ArchiefLaatste nieuws

dinsdag 29 september 2020

Ontmoetingen

Lees bericht →
dinsdag 29 september 2020

Gebruik van mondkapjes in publieke ruimtes - Gemeente Bladel

Lees bericht →
woensdag 23 september 2020

Update Arbeidsmarkt de Kempen - Webinar Arbeid Juridische Dienstverlening UWV

Lees bericht →

Aanmelden nieuwsbriefArchief nieuwsbrief

Klik hier voor de OBGB folder

OBGB Young Entrepreneurs 12 mei 2016: Ondernemerschap in de lift

Derde bijeenkomst Young Entrepreneurs bij Efficio Groep

Op donderdag 12 mei kwamen de ondernemers van OBGB Young Entrepreneurs  voor de derde keer samen. Ditmaal hadden Erik van Lint van Efficio Groep en Roy Dieker van Attention Marketing het op zich genomen om een leuke en bovenal interactieve programma te organiseren, inclusief presentaties, rondleidingen en een individueel leereffect voor de aanwezigen.


Pitchen
Om 15.00 uur heetten Erik en Roy de aanwezigen welkom bij Kempen Packaging in Hoogeloon. Erik is werkzaam bij Efficio Groep, een bedrijvengroep waar uit wordt gegaan van de kracht van de lidbedrijven, die elkaar complementair aanvullen. Kempen Packaging is de grootste van de inmiddels 9 lidbedrijven waar deze groep uit bestaat. “Complementair denken, elkaar aanvullen, dat zijn onze sleutelwoorden”, aldus Erik.

Het eerste programmapunt is om elkaar écht te leren kennen. En hoe kun je dat beter doen dan in een elevator pitch? Roy van Attention Marketing legt uit: “In een elevator pitch heb je maar een halve minuut om mensen van jouw waarde te overtuigen. Het heet een elevator pitch, omdat je het kunt vergelijken met vertellen over jezelf in de korte tijd dat je met iemand in een lift staat.” Direct daarna kreeg iedereen de mogelijkheid om een pitch te schrijven, en vervolgens in 30 seconden jezelf te presenteren aan de andere ondernemers. Het grote voordeel hiervan is dat je direct weet wie wat doet, waardoor je dus ook makkelijker een gesprek aanknoopt.

Meer Efficio Groep
Vervolgens geeft Remo van der Heijden, een van de vennoten van Efficio Groep, een rondleiding bij Kempen Packaging. “Wij produceren transportverpakkingen in allerlei soorten en maten”, legt hij uit. “We werken met hout en karton, van dozen en pallets tot kisten en kratten. Dit gaat vooral om kleine oplages, waarin we onze klant van een maatwerk verpakking voorzien.”

Daarna vertrekt de groep naar Jeku-Sport in Hapert, eveneens onderdeel van Efficio Groep. Twan Krekels vertelt hier over het bedrijf, dat een erg belangrijk aandeel heeft gehad in de ontwikkeling van een kunststof korfbalmand die inmiddels wereldwijd verkocht wordt.
 

Quiz
Om te testen hoe veel de ondernemers nog weten van de bezochte bedrijven en van elkaar hebben Roy en Erik een quiz gemaakt om tijdens de afsluitende borrel in te vullen. Twee van de drie teams hadden de quiz foutloos ingevuld: een goed teken!
 

Kortom, een mooie en interessante middag waarbij de aanwezige ondernemers elkaar op een informele en leuke manier hebben leren kennen. Alle bijeenkomsten van Young Entrepreneurs by OBGB zijn toegankelijk voor jonge ondernemers uit de Kempen. Dus ben jij een ondernemer en wil jij ook een nieuwe stap maken? Stap dan de volgende keer ook in de lift! Meer info via info@obgb.nl

Tekst: Stijn Lamers