155 - Help-een-bedrijf

geplaatst op donderdag 26 januari 2017

Heeft u een mooi bedrijf, maar maakt u zich zorgen om de toekomst van uw bedrijf? Van winkelier, transportbedrijf, ICT-adviseur, bouwvakker tot zzp-er; iedere ondernemer heeft wel eens last van tegenwind. U kunt dan het overzicht verliezen. Waar gaat het minder goed? Wat kunt u er aan doen? Voor dit soort vragen is 155-Help-een-bedrijf opgericht. 155 is een initiatief van het instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) dat al ruim 50 jaar ondernemers steunt en waarbij gemeente Bladel is aangesloten.

155-Help-een-bedrijf heeft een telefonische advieslijn waar u als ondernemer terecht kunt met uw vragen. Dit kunnen vragen zijn over bijvoorbeeld financiën, belastingzaken, administratieve zaken, organisatie, conflicten met derden of een commercieel probleem. 

Ook bestaan er speciale regelingen voor ondernemers in “zwaar weer”. Het gaat hier om gemeentelijke regelingen die ondersteuning bieden op het gebied van levensonderhoud, noodzakelijk bedrijfskapitaal, binanciële problemen. Deze regelingen worden uitgevoerd door ISD de Kempen (de Intergemeentelijke Sociale Dienst van de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden). Via het invullen van een online-scan op www.155.nl kunt u  snel zien of u hiervoor in aanmerking komt. Zodra u de gratis hulp inroept van 155, neemt een professionele ondernemersadviseur van IMK contact met u op. Deze adviseur kijkt samen met u naar uw problemen en adviseert over mogelijke oplossingen. 

Meer informatie: www.155.nl of www.isddekempen.nlof bel de 155-advieslijn via 088-9990155Archief