Conferentie The Rural Summit 2017 - 22 en 23 maart 2017

geplaatst op maandag 30 januari 2017

Op 22 en 23 maart 2017 organiseert het Huis van de Brabantse Kempen in samenwerking met het Amerikaanse Intelligent Community Forum en tal van partners van binnen en buiten de regio de conferentie The Rural Summit 2017.

De conferentie gaat over de uitdagingen die plattelandsregio’s als de Brabantse Kempen hebben op het gebied van economische groei, duurzaamheid, ontgroening en vergrijzing en de nieuwe mogelijkheden die worden gecreëerd door (meer) gebruik te maken van digitale toepassingen.

Door inzet van breedband en -toepassingen worden plattelandsregio’s aantrekkelijker om in te wonen en te werken en voor bedrijven om zich in te vestigen. Regiogrenzen vervagen steeds meer en een plattelandsregio wordt daarmee makkelijker onderdeel van een groter gebied. Een digitaal verbonden regio leidt tot een sterkere economische en meer vitale plattelandsregio met een robuuste verbinding naar stedelijke gebieden.

Deelnemers uit heel Europa ontmoeten elkaar in Eindhoven en tijdens deelsessies op diverse plaatsen in de Brabantse Kempen. Meer informatie en het registreren voor deze inspirerende conferentie vindt u op www.theruralsummit2017.euArchief