ArchiefLaatste nieuws

dinsdag 29 september 2020

Ontmoetingen

Lees bericht →
dinsdag 29 september 2020

Gebruik van mondkapjes in publieke ruimtes - Gemeente Bladel

Lees bericht →
woensdag 23 september 2020

Update Arbeidsmarkt de Kempen - Webinar Arbeid Juridische Dienstverlening UWV

Lees bericht →

Aanmelden nieuwsbriefArchief nieuwsbrief

Klik hier voor de OBGB folder

OBGB Vrouwennetwerk Panne zonder Manne 10 november 2016

Rode hoofden en zwarte handen - Geslaagde vrouwennetwerkbijeenkomst OBGB bij Autoschadebedrijf Lauwers

Eigenlijk is er helemaal niet zoveel nodig om een gezellige avond te organiseren; gewoon zestig vrouwen bij elkaar zetten en een glaasje wijn schenken. Bij OBGB doen ze er een schepje bovenop en organiseerden ze alweer voor de vierde keer een  topavond. Ditmaal onder het thema ‘Panne zonder Manne’. Gastvrouw van de avond was Gerda Lauwers van Autoschadebedrijf Theo Lauwers uit Bladel.

Voortvarend aan de slag
Na een korte introductie van ‘car-wellness-centrum’ Lauwers, gingen de zestig vrouwen aan de slag om te leren snel een band te verwisselen, te onderzoeken waar de diverse vloeistoffen van een auto zitten en hoe de diepte van het bandenprofiel gemeten wordt. Voor één avond was de werkplaats van het autoschadebedrijf in handen van de dames, die direct voortvarend aan het werk gingen. “Zó moeilijk kan het toch niet zijn, als mannen het kunnen”, gierde een dame, met de handleiding van de auto in de hand. “Gewoon logisch nadenken”.  De instinker van de quiz ‘waar bevindt zich de aircovloeistof’ werd door velen doorzien. Voor de mannen: de airco gebruikt geen vloeistof maar een gas. “Niet tegen je man zeggen dat je nu een band kunt wisselen,hoor”, werd herhaaldelijk gewaarschuwd. “Nee, ik kijk wel uit, soms is het makkelijker om ze te laten geloven dat je iets niet kunt”, was het gevatte antwoord.

Stijlvol op de foto
Soms met beleid en soms met lomp geweld werden de banden verwisseld, de schade aan de auto ingeschat, variërend van € 2200,- tot € 7500,-. “Dat laatste bedrag bevalt me wel”, lachte Gerda. “Maar laten we het toch maar eerlijk houden: € 2362,85 is het bedrag dat wij vastgesteld hebben.” Her en der brak een nagel af, werden de hoofden rood van de inspanning en handen zwart van de smeer maar alle dames hadden een geweldig leuke avond. Waar iets geleerd werd, waar nieuwe contacten werden gelegd en waar alle dames stijlvol op de foto gingen in de locatiestudio van Imca van de Weem.

Tekst: Renate Pijnenburg
Fotografie: Imca van de Weem.