ArchiefLaatste nieuws

dinsdag 29 september 2020

Ontmoetingen

Lees bericht →
dinsdag 29 september 2020

Gebruik van mondkapjes in publieke ruimtes - Gemeente Bladel

Lees bericht →
woensdag 23 september 2020

Update Arbeidsmarkt de Kempen - Webinar Arbeid Juridische Dienstverlening UWV

Lees bericht →

Aanmelden nieuwsbriefArchief nieuwsbrief

Klik hier voor de OBGB folder

Kick-off Klimaatbestendige bedrijventerreinen

Het klimaat verandert en daardoor neemt het risico op wateroverlast, watertekort en hittestress steeds verder toe. Gemeente Bladel, Waterschap De Dommel en Ondernemersvereniging Bedrijventerreinen Gemeente Bladel (OBGB) zijn samen een project gestart om de klimaatbestendigheid van bedrijventerreinen, in het bijzonder de Sleutel, te verbeteren. Het project wordt met financiële steun van de Provincie Noord-Brabant gerealiseerd.
 

Op maandag 16 oktober werd het project officieel gestart door burgemeester Peter Maas, door  watergraaf van het Waterschap De Dommel Peter Glas en door Ger Baken, voorzitter van de OBGB. De eerste klimaatscan werd overhandigd aan Marco van Geel van Willems Machinebouw

In dit project worden de rioolaansluitingen van bedrijfspanden in beeld gebracht middels een Klimaatscan. Foutaansluitingen worden hersteld en er volgt een advies over verbeteringsmaatregelen. Hierdoor wordt de kwetsbaarheid van bedrijven voor wateroverlast verminderd. Ook de agrariërs in de omgeving profiteren van de maatregelen. Het water wordt vertraagd afgevoerd en de piekbelasting op de Raamsloop wordt minder.
 

Dit eerste project dient als voorbeeld om andere bedrijventerreinen in Bladel ook klimaatbestendiger te maken. Los van bedrijventerreinen gaat dit project ook over het klimaatrobuust maken en inrichten van de stedelijke buitenruimte. Het is een goed voorbeeld van hoe gemeente, waterschap en ondernemers samen kunnen werken om beter voorbereid te zijn op de gevolgen van klimaatverandering.


Fotografie: Imca van de Weem