ArchiefLaatste nieuws

dinsdag 29 september 2020

Ontmoetingen

Lees bericht →
dinsdag 29 september 2020

Gebruik van mondkapjes in publieke ruimtes - Gemeente Bladel

Lees bericht →
woensdag 23 september 2020

Update Arbeidsmarkt de Kempen - Webinar Arbeid Juridische Dienstverlening UWV

Lees bericht →

Aanmelden nieuwsbriefArchief nieuwsbrief

Klik hier voor de OBGB folder

Eindejaarsbijeenkomst OBGB 12 december 2013

Puur wonen, werken en ondernemen
Camerabeveiliging van start tijdens eindejaarsbijeenkomst OBGB

(tekst door Stijn Lamers, PC55).

Elk jaar sluit Ondernemersvereniging Bedrijventerreinen Gemeente Bladel (OBGB) het kalenderjaar af met een gezellige bijeenkomst bij een van haar lidbedrijven. Dit jaar was Van Eijk Caravans de locatie. Onder het genot van een hapje en een drankje, werd het startsignaal gegeven aan het project Camerabeveiliging.
 

Vlak voor de feestdagen
‘Onderweg naar huis’ is de titel die OBGB aan deze avonden heeft meegegeven, al enkele jaren een traditie. Het is de gelegenheid om het jaar af te sluiten, elkaar fijne feestdagen te wensen, en de blik alvast voorzichtig naar 2014 te richten. Elk jaar wordt de avond ingevuld met lekker eten en drinken, en een informatief gedeelte. Over dat laatste kan voorzitter Frits Oomen meer vertellen.

“We sluiten vandaag een geslaagd jubileumjaar af”, begint hij. 2013 was namelijk het jaar dat OBGB 10 jaar bestond en verschillende jubileumactiviteiten organiseerde. “We hebben een geweldig gezellige golfmiddag en bbq voor onze leden georganiseerd op De Achterste Hoef. Voorafgaand aan dat weekend werd door OBGB samen met andere partijen de eerste Beursvloer gemeente Bladel georganiseerd en werd de mogelijkheid geboden een aantal lidbedrijven te bezoeken tijdens de  succesvolle en drukbezochte Open Bedrijvendag. Er ligt al een datum vast voor de  tweede editie vande Beursvloer: noteer 19 juni 2014 alvast in je agenda!”


Camerabeveiliging
Frits geeft het woord vervolgens aan Anton van Limpt, een van de commissieleden achter het camerabeveiligings-project. “Nu voert Securitas collectieve surveillance uit”, begint hij. “Mede daardoor zijn onze inbraak- en vandalisme-cijfers al lager dan op andere plekken. Tijdens de Algemene Leden Vergadering op 22 april jl. is door de leden groen licht gegeven aan het project camerabeveiliging. We hebben hiervoor budget gecreeerd en zijn gaan kijken naar de locaties van de camera’s ”. Uiteindelijk zijn er 11 punten op bedrijventerreinen in de gemeente gekozen, waar een camera komt te staan met een uitleesbare harde schijf. Ze zijn al wel gereed om later in combinatie met een meldkamer gebruikt te worden. “Het uitrollen van dit project is onze eerste taak in 2014”, concludeert Anton. “In het eerste halfjaar blijft Securitas zijn huidige taken voortzetten. Daarna gaan we kijken hoe we het meer kunnen combineren.”
 

Smakelijk eten
De laatste spreker tijdens het formele deel is burgemeester Boy Swachten. Er dient namelijk ook nog een officiële handeling te worden verricht: de ondertekening van een convenant, waarin de onderlinge afspraken en de werkwijze vastgelegd is. O.a. de  privacywetgeving heeft daarin uiteraard de aandacht! De burgemeester is trots op de samenwerking met OBGB. “We zorgen er samen voor dat het prettig en puur wonen, leven en ondernemen is in onze gemeente, het economisch hart van de Brabantse Kempen”, zegt hij. “Camerabeveiliging is een preventief middel dat we in gaan zetten om veilig werken en ondernemen, voor zowel medewerkers als klanten, te waarborgen." Nadat de burgemeester en Frits Oomen de handtekeningen hebben gezet is camerabeveiliging officieel van start gegaan. “We blijven creatief en we blijven ondernemen”, blikt de burgemeester tot slot nog vooruit. 2014 belooft weer een boeiende ondernemersjaar te worden. Toch was er op dat moment iets nog net wat boeiender: het smakelijke buffet dat op de hongerige ondernemers stond te wachten.