ArchiefLaatste nieuws

dinsdag 29 september 2020

Ontmoetingen

Lees bericht →
dinsdag 29 september 2020

Gebruik van mondkapjes in publieke ruimtes - Gemeente Bladel

Lees bericht →
woensdag 23 september 2020

Update Arbeidsmarkt de Kempen - Webinar Arbeid Juridische Dienstverlening UWV

Lees bericht →

Aanmelden nieuwsbriefArchief nieuwsbrief

Klik hier voor de OBGB folder

Ontbijtbijeenkomst Waterbestendige bedrijventerreinen en pitches lidbedrijven

Lidbedrijven ontmoeten elkaar en verstevigen de contacten
Op donderdagochtend 3 maart werd door OBGB voor de derde keer een ontbijtbijeenkomst gehouden voor de lidbedrijven. Een ontspannen manier om nader kennis te maken, te netwerken en ervaringen te delen. De gemeente informeerde de leden over waterbestendige  bedrijventerreinen en vier bedrijven stelden zich door middel van  een korte pitch voor aan de collega’s.

Werken aan optimaal vestigingsklimaat
Een grote opkomst bij het ontbijt in het bedrijfsrestaurant van WVK aan de Raambrug. De ondernemers zien de meerwaarde van de informele ontmoeting en het ontbijt was prima verzorgd door de cateringmedewerkers van WVK. Voorzitter Frits Oomen heette de lidbedrijven van harte welkom en benadrukte de prettige onderlinge samenwerking en de samenwerking met de gemeente binnen parkmanagement. Samen wordt hard gewerkt aan een optimaal vestigingsklimaat op de diverse bedrijventerreinen in de gemeente Bladel en steeds vaker ook daarbuiten.

Waterbestendig bedrijventerrein
Na het ontbijt was het woord aan de gemeente Bladel: Bas Bierens gaf uitleg over het tot stand komen  van een waterbestendig bedrijventerrein. In een veranderend klimaat zal het in de toekomst vaker gaan voorkomen dat er stevige buien zijn of langere perioden van droogte. Ook bedrijventerreinen moeten tijdig maatregelen nemen om niet telkens onder water komen te staan. Vanuit de gemeente is er fors ingezet op het scheiden van het afvalwater en het hemelwater in de rioolsystemen. Het afvalwater wordt rechtstreeks afgevoerd naar de waterzuivering en het hemelwater vindt een weg terug de natuur in. De gemeente werkt, in samenspel met het Waterschap, hard aan een totale scheiding van de twee waterstromen maar vraagt daarbij de hulp van de ondernemers. Zo wordt het op prijs gesteld als het gemeld wordt via het Klachtenmeldpunt van de gemeente als er ergens een verstopping is of als  waargenomen wordt dat het water niet weg kan.

Aanpassen
Op dit moment zijn er twee speerpunten. Eén ervan is om het rioolstelsel zo aan te passen dat de twee waterstromen definitief en overal gescheiden zijn en dat er kortere wegen zijn naar de lozingspunten. Op een ander vlak worden de punten opgespoord waar de stelsel nog op elkaar aangesloten zijn. Pas wanneer de waterstromen helemaal gescheiden zijn, kan de hemelwaterafvoer aangesloten worden op de natuurlijke beken in de omgeving van de bedrijventerreinen. Met de aanleg van toekomstige wegen als de randweg, zal hier al rekening mee worden gehouden.

Botox voor de auto
Vier lidbedrijven stelden zich nader voor door middel van een pitch. Als eerste gaf Rob van Holten van Icreatori uitleg over het speurwerk naar de eieren van Columbus, die in elke onderneming verborgen zitten en hoe daarmee het succes van elke onderneming gefaciliteerd kan worden. Gerda Lauwers van Autoschade Theo Lauwers stal de show met haar komische presentatie over een nieuwe dienst die haar onderneming gaat aanbieden: de welnessbehandeling voor auto’s. Zelfs deuken kunnen vanaf nu ‘gebotoxt’ worden bij het autobedrijf.

Participatiewet zien als kans niet als dreiging
Ondanks de haperende techniek kon Luc Vogels van Persgroep Nederland heel goed uitleggen dat de focus van het bedrijf komt te liggen op samenwerking met lokale ondernemers en dat alle aanwezigen een uitnodiging mogen verwachten om deze samenwerking uit te diepen. Als laatste dankte François Baudoin van de WVK Groep de bedrijven uit de regio omdat deze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of een arbeidsbeperking in dienst nemen en hiervan de meerwaarde in zien. Hij riep op om de aankomende participatiewet niet te zien als een dreigement maar als een kans om te groeien als bedrijf.