ArchiefLaatste nieuws

dinsdag 29 september 2020

Ontmoetingen

Lees bericht →
dinsdag 29 september 2020

Gebruik van mondkapjes in publieke ruimtes - Gemeente Bladel

Lees bericht →
woensdag 23 september 2020

Update Arbeidsmarkt de Kempen - Webinar Arbeid Juridische Dienstverlening UWV

Lees bericht →

Aanmelden nieuwsbriefArchief nieuwsbrief

Klik hier voor de OBGB folder

KVO/OBGB Trofee voor Sleegers Quality Meat Products - 7e Ondernemerscafe Gemeente Bladel

Van vlees en bloed - Zevende Ondernemerscafé gemeente Bladel strijkt neer bij Recreatiepark De Achterste Hoef

Het was op donderdag 10 mei alweer de zevende keer dat ondernemers uit de gemeente Bladel bijeen kwamen onder de noemer van het Ondernemerscafé. Bij gastbedrijf Recreatiepark De Achterste Hoef waren zo’n 225 ondernemers bijeengekomen voor de jaarlijkse ledenvergadering van OBGB en achtereenvolgens een presentatie bij te wonen door Erik van Loon, Kempisch ondernemer en meervoudig Dakar-deelnemer.


KVO/OBGB-trofee
Een belangrijk onderdeel van het parkmanagementtraject is de veiligheid op de bedrijventerreinen. Met regelmaat worden schouws verricht door de Werkgroep Veiligheid van OBGB, die hierbij ondersteund wordt door leden van het Bedrijven Preventieteam. Tijdens de schouws wordt zowel publiek als privaat terrein beoordeeld op vaste punten als verlichting, diefstalgevoeligheid en bereikbaarheid voor hulpdiensten. Om het belang hiervan te onderschrijven reiken de gemeente Bladel en OBGB jaarlijks de KVO/OBGB-trofee uit.

Tijdens de algemene ledenvergadering van OBGB die vooraf ging aan het Ondernemerscafé werd de winnaar van deze trofee bekend gemaakt. “De verschillen waren niet groot”, aldus Gerard Swaanen, vertegenwoordiger van het Bedrijvenpreventie Team, “bij de tien genomineerde bedrijven zag alles er goed verzorgd uit. We hebben uiteindelijk bij de winnaar geen puntje van kritiek kunnen vinden.”  Uit handen van burgemeester Swachten nam Walter Sleegers van Sleegers Quality Meat Products in Hapert de prijs in ontvangst.


Vallen en opstaan
Daarna was het tijd voor het volgende punt op de planning, een presentatie van Erik van Loon. Erik is eigenaar van Van Loon Vlees en een fanatiek rally-coureur met een voorliefde voor de Dakar rally. Hij is een gepassioneerd man, want in alles wat hij zegt klinkt passie voor zijn vak en hobby door. “In 1971 richtte mijn vader het bedrijf op”, in 1987 ben ik uit noodzaak bij hem gaan werken bijna direct nadat ik klaar was met school.”

Erik wilde vrijheid, en al snel kreeg hij die. Op het randje van faillissement werd de bedrijfsleider ontslagen. “Het was hij eruit of ik eruit”, legt Erik uit, “dat was voor mijn pa geen moeilijke keuze. Maar toen was ik met mijn 19 jaar ineens de baas.” Hij werd voor de leeuwen gegooid en nam die uitdaging met beide handen aan.


Wilskracht en doorzettingsvermogen
Zonder Erik’s ambitie was het bedrijf niet gekomen waar het nu is. Sterker nog, dan bestond het bedrijf nu niet eens. Inmiddels produceert het bedrijf zo’n 1000 ton vlees per week. “Ik ben onderaan begonnen en heb me altijd afgevraagd hoe ik beter kon worden”, gaat hij verder, “en dat geldt niet alleen voor het bedrijf.”

“Kansen zien is kansen benutten”, legt hij uit, “we denken met de klant mee, niet vanuit onszelf. We proberen klanten geen producten aan te smeren, maar luisteren naar wat ze precies willen.” Soms betekent dat overuren, maar die onzekerheid neemt Erik graag op de koop toe als dat betekent dat de klant tevreden is.


Van vlees en Dakar
De presentatie van Erik is voorzien van filmpjes die de parallellen aangeven tussen de passies van Erik: zijn werk en zijn sport. Hij heeft op beide vlakken tegenslagen gekend, maar ook successen. Dakar is voor hem de beste manier van ontspanning, en het afblazen van de 2008-editie was dan ook een behoorlijke domper. “Meedoen aan de Dakar rally is voor mij de beste manier om mijn hoofd leeg te maken”, legt hij uit, “er gaat veel tijd in zitten, maar net zoals met Van Loon Vlees ga ik er voor de volle 100% voor.”

Erik van Loon praat zonder moeite anderhalf uur vol. Hij boeit de aanwezigen, geeft ze volop de ruimte om vragen te stellen en laat zien hoe nauw verweven zijn passies eigenlijk zijn. Maar wat voorop staat is dat Erik een nuchtere Brabander is met twee voeten op de grond. Hij heeft veel meegemaakt en deelt dat graag met anderen: “Ben trots op Brabant. Leer van je fouten. Werk met een drive en een passie.” Erik kan als geen ander aantonen dat je het daar ver mee kan schoppen.

Bron: PC55, Stijn Lamers
Voor het artikel klik hier.