ArchiefLaatste nieuws

dinsdag 29 september 2020

Ontmoetingen

Lees bericht →
dinsdag 29 september 2020

Gebruik van mondkapjes in publieke ruimtes - Gemeente Bladel

Lees bericht →
woensdag 23 september 2020

Update Arbeidsmarkt de Kempen - Webinar Arbeid Juridische Dienstverlening UWV

Lees bericht →

Aanmelden nieuwsbriefArchief nieuwsbrief

Klik hier voor de OBGB folder

Ontbijtbijeenkomst Liberty Foodbar en ZENS 14 juni 2018

Transformatie bij lidbedrijven OBGB

Transformatie was het centrale thema voor de ontbijtsessie, georganiseerd door OBGB. Dit keer ontmoetten de ondernemers van de bedrijventerreinen van de gemeente Bladel elkaar bij Liberty Foodbar, waar ze in gezamenlijkheid genoten van het uitgebreide ontbijtbuffet.

Dick van Gerwen van Liberty Foodbar
Naast netwerken staat de presentatie van enkele lidbedrijven centraal  bij de netwerkbijeenkomsten van OBGB. Dit keer mochten Dick van Gerwen van Liberty Foodbar en Johan Plasmans van Zens zich uitgebreid aan hun collega-ondernemers voorstellen. Dick trapte af met het thema ‘transformatie’ dat bij hem zeer duidelijk is geworden, het afgelopen jaar. Bevangen door passie voor de horeca, zette hij de stap om naast zijn werk als supermarkteigenaar Liberty Foodbar aan de Markt in Bladel te openen. “Een spannende stap”, vond Dick, die ervaring opdeed in de horeca door met zijn broer Eric twee jaar geleden restaurant Divino te starten. “We hebben gezocht naar een nieuw concept waarvan we dachten dat het aan zou slaan bij het Kempische publiek. De pijlers van ons concept zijn: pure ingrediënten voor de burgers, saladbowls en borrelbites, en een groot aanbod aan speciaalbieren, cocktails en inmiddels ook take-away-gerechten. Dit alles in een wereldse setting die we vertaald hebben naar het Kempische. We maakten een vliegende start door in het openingsweekend meer mensen op het terras te hebben, dan er zitplaatsen zijn en sindsdien loopt het storm. Aan ons de uitdaging om vast te houden aan het concept, te blijven vernieuwen en niet bang te zijn voor nieuwe kansen die zich voordoen.”

ZENS van Johan Plasmans
Verandering is er ook op het gebied van mobiele telefonie; Johan Plasmans weet er alles van. “Bijna nóg belangrijker dan eten, drinken en een dak boven ons hoofd, is wifi en een volle batterij. Bij ons bedrijf ‘ZENS’ hebben we het ‘wireless charging’ ontwikkeld. Onze fast wireless charging pads zijn zowel los te verkrijgen als ingebouwd in talloze toepassingen zoals bureaubladen, armleuningen en tafels in restaurants. We zien steeds meer samenwerkingen ontstaan met grote meubelgiganten en aanbieders van mobiele telefonie. Met het wireless systeem zijn kabels straks verleden tijd en daarom denken we vooruit. Wireless een telefoon opladen is al mogelijk; de toekomst zit in alle andere mobiele apparaten, zoals camera’s, laptops en zelfs keukenapparatuur. Door de chargingpads te verbinden met een app liggen talloze mogelijkheden voor ons open: flexwerkplekken die bijvoorbeeld temperatuur en ventilatie persoonlijk instellen op de medewerker. Over dit soort toepassingen zijn we met diverse partijen in gesprek. De techniek biedt talloze kansen, het is aan ons om de markt vóór te blijven.” De ondernemers die aanwezig waren bij de ontbijtsessies werden bij zowel Dick als Johan van harte uitgenodigd voor een kop koffie en een praatje. Johan, met een knipoog: “Bij ons kun je dan tegelijkertijd je batterij opladen.” Met vernieuwde energie vertrokken de ondernemers naar hun eigen bedrijven om verder te werken aan hun onderneming, geïnspireerd geraakt door de presentaties van hun collega-ondernemers.

Tekst: Renate Pijnenburg, Woordbureau