Eindejaarsbijeenkomst 8 december 2016 bij MCB Direct

geplaatst op dinsdag 13 december 2016

OBGB weer ‘Onderweg naar huis’ - Succesvol jaar traditiegetrouw afgesloten met eindejaarsbijeenkomst
Donderdag 8 december 2016 was het weer tijd voor een vaste prik op de OBGB-agenda: de eindejaarsbijeenkomst ‘Onderweg naar huis’. In samenwerking met de gemeente Bladel en het Kempisch Bedrijvenpark organiseerde OBGB een gezellig samenzijn bij MCB Direct (voorheen Staalmarkt), op het Kempisch Bedrijvenpark.

 

Volop in beweging
Deze bijeenkomst is er niet zomaar eentje, want er valt ook wat te vieren. Parkmanagement, het overkoepelende OBGB-onderdeel dat zich inzet voor de leef- en werkbaarheid van bedrijventerreinen, bestaat namelijk vijf jaar. “Het was een actief en geslaagd verenigingsjaar”, blikt voorzitter Frits Oomen terug. “We hebben interessante en drukbezochte bijeenkomsten gehad; veel activiteiten gericht op samenwerking en krachtenbundeling. OBGB is volop in beweging.”
 

Ook waarnemend burgemeester Peter Maas kan dit beamen, die pas sinds kort in de gemeente Bladel actief is maar onder de indruk is van de werklust van diens ondernemers. “Parkmanagement is met elkaar betrokken bezig zijn in het belang van de gemeente”, zegt hij. “Door coördinatie weet je sneller wat er leeft en kan de gemeente de ondernemers dan ook snel bedienen.”
 

Vervolgens wordt een video getoond die de vijfjarige mijlpaal in beeld brengt. Na de revitalisatie van de industrieterreinen van Hapert, en De Sleutel in Bladel, werd een collectief gevormd dat zich inzette om industrieterreinen in de gemeente schoon, veilig, bereikbaar en heel te houden. In het filmpje spreken ook andere ondernemers zich uit, waaronder Michiel Wissink van VDL Fibertech, die zich volgend jaar op het Kempisch Bedrijvenpark gaan vestigen. “Samen moeten we de industrieterreinen leefbaar houden”, zegt Martijn van den Broek van Van Ham Tenten & Podia. “Zo kunnen we werkbaarheid behouden en verder optimaliseren.”
 

Keurmerk Veilig Ondernemen
Voordat de aanwezigen zich te goed kunnen doen aan het uitgebreide buffet mag Onno Keuker namens MKB Nederland KVO-B certificaten uitreiken aan OBGB. “Deze certificaten zijn voor drie jaar geldig”, zegt hij. “Het leuke is dat je als OBGB-lid dankzij dit keurmerk korting krijgt op je verzekeringspremie.”
 

Alsof dat alleen niet al reden genoeg is om lidmaatschap aan te vragen! Ook Lucas Verhagen van FittinQ, aanstaand bewoner van het Kempisch Bedrijvenpark, weet dat. Hij krijgt tot slot van het formele gedeelte een bloemetje uitgereikt, omdat FittinQ het driehonderdste lid is van OBGB! Het is een heugelijk feit om het jaar mee af te sluiten.

Tekst: Stijn Lamers, PC55
Foto's: Imca van de Weem Photography



Archief