Eindejaarsbijeenkomst OBGB goed bezocht op Pius-X Praktijkschool

geplaatst op maandag 15 december 2014

Ook dit jaar sloot OBGB het ondernemersjaar af met een gezellig samenzijn en een informele netwerkborrel.

Veilig ondernemen
“Het was een geslaagd jaar”, steekt OBGB-voorzitter Frits Oomen in zijn openingswoord direct van wal. “We hebben ons leden-voor-leden-programma verder uitgebreid, gaan de mogelijkheid van een Ondernemersklankbordgroep onderzoeken, en  zullen ons in 2015 nog meer richten op jonge en startende ondernemers in de gemeente.” Daarnaast is dit jaar het project camerabeveiliging van start gegaan."

Ook werd dit jaar het KVO-certificaat (Keurmerk Veilig Ondernemen) continu samenwerking verlengd. “Het is een certificaat dat garant staat voor de veiligheid op vijf bedrijventerreinen in de gemeente”, geeft OBGB-parkmanager Hetty Maas uit. “Dit certificaat hebben we al vanaf 200 8 en dit is het eerste jaar dat alle bedrijventerreinen samen dit keurmerk uitgereikt krijgen. En het heeft voor ondernemers ook een voordeel: verzekeringspremies zijn lager als je je bevindt op een veilig en gecertificeerd bedrijventerrein.”

Samen werken
OBGB blijft zich inzetten om een nog grotere meerwaarde te zijn voor haar lidbedrijven. Een voorbeeld is de locatie van de Eindejaarsbijeenkomst: de praktijkschool van het Pius-X College. Die is natuurlijk niet toevallig gekozen. Harrie Bakx, teamleider van het Bladelse Praktijkonderwijsschool: “Op de praktijkschool stomen wij kinderen tussen de van 12 tot 18 jaar klaar voor het uitstromen naar de arbeidsmarkt”, legt hij uit. “Onze leerlingen hebben wat extra ondersteuning nodig. Veel kinderen hebben ook een extra rugzakje. Wij willen tegemoetkomen aan hun individuele ontwikkelingsmogelijkheden op het gebied van wonen, werken, vrije tijd en burgerschap, om ze zo voor te bereiden op zelfstandig functioneren in de maatschappij.” 

In de praktijk
Niet alleen opleiding en werk staan daarbij centraal, maar juist ook sociale en maatschappelijke aspecten. Ook de link naar de aanwezige ondernemers kwam naar voren. De leerlingen van de praktijkschool hebben, zoals de naam al verklapt, praktijkervaring nodig. Ervaring in een echte werkomgeving is van onschatbare waarde. En wie kunnen daar nu beter in faciliteren dan de vele ondernemers in de gemeente, die allemaal geïnteresseerd zijn in samenwerking? Het is allemaal besproken tijdens de gezellige afsluiting van de avond, voorzien van door leerlingen zelf gemaakte en rondgebrachte hapjes en drankjes.
(naar tekst, PC55, Stijn Lamers)

Interesse in het bieden van praktijkervaring aan deze leerlingen? Meld dat dan via Hetty Maas (hetty@obgb.nl).Archief