ArchiefLaatste nieuws

dinsdag 29 september 2020

Ontmoetingen

Lees bericht →
dinsdag 29 september 2020

Gebruik van mondkapjes in publieke ruimtes - Gemeente Bladel

Lees bericht →
woensdag 23 september 2020

Update Arbeidsmarkt de Kempen - Webinar Arbeid Juridische Dienstverlening UWV

Lees bericht →

Aanmelden nieuwsbriefArchief nieuwsbrief

Klik hier voor de OBGB folder

Tweede Eindejaarsbijeenkomst OBGB op 7 december 2012 eveneens groot succes

Het was wit en glad afgelopen weekend. Toch weerhield dat een flinke club Bladelse en Hapertse ondernemers er niet van om naar de kantine naar OBGB-lid v.v. Bladella te trekken voor de tweede Eindejaarsbijeenkomst van OBGB, de  Ondernemersvereniging Bedrijventerreinen Gemeente Bladel. Langs de lijn kwamen de ondernemers gezellig samen, 'onderweg naar huis'.
 

Wegens succes herhaald
Onderweg naar huis’, dat is die titel die OBGB aan deze avond heeft meegegeven. Vrijdag 7 december waren vanaf 17.00 uur de deuren van de Bladella-kantine open om de ondernemers te ontvangen na de laatste (doordeweekse) werkdag van de week. "Omdat er al zo veel nieuwjaarsbijeenkomsten zijn, We organiseren  we liever een eindejaars- dan een nieuwjaarsborrel", opent OBGB-voorzitter Frits Oomen de bijeenkomst, die zijn er al zo veel." Het zet de toon voor een informele bijeenkomst waar gezelligheid voorop staat, zoals later nog met de apotheose zou blijken. "Na het succes van vorig jaar hebben we spontaan tot een vervolg besloten", gaat Frits verder, "helaas deze keer niet met de verwelkoming van een jubileumlidbedrijf zoals vorig jaar, maar we gaan nog steeds in crescendo op naar de 300 leden!” Vorig jaar was Diffutherm immers het 250ste lidbedrijf.
 

100 jaar trouw aan Bladella blauw
Op bezoek bij de Bladelse voetbalvereniging vraagt om een spreker die met de club verbonden is. Dat was Harrie Fiers, die tot zijn eigen ontzetting ontdekte dat hij al een halve eeuw bij Bladella zit, eerst als speler en daarna in verschillende bestuurlsfuncties. In 2010 bestond de club 100 jaar en werden ze bovendien kampioen. Harrie gebruikt het jubileumboek als leidraad voor een fotopresentatie, waarbij iconen van de beginjaren tot nu door hem worden voorzien van leuke anekdotes. Illustere bijnamen zoals Sijsje Stannie en Wout Poes passeren de revue. “Oude mensen en de dingen die voorbijgaan”, noemt hij het met een knipoog. De presentatie eindigt met een overzicht van de huidige teams: 3 A-elftallen, 3 B-elftallen, 5 C-elftallen, en nog 20 zogenaamde pupillenelftallen. Ook heeft Bladella met het G-team een elftal voor gehandicapten.


Na Harrie brengt OBGB-bestuurder Ad Keeris de lidbedrijven op de hoogte van de status van  het camerabeveiligingsproject van OBGB. Naast penningmeester maakt hij ook deel uit van het parkmanagement traject, waar beveiliging toe behoort. Er is het afgelopen jaar onderzoek gedaan naar camerabeveiliging, en het kostenplaatje blijkt vooralsnog een te grote horde. “De kosten overstijgen onze spaarpot flink”, legt Ad uit, “vooralsnog kan de gemeente niet bijdragen daarin, omdat het navolgen van camerabeelden geen kerntaak is. Dat is iets voor justitie.” Een camerasysteem mag dan wel een eenmalige investering zijn, na enkele jaren is het systeem hoogstwaarschijnlijk gedateerd. En omdat uit een onderzoek ten behoeve van de hercertificering van KVO-B (Keurmerk Veilig Ondernemen-Bedrijventerreinen) onder de bedrijven, gevestigd op de bedrijventerreinen in de gemeente Bladel,  bleek dat het veiligheidsgevoel  nog steeds erg hoog is en zelfs gestegen is, werd besloten om volgend jaar het project wederom op te pakken en de opzet te herzien.


Je zus en de twaalf appelstollen
De afsluiting van de avond was in de capabele handen van Andy Marcelissen. Hij is misschien beter bekend als weerman Henk Huppelschoten of een van zijn vele typetjes als tonproater. ‘Hoe het weerbericht ook luidt, een importeur voert nooit wat uit’ is een van zijn gevleugelde uitspraken. Ditmaal brengt hij het nieuwste testament: het Kerstverhaal anno 2012. “En dat terwijl het dit jaar nog Kerst moet worden”, zegt de komiek, “kun je nagaan hoe actueel het is!” Ook Hetty Maas en met name OBGB-voorzitter Frits Oomen moesten eraan geloven.

In een hilarische vertelling geeft hij zijn eigen kijk op het kerstverhaal, en hoe alles nu eigenlijk gebeurde daar in Bethlehem, 2012 jaar geleden. Op een gegeven moment waren Jozef en Maria de weg kwijt. Een profeet vertelde : "volg deze weg tot je niet meer verder kan." Maria zei: "Ik kan niet meer." De profeet antwoordde: "Nou, dan moet het hier zijn!" Waarop Jozef aanbood: "Wil jij anders even op de ezel zitten?" Kortom, het ging helemaal nergens over, en het ging er bij het publiek in als koek. Het was genieten geblazen met woordgrappen verpakt in een onzinnig verhaal. De tijd vloog echter voorbij terwijl Andy aan het woord was. Gelukkig had hij de toon gezet voor een gezellige derde helft, daar in de Bladelse kantine.

Tekst: Stijn Lamers, PC 55.