ArchiefLaatste nieuws

dinsdag 29 september 2020

Ontmoetingen

Lees bericht →
dinsdag 29 september 2020

Gebruik van mondkapjes in publieke ruimtes - Gemeente Bladel

Lees bericht →
woensdag 23 september 2020

Update Arbeidsmarkt de Kempen - Webinar Arbeid Juridische Dienstverlening UWV

Lees bericht →

Aanmelden nieuwsbriefArchief nieuwsbrief

Klik hier voor de OBGB folder

Vijfde editie Ondernemerscafe op stoeterij met alure

Op 17 mei jl. vond de 5e editie van het Ondernemerscafé plaats op een wel heel bijzonder locatie. President-directeur van de VDL Groep Wim van der Leegte nodigde alle ondernemers gevestigd in de gemeente Bladel uit op zijn Stoeterij Duyselshof in Hoogeloon. Het Ondernemerscafé wordt elk halfjaar georganiseerd door Ondernemersvereniging Bedrijventerrein Gemeente Bladel (OBGB), Ondernemersvereniging Bladel (OVB), MKB Hapert- Hoogeloon, Land van de Zaligheden, ZLTO en de gemeente Bladel. Thema van deze middag was ‘Kracht door Samenwerking’.


Er was sprake van een overweldigende belangstelling om een kijkje te kunnen nemen op dit onderdeel van Landgoed Duyselshof, waar ruim 330 ondernemers faciliteiten bezichtigden ten behoeve van het fokken, opleiden en trainen van topspringpaarden. Oorspronkelijk opgezet door Wim van der Leegte omdat hij ‘een hobby’ zocht, maar gaandeweg een steeds meer professionele opzet kreeg. Een kijkje in de imposante stallen, trainingsfaciliteiten en rondom de uitgestrekte weiden waren mogelijk, nadat Wim van der Leegte de belangstellenden tijdens een inspirerende lezing informeerde over de enorme groei die de VDL Groep doormaakte vanaf 1953. Ondertussen werken er ruim 7.400 medewerkers, bestaat het concern uit zo’n 80 bedrijven en is sprake van een megaomzet die zich, ondanks een kleine dip in 2007, in stijgende lijn bevindt (2010: 1,354 miljard euro).


Wim van der Leegte zelf zorgde tijdens de rondleidingen, samen met zijn professionele medewerkers waaronder topspringruiter Leopold van Asten voor deskundige informatie in een gezellige informele sfeer. Vervolgens werd de ondernemers de gelegenheid geboden om onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar te netwerken.

In het najaar van 2011 zal er opnieuw een Ondernemerscafé georganiseerd worden.