ArchiefLaatste nieuws

dinsdag 29 september 2020

Ontmoetingen

Lees bericht →
dinsdag 29 september 2020

Gebruik van mondkapjes in publieke ruimtes - Gemeente Bladel

Lees bericht →
woensdag 23 september 2020

Update Arbeidsmarkt de Kempen - Webinar Arbeid Juridische Dienstverlening UWV

Lees bericht →

Aanmelden nieuwsbriefArchief nieuwsbrief

Klik hier voor de OBGB folder

OBGB ALV 2013: Camerabeveiliging - KVO/OBGB-trofee 2013

Ondernemers investeren in camerasysteem

In de Algemene Leden Vergadering van OBGB (Ondernemersvereniging Bedrijventerreinen Gemeente Bladel), die plaatsvond op woensdag 24 april 2013 werd een bijzonder besluit genomen met betrekking tot het project beveiliging. Het bestuur kreeg van haar lidbedrijven de toestemming om gereserveerde gelden dit jaar nog te gaan besteden aan de investering in een camerasysteem voor de bestaande bedrijventerreinen in de gemeente Bladel. In december 2012 maakte OBGB bekend niet aan te gaan haken bij het camerasysteem dat geïmplementeerd zou gaan worden op het Kempisch Bedrijvenpark. Frits Oomen, voorzitter OBGB: ‘Wij hebben tijd en energie gestopt in het onderzoek naar camerabeveiliging samen met het Kempisch Bedrijvenpark, maar er was sprake van een te groot financieel risico voor ons als vereniging.” Volgens Oomen ging het daarbij met name om de investering waarmee de digitale verbindingen tot stand gebracht zouden worden. “ En daarom heeft onze werkgroep veiligheid een concept ontwikkeld, waarmee het toch mogelijk is een camerasysteem te implementeren en daarmee onze terreinen nog beter te beveiligen. De kracht zit hem daarbij m.n. in de samenwerking met onze lidbedrijven, maar gelukkig heeft ook de gemeente Bladel haar medewerking toegezegd. Een mooier cadeau kunnen we onszelf, als 10-jarige vereniging niet wensen!”.

KVO/OBGB-trofee 2013 voor Famar Nederland B.V.

Burgemeester Boy Swachten van de gemeente Bladel heeft onder het toezien van ruim 70 OBGB-lidbedrijven de KVO/OBGB-trofee uitgereikt aan Famar Nederland B.V., gevestigd aan Industrieweg 1  te Bladel. De prijs bestaat uit een zeer vakkundig gemaakte trofee door OBGB-lid Rob Vissers en is één jaar lang in het bezit van het bedrijf dat op veiligheidsgebied de zaken het beste op orde heeft.
 

Famar Nederland B.V. is geruime tijd gevestigd op bedrijventerrein de Sleutel op een prachtige locatie bij de entree van het bedrijvenpark. Famar  is een farmaceutisch productiebedrijf en maakt onderdeel uit van de FAMAR Groep, welke zich richt op farmaceutische productie, productie van cosmetica en productontwikkeling. Wereldwijd werken er zo’n 3500 medewerkers, waarvan er in Bladel 160 werkzaam zijn. Algemeen directeur Jo Lavaerts nam de prijs trots in handen van burgemeester Boy Swachten. “Ik ben nog maar kort directeur van de Bladelse vestiging en vind het geweldig dat ik deze prijs nu al in ontvangst mag nemen. De eer gaat natuurlijk naar onze mensen, die er voor zorgen dat ons bedrijf blijkbaar een goede uitstraling heeft!”
 

Binnen het Keurmerk Veilig Ondernemen van de bedrijventerreinen werken gemeente Bladel, politie Brabant Zuid-Oost, de Bladelse bedrijventerreinen en OBGB namens de ondernemers al ruim zeven jaar samen aan een structureel veilig bedrijventerrein. Ook de gevestigde bedrijven spelen daarbij een belangrijke rol. Remco Peeters, lid van het KVO bedrijvenpreventieteam gaf aan dat het uiteindelijk om minimale verschillen ging bij die bedrijven, die goed scoorden op veiligheidsaspecten op het gebied van opslag, omgeving, voertuigen en gebouwen. Elf bedrijven werden door het bedrijvenpreventieteam genomineerd tot mogelijke winnaars van de KVO/OBGB trofee. Het bedrijvenpreventieteam, dat twee keer per jaar samen met de KVO werkgroep de bedrijventerreinen schouwt, heeft de bedrijfspanden beoordeeld op de diverse aandachtspunten en Famar Nederland B.V. is dit jaar de terechte winnaar. Peeters: “We kunnen wel zeggen dat alle genomineerden het keurig voor elkaar hadden. Het verschil van de winnaar ten opzichte van de andere bedrijven zat ‘m vooral in het buitenterrein: parkeerplaatsen netjes aangegeven, extra verlichting, wegwijsborden maar de doorslag zat ‘m dit keer vooral in de groenvoorziening. Een verrijking voor het bedrijventerrein de Sleutel, zeker op deze prominente plek!”