ArchiefLaatste nieuws

dinsdag 29 september 2020

Ontmoetingen

Lees bericht →
dinsdag 29 september 2020

Gebruik van mondkapjes in publieke ruimtes - Gemeente Bladel

Lees bericht →
woensdag 23 september 2020

Update Arbeidsmarkt de Kempen - Webinar Arbeid Juridische Dienstverlening UWV

Lees bericht →

Aanmelden nieuwsbriefArchief nieuwsbrief

Klik hier voor de OBGB folder

Ondernemerscafe Gemeente Bladel: Wie neemt de (boks) handschoen op?

Boksgala tijdens 14e  Ondernemerscafé gemeente Bladel
Een constructieve, informatieve, interactieve en vooral sportieve avond tijdens het de 14e editie van het Ondernemerscafé van OBGB op 14 april 2016. In de grote zaal van Den Tref stond een professionele boksring opgesteld, waar zo'n 140 belangstellenden genoten van een waar boksgala. Zestien ondernemers hadden zich voorbereid en de nodige bokstraining gevolgd bij Ludo Kaethoven.

Voorafgaand aan de wedstrijden hield fysiotherapeut Rob van Brakel een praatje over de relatie tussen gezond ondernemen, sporten en een gezonde leefstijl. Hij ging onder andere in op de verschillende aspecten van een gezonde leefstijl en de effecten daarvan op het ziekteverzuim bij bedrijven. Sport en ondernemen is in vele opzichten te vergelijken; wanneer je weet waar je passie ligt, daag je jezelf steeds meer uit en kun je grenzen verleggen. Door diverse wetenschappelijke studies is bewezen dat een gezond lichaam meer stress aankan, productiever is en dat levert uiteindelijk minder blessures en ziekteverzuim op. De fysiotherapie is de laatste jaren meer op preventie dan op genezing gericht. Rob benadrukte dat sporten gezond is mits het door professionals begeleid wordt.

Geloven in wat je doet
Wereldkampioen kickboksen Marc de Bonte hield een vurig betoog over geloven in jezelf en de kracht van een team. Als 6-jarig kind wist hij al waar zijn focus lag: kampioen van de wereld worden. Door de juiste mensen om zich heen te verzamelen is het hem uiteindelijk gelukt  om dat doel te bereiken. Marc gaf aan dat ook hier de vergelijking tussen sporten en ondernemen opgaat: geloven in je product en het juiste team om je heen creëren; blijven vechten voor waar je in gelooft, kansen grijpen en trots zijn op hetgeen je bereikt hebt.

Boksgala
Aan de bokswedstrijden werden twee goede doelen verbonden; KWF en Stichting Blaaldu’6.De massaal toegestroomde ondernemers zetten weddenschappen in op de boksende collega’s en brachten daarmee een mooi bedrag van € 1260,= samen. Het ging er bij de bokswedstrijden niet zachtzinnig aan toe; er was geen sprake van fluwelen handschoentjes. Na een serieuze trainingstijd werd er nu serieus gevochten en vielen her en der rake klappen. De coaches in de hoeken schreeuwden hun aanwijzingen naar de vechters wat van het geheel een professioneel uitziend boksgala maakte. Elke partij duurde twee keer één minuut en voor sommige waren dat de langste twee minuten uit hun leven maar ze lieten ermee zien te willen strijden voor wat ze waard zijn en dat ze vol kunnen gaan voor waar ze in geloven. Na afloop van het boksgala was er volop gelegenheid voor de ondernemers om de banden aan te halen en nieuwe contacten te leggen.

Tekst: Renate Pijnenburg