Gastlessen van ondernemers op het Pius X - College

geplaatst op zondag 15 april 2018

Tijdens het Ondernemerscafe deed rector van Pius X-College Jos Bosch de oproep aan ondernemers om naar school te komen en in een gastles te vertellen over hun bedrijf en daarmee de leerlingen voor te bereiden op een toekomst in deze regio (de leerlingen van nu zijn de toekomstige werknemers!). 

Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich via Tonny Huijben van het directiesecretariaat aanmelden (per e-mail, via t.huijben@piusx-college.nl). Het is de bedoeling dat de ondernemers aangeven op welk gebied zij een gastles willen geven, zodat ingeschat kan worden bij welk vak dit thuishoort en mensen met elkaar in contact gebracht kunnen worden.
Na de meivakantie zal een eerste bijeenkomst van een werkgroep georganiseerd worden voor een delegatie van het Pius X-College, Rythovius College en enkele ondernemers met de bedoeling om tot een kader te komen waarin ondernemers en onderwijs elkaar van dienst kunnen zijn.

Ook als de ondernemers mogelijke vacatures hebben voor een bijbaantje voor leerlingen (anders dan een baantje in de supermarkt) kunnen ze dat via het genoemde e-mailadres doen. Het is de bedoeling om daarmee een soort van 'vacaturebank voor bijbaantjes' inrichten.

Klik hier voor een verslag van het Ondernemerscafe, waar ook Rob van Gijzel een inspirerend betoog hield. Archief