwende bijdrage of samenwerking aan een vitaal Kempisch platteland. De trofee is een glassculptuur geïnspireerd op de Flaestoren op Landgoed De Utrecht in Esbeek. De Flaestoren staat, als beeldmerk van de “omgekeerde hiërarchie”, symbool voor de manier van samenwerken in De Brabantse Kempen.

JAM – Hét online werkplatform voor jongeren
2,5 jaar geleden starten Ruud, Miranda en Martijn Schippers (toen nog 19,18 en 16 jaar)  een onlineplatform waar jongeren uit de Kempen terecht konden voor een bijbaantje. Inmiddels maken 70 bedrijven en 150 jongeren gebruik van deze “marktplaats”. JAM brengt de vraag en aanbod van deze partijen bij elkaar. Door jongeren te laten zien en ervaren hoe het er bij verschillende mooie Kempische bedrijven aan toe gaat wordt de drempel om op latere leeftijd in de Kempen te blijven verlaagd. Zo biedt dit initiatief niet alleen voordelen voor nu, maar ook voor de toekomst.

Motivatie
Voor de Brabantse Kempentrofee werden dit jaar 14 deelnemers aangemeld. Een onafhankelijke jury koos uit deze deelnemers vijf genomineerden. Het innovatieve karakter en de manier waarop JAM zorgt voor verbinding in de Kempen waren voor de jury belangrijke argumenten om het initiatief te nomineren. Bij de publieksstemming die volgde ontving JAM 44% van de stemmen.

Streekplatform De Brabantse Kempen
De Brabantse Kempentrofee is een initiatief van het Streekplatform, wordt georganiseerd door het Huis van De Brabantse Kempen. Het samenwerkingsverband in het Streekplatform richt zich op een mooie leefomgeving, een duurzaam bloeiende economie en een prettig maatschappelijk klimaat.Archief