ArchiefLaatste nieuws

dinsdag 29 september 2020

Ontmoetingen

Lees bericht →
dinsdag 29 september 2020

Gebruik van mondkapjes in publieke ruimtes - Gemeente Bladel

Lees bericht →
woensdag 23 september 2020

Update Arbeidsmarkt de Kempen - Webinar Arbeid Juridische Dienstverlening UWV

Lees bericht →

Aanmelden nieuwsbriefArchief nieuwsbrief

Klik hier voor de OBGB folder

OBGB en OVBRM samen Onderweg naar huis

REUSEL – Op maandag 18 december 2017 vond de jaarlijkse Eindejaarsbijeenkomst plaats. Deze editie was bijzonder vanwege de locatie; die was dit jaar bij wijze van uitzondering voor de OBGB-ers in Reusel. Hiermee werd de samenwerking tussen OBGB en ‘zusterorganisatie’ OVBRM gevierd. Zo’n 180 ondernemers van de lidbedrijven van zowel OBGB als OVBRM waren aanwezig in de feesttent van de Winterfeesten.
Na een welkomstdrankje is het woord aan Bas Schellens, de voorzitter van OVBRM. Hij heet iedereen van harte welkom en vertelt hoe de bijeenkomst eruit zal zien. Eerst worden er twee korte presentaties gegeven. Daarna wordt het buffet geopend en kunnen de ondernemers tijdens een gezellige informele afsluiting terugblikken op het succes dat het afgelopen jaar is behaald. 

Projecten van KOP
De eerste presentatie wordt gegeven door Ben Cornelis, projectmanager van Kempisch Ondernemers Platform (KOP). “Mensen willen functionaliteit en geen product”, stelt de projectmanager. Hij vertelt over de verschillende projecten op het gebied van arbeidsmarkt en onderwijs waar KOP zich onder andere mee bezighoudt. Ook Stichting InnovatieProject de Kempen (IPK) is een KOP-project, dat is opgezet om meer aandacht te vragen voor een innovatief vestigingsklimaat in de Brabantse Kempen. Ben Cornelis zegt: “KOP kan letterlijk en figuurlijk een stuk meerwaarde bieden in een product en dienstverlening en is een hefboom voor ondernemers.”

Ontsluiting De Sleutel/Kleine Hoeven
Vervolgens vertelt Peter Maas, de burgemeester van Bladel, over het belang van het verbeteren van de ontsluiting en bereikbaarheid van de bedrijventerreinen De Sleutel en Kleine Hoeven. De bereikbaarheid in Zuidoost-Brabant is een van de eerste projecten waar hij zich voor heeft ingezet. Hij benadrukt het belang van smart mobility en noemt hierbij groot onderhoud aan de N284 als belangrijk speerpunt. Dit onderhoud zal uiterlijk in 2021 klaar zijn. Peter Maas zal in ieder geval tot 1 januari 2019 burgemeester van Bladel blijven en is vastberaden om zich tijdens zijn burgemeesterschap in te zetten voor ondernemers. “Vaak is de gemeente een apart instituut, maar ik vind dat de gemeente samen moet werken met ondernemers. We moeten samen nadenken wat we voor elkaar kunnen betekenen.” 

De presentaties worden afgesloten met een dankwoord van Ger Baken. De voorzitter van OBGB wenst iedereen een gezond en succesvol 2018, zowel zakelijk als privé. Iedereen geniet van lekkere hapjes en proost samen op een nieuw jaar waarin de ondernemers uit de gemeente Bladel en de gemeente Reusel-De Mierden hun krachten zullen bundelen. 

 

Tekst: Vera Bollen
Foto's: Igor Kant