Biodiverse randzone bedrijventerrein De Sleutel

geplaatst op dinsdag 26 februari 2019

In 2018 is met behulp van 2B connect de biodiversiteit in de groenzone ten zuiden van Bedrijventerrein de Sleutel verbeterd. Er zijn diverse werkzaamheden uitgevoerd waardoor de bestaande groenzone is verbeterd, interessanter is geworden voor diverse dier- en plantensoorten en de zone toegankelijk is gemaakt voor een ommetje.
 

Begin 2018 is gestart met het kappen van het oude bosplantsoen en het aanbrengen van verjongingsgaten, het onderhoudspad is verlaagd en er zijn hoogteverschillen in de zone aangebracht. Het kaphout is hergebruikt en met de takken en stobbe zijn wallen gemaakt voor nestelgelegenheden. In het najaar is nieuw bes- en bloemdragend bosplantsoen aangeplant. Er is een bloemenmengsel gezaaid en er zijn fruitbomen geplaatst. Daarnaast zijn er diverse nest- en vleermuiskasten opgehangen. De oevers aan de waterloop zijn aangepast. Door een deel van de groenzone is een onverharde wandelroute aangelegd. Deze route is bereikbaar vanaf de Handelsweg en loopt van de Ambachtsweg tot de Nijverheidsstraat.
 

Naast een bijdrage uit het Interregprogramma 2B Connect is de herinrichting gefinancierd door het Groenontwikkelfonds Brabant en gemeente Bladel.Archief