ArchiefLaatste nieuws

dinsdag 29 september 2020

Ontmoetingen

Lees bericht →
dinsdag 29 september 2020

Gebruik van mondkapjes in publieke ruimtes - Gemeente Bladel

Lees bericht →
woensdag 23 september 2020

Update Arbeidsmarkt de Kempen - Webinar Arbeid Juridische Dienstverlening UWV

Lees bericht →

Aanmelden nieuwsbriefArchief nieuwsbrief

Klik hier voor de OBGB folder

Vrouwennetwerk OBGB 7 november 2017

Doen is de beste manier van denken- Geslaagde zesde editie Vrouwennetwerk OBGB in auditorium Rabobank

De zesde editie van het Vrouwennetwerk van OBGB had als thema: ‘Oei, ik groei’. Anders dan deze titel doet vermoeden ging het niet over het opgroeien van kleine kinderen maar over de groei die je doormaakt als vrouw, als ondernemer en als mens.

Zonder fouten maken, leer je niets
Onder leiding van coach Nancy Verstegen, kregen de vijfenzeventig aanwezige ondernemende dames interessante opdrachten en gespreksonderwerpen voorgelegd. Hoeveel ballen houd je dagelijks in de lucht ? Welke rollen vervul je? Van welke rollen krijg je energie en welke vreten juist energie? Wat wil je veranderen en hoe verander je patronen? Wat vinden we eigenlijk van onszelf? Serieuze vragen werden in een ludieke vorm gegoten. Ondersteund door toepasselijke liedjes werden de dames aan het denken gezet. Een aantal waarheden kwamen boven drijven: zonder fouten maken, leer je niets. Einstein kon ook ooit nog niet rekenen; Shakespeare heeft ooit het alfabet moeten leren en we kunnen alleen wiskundesommen oplossen omdat ons brein in staat is dat te leren. Met andere woorden: niets is onmogelijk als je fouten durft te maken. De dames werden uitgenodigd om blunders aan elkaar te vertellen, wat de nodige hilarische momenten opleverde.

Later is allang begonnen
De ondernemende dames was gevraagd hun visitekaartjes mee te nemen naar de bijeenkomst; niet voor niets was de avond een netwerkbijeenkomst. Door op briefjes te schrijven wat men goed kan en waar men hulp bij nodig heeft, werden contacten gelegd, die na de avond zeker een vervolg gaan krijgen. De kracht van deze avonden is dat de dames elkaar leren kennen en weten te vinden als het nodig is. De sfeer is ontspannen en nodigt uit tot het leggen van nieuwe contacten. ‘Doen is de beste manier van denken’, was één van de wijsheden van de avond. Ervoor gaan, risico durven nemen, jezelf iets gunnen (tijd, rust of juist uitdaging) en hulp vragen, zijn onderwerpen die voor vrouwen soms gevoelig liggen. Eén dame was zéér stellig: “Ik móet niks! Ik mag wel heel veel en sinds moeten mogen is geworden, is mijn leven een stuk leuker geworden.” Een waarheid waar nog lang over nagedacht zal worden. Vandaag beginnen met veranderen, niet wachten tot later want later is allang begonnen!

Op naar de zevende …
De drie organiserende dames: Hetty van der Hamsvoort, Marion Borgmans en Yvonne Moeskops brainstormen alweer over de zevende editie want het succes van het Vrouwennetwerk is inmiddels bewezen en de grote opkomst toont aan dat vrouwen behoefte hebben aan ontmoetingen met elkaar. Voor het Vrouwennetwerk van OBGB kan gesteld worden dat het niet is: ‘Oei, ik groei’ maar ‘Yes, ik groei!’.

Tekst: Renate Pijnenburg