ArchiefLaatste nieuws

dinsdag 29 september 2020

Ontmoetingen

Lees bericht →
dinsdag 29 september 2020

Gebruik van mondkapjes in publieke ruimtes - Gemeente Bladel

Lees bericht →
woensdag 23 september 2020

Update Arbeidsmarkt de Kempen - Webinar Arbeid Juridische Dienstverlening UWV

Lees bericht →

Aanmelden nieuwsbriefArchief nieuwsbrief

Klik hier voor de OBGB folder

Vrouwennetwerk OBGB 19 mei 2016 Mijn zorg, onze zorg

Donderdagavond 19 mei was RSZK het decor voor de derde editie van het Vrouwennetwerk van OBGB. Een inspirerende avond vol persoonlijke verhalen over passie en kansen. Zo’n zestig ondernemende vrouwen maakten kennis met elkaar en brainstormden samen over hoe de zorg er in de toekomst uit moet komen zien.

Inspirerend
De netwerkavond begon met een aantal zeer persoonlijke verhalen. Voorzitter van de Raad van Bestuur van RSZK, Paula Nelissen, vertelde hoe zij in de zorg terecht is gekomen en welke passie daaraan ten grondslag lag. Uit eigen ervaring weet ze dat zorg anders kan en moet en dat probeert ze nu in haar dagelijkse werk te bewerkstelligen. Input vanuit collega’s en anderszins betrokkenen is daarbij onmisbaar. “Samen maken we de zorg beter. Door menselijke verbinding te zoeken ontstaan nieuwe samenwerkingsverbanden en dat geeft kracht.” Kracht hebben ook de drie vrouwen die daarna aan het woord kwamen. Mariëtte van de Ven is mantelzorgmakelaar geworden doordat ze zelf in tijd van nood door de bomen het bos niet meer zag en telkens tegen onbegrip en onmacht aanliep. “Om anderen voor ‘het kastje en de muur’ te behoeden, neem ik heel veel regelwerk uit handen”, aldus Mariëtte.

Andere zorg
Voor Karin van de Boomen is mantelzorg een vanzelfsprekendheid. “Ik begrijp eigenlijk niet waarom ik ben uitgenodigd om te spreken”, lacht ze. “Ik heb de zorg voor mijn zoon die rolstoelafhankelijk is. Dat ik die zorg draag is niet bijzonder of speciaal, dat doe je gewoon als moeder.” Toch kon Karin rekenen op enorme bewondering voor haar kracht en doorzettingsvermogen. Riëtte van de Oetelaar is kleinschalig gestart met de opzet van een nieuwe zorgvorm: THofke van Snieders. Vier seniorenbungalows waar de zorg goed geregeld is worden in de toekomst gebouwd op haar eigen terrein aan de Sniederslaan. Paula Nelissen is heel benieuwd naar het resultaat en staat open voor samenwerking. “Wij zien het niet als concurrentie maar als leermoment om onze zorg ook te kunnen verbeteren.”

Netwerken
Na de spreeksters gingen de aanwezigen in groepen in gesprek over de passie die hen gebracht heeft waar ze nu zijn. Inspirerende verhalen die later resulteerden in gerichte gesprekken wat er moet veranderen in de zorg en welke rol de Kempische vrouwen daarin kunnen spelen. Na de brainstormsessie was er volop gelegenheid om te netwerken, onder het genot van een hapje en een drankje. Ook de derde editie van het Vrouwennetwerk mag een succes genoemd worden, een vierde bijeenkomst wordt voorbereid.

Shop tegoed
Wilma Vrijsen, eigenaresse van damesmodezaak Trendy Look uit Bladel (www.trendylook.nl)  werd geinspireerd door het Vrouwennetwerk en gaf alle aanwezige onderneemsters een shop tegoed mee naar huis. Dat werd enthousiast ontvangen!

Tekst: Renate Pijnenburg, Woordbureau
Cartoons: Marco Magielse, de Afbeelding