Geslaagde, inspirerende bijeenkomst Young Entrepreneurs bij Luxlight

geplaatst op donderdag 10 oktober 2019

Op donderdag 26 september waren de YoungEntrepreneurs te gast bij Luxlight in Westerhoven. Pieter Bax vertelde in een inspirerende presentatie over hoe de gedachte achter Asterix en Obelix verweven is in hun bedrijfsstructuur en ook in samenwerkingen met partners. Zo werken ze bijvoorbeeld zowel met leveranciers, partners als met collega's met een CLOU (Colleague Letter of Understanding), waarin afspraken worden gemaakt op 1 A4-tje waar beide partijen zich in kunnen vinden. "Geen overeenkomsten tussen bedrijven, maar van persoon tot persoon", vertelt Pieter.

Voor de rondleiding werd de groep van 18 personen opgesplitst in 2 groepen, de ene groep ging met Pieter mee en de andere met Adriaan Burgmans, directeur van Luxlight. Toen we van het kantoor naar de werkplaats liepen werd duidelijk dat er in de werkplaats erg goed nagedacht is over hoe de ruimte zo goed mogelijk benut kon worden. Pieter legde uit dat ze er altijd voor proberen te zorgen dat er zo min mogelijk voorraad ligt. "Om toch te kunnen doorgroeien als bedrijf, is het heel belangrijk dat je hierover goede afspraken maakt met je leveranciers of partners, zodat je er ook echt van op aan kunt."

Toen we na de rondleiding in de kantine aankwamen hing daar een groot plan aan de muur waarin precies uitgebeeld staat wat het doel per afdeling is en wat iedereen's rol daarin is, van schoonmaker tot directeur. Wederom een bevestiging van het feit dat de strategie door het hele bedrijf heen volledig is uitgewerkt, mooi om te zien.

De avond werd afgesloten met een borrel met hapjes, die nog wat was uitgelopen ook. Een geslaagde,  inspirerende bijeenkomst met veel nieuwe inzichten dus, en een mooie opkomst van jonge ondernemers en young professionals uit de Kempen.Archief