ArchiefLaatste nieuws

dinsdag 29 september 2020

Ontmoetingen

Lees bericht →
dinsdag 29 september 2020

Gebruik van mondkapjes in publieke ruimtes - Gemeente Bladel

Lees bericht →
woensdag 23 september 2020

Update Arbeidsmarkt de Kempen - Webinar Arbeid Juridische Dienstverlening UWV

Lees bericht →

Aanmelden nieuwsbriefArchief nieuwsbrief

Klik hier voor de OBGB folder

Succesvolle Eindejaarsbijeenkomst: De som van 250

Het is alweer december, maand van festiviteiten en bezinning: terug- en vooruit kijken. Ondernemersvereniging Bedrijventerreinen Gemeente Bladel besloot op donderdagavond 1 december beide kenmerken te verenigen. Op de stijlvolle locatie van Hoeks Verhuur werden zo’n 125 ondernemers ontvangen. Onder het genot van een hapje en een drankje werd het jaar afgesloten en vooruitgekeken naar  2012.


Chic, lekker en hip
Eenmaal binnen de feestlocatie van Hoeks Verhuur op het (oude) Hapertse industrieterrein werden de gasten aangenaam verrast door de chique uitstraling van de locatie. “We hebben gekozen voor een andere opzet”, legt Hetty Maas, parkmanager van het OBGB, direct uit, “dit is de eerste keer dat we een buffet vooraf hebben.” Naast van een drankje kunnen de bezoekers ditmaal dus ook genieten van enkele culinaire hoogstandjes uit de keuken van TrenTs. Dit nieuwe concept is opgezet door sfeermaker Jeroen Hoeks en smaakmaker Jack Heijkoop (tevens eigenaar van Den Dis), die inmiddels wel weten wat mensen waarderen!.

Met lekker eten en dito drinken als bodem voor een interessante avond begint al gauw het eerste van een drietal agendapunten. Rob Bierens, mede-oprichter van iMusketeers, bijt het spits af met een korte presentatie over sociale media, een hip en actueel onderwerp. Aan het einde van zijn inzichtvolle lezing kondigde hij aan dat de iMusketeers samen met het OBGB begin 2012 workshops gaan geven over dit onderwerp.


Het 250ste lid
Op de uitnodiging vooraf was het al te lezen: vandaag zou ook het 250ste lidbedrijf onthuld worden. Met veel trots onthulde OBGB-voorzitter Frits Oomen dat dit Diffutherm is geworden. Vanwege de bouw die Diffutherm op het KBP gaat starten midden 2012 is deze mijlpaal bovenal actueel. Desalniettemin was het OBGB-bestuur erg blij met dit bijzondere lidmaatschap. Ze hopen dan ook volgend jaar het 300ste lid te mogen verwelkomen.

Ook Frank Werst, directeur van Diffutherm, is erg blij zich tot de Bladelse ondernemersvereniging te mogen rekenen. “Nu we van Bergeijk naar Hapert verhuizen is het niet meer dan logisch om ons ook hier bij een ondernemersvereniging aan te sluiten”, vertelt hij, “ik ben zeer vereerd het 250ste lid te mogen zijn.” Misschien wordt Werst ook wel OBGB-ambassadeur op het Kempisch Bedrijvenpark, maar over die mogelijkheid moet hij zich nog even beraden. 

Lid zijn van het OBGB is duidelijk veel meer dan af en toe met mede-ondernemers een drankje doen. Het gaat ook om collectieve inkoop, veiligheid, beheer en onderhoud. De ondernemers worden er zeker niet slechter van!


Parkmanagement
Direct daarna werd duidelijk dat het OBGB veel meer doet dan al het bovenstaande. Frits Oomen en burgemeester Boy Swachten kondigden in concerto een samenwerking aan tussen de gemeente en het OBGB: het Parkmanagement. Voorzien van een diepzinnig logo is Parkmanagement in het leven geroepen om nog gerichter samen te kunnen werken met de gemeente.

Connectiviteit, waakzaamheid, kwaliteit, verbondenheid en bescherming - dit zijn de dingen waar Parkmanagement voor staat. “Al deze dingen kunnen sneller bereikt worden nu de lijnen met de gemeente officiëler en dus een stuk korter zijn geworden”, aldus Oomen. Hij ging verder met het uitleggen van de structuur van de samenwerking: drie commissies (veiligheid, beheer en onderhoud, communicatie) die door een stuurgroep overkoepeld worden. Yvette Wijnen en Hetty Maas, twee dames die in zowel de stuurgroep als de drie commissies zitten, kregen voor deze toewijding een welverdiende bos bloemen overhandigd.

Boy Swachten sprak zich ook verheugd uit over de samenwerking. “Er is nu meer structuur”, legt hij uit, “daardoor kunnen we ondernemers beter bij plannen en uitvoering betrekken. Als je kijkt naar het kruispunt bij industrieterrein De Sleutel zie je wat er mogelijk is met samenwerking en innovatie, zo snel was er daar verbouwd. Samen kunnen we veel meer dan alleen. We kunnen zoveel voordeel halen hier, in de slimste regio van de wereld met een vooraanstaand bedrijvenpark.”

En zo sloten de Bladelse ondernemers het jaar in stijl af. Een hapje en een drankje om 2011 te bespreken en om alvast vooruit te kijken naar alles wat 2012 gaat bieden. Op naar de 300 leden!

Bron: PC55, Tekst Stijn Lamers, Foto's Gerard Bruggenwirth